Hyppää sisältöön

Lähetys sai juoksijat liikkeelle

Run for Missions

Irja Voutila tuli puolimaratonille yhdessä miehensä Mika Voutilan kanssa. Kuva: Liisa Heinänen.

Jee, sanoi hyvinkääläinen Ulla Haukijärvi, kun hän huomasi sosiaalisessa mediassa ilmoituksen Run for Missions -tapahtumasta.

– Innostuin, kun tarjolla oli mahdollisuus yhdistää juoksuharrastus ja lähetystyö, Ulla Haukijärvi kertoo.

Run for Missions on Sansan aloitteesta syntynyt juoksuhaaste, joka toteutettiin tänä vuonna ensi kertaa Tampere Maratonin yhteydessä lauantaina 16. syyskuuta. Siinä joukkueet tai yksittäiset juoksijat osallistuvat juoksutapahtumaan ja keräävät itselleen kannatusrahaa, joka menee joukkueen tai juoksijan valitsemaan lähetystyön kohteeseen.

Ensimmäinen puolimaraton

Mahdollisuus yhdistää lähetystyö ja juoksu saivat myös heinolalaisen Irja Voutilan liikkeelle.

– En olisi lähtenyt Tampereelle juoksemaan, ellei tapahtumassa olisi ollut tällaista ulottuvuutta, Voutila sanoo.

Hän juoksi lauantaina ensimmäisen puolimaratoninsa eli 22 kilometriä aikaan 2:26.

Ulla Haukijärvi oli ilmoittautunut elämänsä ensimmäiselle maratonille, mutta joutui sairastelun takia vaihtamaan matkan 10 kilometrin juoksuun. Hän juoksi sen ajassa 51:33.

– En halunnut jäädä kokonaan pois, sillä ajattelin tukijoitani, Haukijärvi sanoo.

Hän keräsi lähetystyölle yli 400 euroa. Kohteena oli SAT-7 Kids eli arabiankielistä kristillistä lastenohjelmaa tarjoava televisiokanava, jonka ohjelmaa lähetetään satelliitin välityksellä.

– Evankeliumi kuuluu lapsillekin. Lapset kärsivät eniten kriisien ja levottomuuksien keskellä. Kun autetaan lapsia, voidaan vaikuttaa pitkälle tulevaisuuteen, Haukijärvi sanoo.

Haukijärven valmistautumista kohti maratonia oli mahdollista seurata blogista, jonka hän perusti.

– Olen saanut kannatusta sen avulla ja yhteisöpalvelu Facebookissa. Minulle laadittiin Sansassa oma mainos, joka olen levittänyt sähköpostissa ja paperikopioina.

Muita mukaan

Irja Voutila valitsi kohteekseen Sansan tukeman Etiopian radiotyön, koska se on Heinolan seurakunnan nimikkokohde. Voutila on seurakunnan lähetyssihteeri. Hän on voinut kertoa Etiopiassa tehtävästä työstä esittäessään juoksuhaasteen.

– Usein nimikkokohteet jäävät nimikkolähettejä etäisemmiksi. Nyt sain kertoa haasteesta esimerkiksi pihaseuroissa, jotka keräsivät paljon väkeä.

Etiopialle tuli kannatusta lähes 300 euroa.

– Liikunta sopii seurakunnan arvoihin. Perinteinen toiminta puolustaa paikkaansa, mutta se rinnalle on hyvä kehitellä uutta, Voutila sanoo.

Hän ja Haukijärvi aikovat olla mukana juoksemassa ensi vuonnakin. Ulla Haukijärvi jatkaa harjoittelua kohti maratonia. Vuotila aikoo innostaa muitakin mukaan Run for Missions -tapahtumaan.

– Nyt kun olen itse ollut mukana, on helpompi haastaa muitakin juoksemaan.

Katseet ensi vuoteen

Run for Missions -tapahtumaan osallistuneista joukkueista parhaimman ajan sai Lähetysyhdistys Kylväjän Flom Sports Club. Se juoksi maratonin aikaan 3:28. Paras miesten aika oli joukkueen ankkurilla Heikki Kulmalalla, 43:58.

Run for Missions-joukkueisiin osallistuneista naisista parhaan ajan juoksi Pirkkalan seurakunnan ankkuri Anne Sihvonen, 57:45.

Run for Missions -juoksijat juhlivat vielä tapahtumaa syömällä yhdessä Tampereen ev.lut. seurakuntien tarjoaman illallisen. Samalla keskusteltiin tapahtuman tulevaisuudesta. Sovittiin, että tavataan ensi vuonnakin Tampere Maratonilla. Se juostaan 25.8.2018. Valmistautuminen aloitetaan jo nyt.

Liisa Heinänen