Hyppää sisältöön

Lue Sansan työstä tiivistelmä tai koko vuosikertomus

ulkomaisen työn menot 2016

Lähi-itä sisältää myös Etu- ja Keski-Aasian sekä Pohjois-Afrikan alueet. Afrikka sisältää Etiopian, Eritrean sekä Kamerunin ja muut fulfuldenkieliset alueet. Kaaviokuva: Sami Heinomo.

Viime vuonna alkoi Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) uusi strategiakausi 2016−2020. Painopisteinä olivat työ uskon synnyttämiseksi ja ylläpitämiseksi, digitaalisen median käytön vahvistamiseksi ja kumppanuuksien syventämiseksi sekä vapaaehtoisuus ja verkostot.

− Pystyimme käynnistämään tehokkaasti uuden strategian mukaiset linjaukset esimerkiksi työssä vaikeissa oloissa elävien ihmisten saavuttamiseksi, iloitsee toiminnanjohtaja Juha Auvinen.

− Olemme kiitollisia, että työmme tukijat, seurakunnat ja yksityishenkilöt, näkivät tavoitteemme niin tärkeiksi, että osallistuivat rukouksin ja lahjoin niiden toteuttamiseen. Tämä tuki mahdollisti sen, että suunnitelmat ylittyivät.

Kristinusko kiinnostaa meillä ja muualla

SAT-7:n arabiankielisten satelliittitelevisio-ohjelmien katsojaluvut moninkertaistuivat edellisestä tutkimuksesta. Lähi-idässä ja sieltä Eurooppaan saapuneet pakolaiset kuuntelivat ja katsoivat evankeliumia omalla kielellään. Suomessa Sansa tuki seurakuntia maahanmuuttajien opettamisessa ja tarjosi tietoa erikielisistä mediasisällöistä.

Kiinalaisista 97 prosenttia omistaa matkapuhelimen. Mandariinikiinankielistä Baobao-mobiilisovellusta ladattiin 5,5 miljoonaa kertaa. Baobao on ylittänyt kaikki tavoitteet.

Suomalaisille yli 16-vuotiaille nuorille toteutettiin Summer Mission School eli Lähetyksen kesäkoulu ensimmäistä kertaa Kroatian Kutinassa. Kesäkoulussa nuoret oppivat Raamattua sekä tekemään videoita, näyttelemään, käyttämään kameraa ja viestimään.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma tavoitti Suomessa viikoittain 100 000−150 000 eri kuuntelijaa. Vuoden aikana ladattiin yli 600 000 raamatunopetusta.

Kristillistä elämäntapaa tukevan Domini-mobiilisovelluksen valmistelu alkoi. Pyrkimyksenä on sen avulla rohkaista myös nuoremman sukupolven suomalaisia kristittyjä ja antaa väline oman uskon vahvistamiseen. Kirkon mediasäätiö myönsi hankkeelle 10 000 euron avustuksen.

Klikkaa lisätietoihin

Kirkkopäivillä Turussa 20.5. kokoontunut Sansan kevätkokous hyväksyi vuoden 2016 vuosikertomuksen. Yhdellä klikkauksella voit lukea lisää, missä, miten, keiden kanssa ja millä rahoilla Sansa tekee lähetystyötä:

Koko vuosikertomus 2016 (pdf)

Vuosikertomuksen tiivistelmä (pdf)