Hyppää sisältöön

Kuulumisia Sysmän Toivoa Naisille -piiristä

Sysmän "hannoja"

Kevään viimeisessä Sysmän Toivoa Naisille/Hanna-piirissä olivat mukana Eila Aaltonen (takana vas.), Irma Apilainen, Anneli Vesenterä, Marja Apilainen (edessä vas.), Ulla Virkkunen ja Merja Virtanen. Kuva: Merja Virtanen.

Sysmän Toivoa Naisille/Hanna-piiri perustettiin syksyllä 2009. Ensi vuonna on siis juhlavuosi, kun täytämme 10 vuotta. Piirimme on pieni mutta sitkeä.

Kokoonnumme kerran kuukaudessa piiriläisten kodeissa. Kahvikupin äärellä vaihdetaan kuulumisia. Tärkeää on ollut yhteinen rukous sekä Toivoa Naisille -kalenterin että omien aiheiden puolesta. Tämän vuoden ensimmäisessä piirissä tuli loppusiunausrinkiin mukaan myös berninpaimenkoira Kukka-neiti häntäänsä heiluttaen.

Ohjelma on ollut hyvin vaihtelevaa. Hartolassa illan emäntä piti tietokilpailun puutarhansa kasveista. Sysmäläiskodissa meidät siunattiin virpomalla ja saimme kauniit vitsat kotiin viemiseksi. Toiset ottavat mukaansa matkalle kuvien myötä. Jotkut luettavat ääneen Raamatun jakeita. Pikku sketsejä mahtuu mukaan.

Kahviraha lähtee Kambodžaan

Myös Sansan omat nettisivut videoineen ja dioineen ovat elävöittäneet kahvirahakohteemme Kambodžan khmerinkielisten ohjelmien merkitystä samoin kuin kuuntelijapalautteiden lukeminen.

Piirimme historian suurin koitos on ollut Helaleiri Sysmän seurakunnan leirikeskuksessa Olavinrannassa vuonna 2011. Leirillä oli yli 50 naista ja kaksi koiraa, useimmat leiriläisistä tosin vain yhden päivän.

Nykyisin tutkimme Raamatusta seuraavan sunnuntain tekstejä. On mielenkiintoista yhdessä pohtia eri käännösten sanamuotoja ja sisältöä. Saarnan seuraaminen kirkossa voi avata uusia näkökantoja tai vahvistaa omia löytöjämme.

Marja Apilainen

Marja Apilainen on sysmäläinen Toivoa naisille -lähettiläs. Hän suoritti teologian opintoihin liittyvän työelämäjakson Sansassa.