Hyppää sisältöön

Marja-Liisa Ezzine haluaa levittää pelastuksen sanomaa eläkkeelläkin

Marja-Liisa Ezzine hymyilee.

Marja-Liisa Ezzine toimi lähetystyössä Sansan palveluksessa huimat 37 vuotta ja jatkaa yhä seniorityöntekijänä. Kuva: Sari Savela.

Pitkäaikainen lähetystyöntekijä Marja-Liisa Ezzine jäi Sansasta eläkkeelle vuoden vaihteessa. Hän ehti toimia Sansan palveluksessa peräti 37 vuotta.

– Oikeastaan elämäni ei ole muuttunut juurikaan eläkkeelle jäämisen jälkeen. Jatkan tukityötäni turvapaikanhakijoiden parissa. Ainut ihanuus on se, ettei aamulla tarvitse rynnätä tietokoneen ääreen tiettyyn aikaan, Marja-Liisa kertoo.

Marja-Liisa on yhdessä miehensä Davidin kanssa toiminut Sansassa arabiankielisessä televisio- ja maahanmuuttajatyössä. Pariskunta jatkaa Sansan seniorityöntekijöinä.

– Davidin avustaminen SAT-7:lle tehtävissä televisio-ohjelmissa jatkuu entiseen tapaan.

Alkuun ajatus eläkkeelle jäämisestä tuntui Marja-Liisasta vaikealta, mutta pian hän oivalsi, kuinka hän voi nyt käyttää aikansa tahtomallaan tavalla.

– Mieleeni tuli niin paljon asioita, joita haluaisin tehdä, että täytyy ottaa jarrutkin käyttöön pikapikaa.

“Ilon ja itkun kokoelma on rikasta elämää”

Marja-Liisa Ezzine näkee kutsumuksekseen turvapaikanhakijoiden rinnalla kulkemisen ja tukemisen niin kauan kuin nuoret kristityt häntä tarvitsevat.

– Toivoisin tavoittavani myös aivan uusia ihmisiä, Marja-Liisa pohtii.

– Niin kauan kuin Jumala sallii, luulen tekeväni jotakin, jotta sanoma pelastuksesta leviäisi ja hänen armonsa juurtuisi jokaiseen.

Vuosistaan Sansassa Marja-Liisa on kiitollinen sansalaisille ja Jumalalle.

– Ne ovat olleet rikkaita ja onnellisia vuosia. Vaikeitakin ongelmia on työssä ja elämässä ollut riittämiin. Juuri ilon ja itkun kokoelma on sitä rikasta elämää.

– Olen saanut tutustua Sansan piirissä oleviin mitä ihanimpiin ihmisiin niin toimistossa kuin Suomea kiertäessämme. Samoin arabit, joiden parissa olemme työtämme tehneet, ovat antaneet niin paljon rakkautta meille, ettei sitä pysty koskaan antamaan heille takaisin.

Sari Savela

­­­­­­