Hyppää sisältöön

Medialähetyspäivien tanssimessussa siunattiin lähetystyöntekijöitä ja Sansan vapaaehtoisia

Medialähetyspäivillä siunattiin lähetystyöntekijöitä ja vapaaehtoisia.

Korson kirkossa vietetty Medialähetyspäivien päätösmessu oli koko tapahtuman teeman mukaisesti näkemisen arvoinen. Kuva: Erkki Salo.

Medialähetyspäivien päätösmessussa Vantaan Korsossa sunnuntaina 26.5. siunattiin neljä lähetystyöntekijää uudelle työkaudelle sekä viisi Sansan vapaaehtoista tehtäviinsä. Korson kirkon edustalle suunniteltu tanssimessu jouduttiin sateen vuoksi siirtämään sisälle, jossa tunnelma oli kuitenkin kaikkea muuta kuin kolea.

Sekä nuorten tanssi- ja draamaryhmä M18:n vauhdikas esitys että balettitanssija Riina Laurilan luotsaama Suvivirsi käsiä nostattavine koreografioineen saivat raikuvat aplodit. Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo totesikin saarnansa aluksi, että jos saa luterilaiset nostamaan jumalanpalveluksessa kätensä ylös, ansaitsee erityiset aplodit.

Messussa siunattiin Eila Murphy 12. työkaudelle mediatutkijaksi FEBC Internationalin palvelukseen, Sirpa Rissanen toiselle työkaudelle Wind FM -radioaseman hankehallinnon tehtäviin Mongoliaan, Eeva Vähäsarja kolmannelle työkaudelle TWR-Euroopan Toivoa naisille -työn koordinaattoriksi Euroopan, Keski-Aasian, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueille sekä Jari Vähäsarja kolmannelle työkaudelle digitaalisen median kehitystehtäviin.

Lisäksi tehtäviinsä Suomessa siunattiin vapaaehtoiset Toivoa naisille -lähettiläät Liisa Heinänen Pirkkalasta ja Kaija Luoma Ylöjärveltä, vapaaehtoinen aluetyöntekijä Juha-Petri Tyrkkö Porvoosta sekä Sansan seniorityöntekijät Marjut ja Amarjit Chugh Helsingistä.

– Minulle Sansan kutsu tulla siunattavaksi yhdessä työntekijöiden kanssa on osoitus siitä, kuinka paljon Sansa arvostaa vapaaehtoisia. Vapaaehtoisiin luotetaan ja he saavat käyttää osaamistaan monipuolisesti medialähetystyössä, Liisa Heinänen iloitsi.

“Nostakaamme Jeesuksen nimessä odotukset pilviin”

Päivän evankeliumiteksti oli Johanneksen evankeliumin 16. luvusta, jakeet 23–33. Tekstin lopussa sanotaan: “Maailmassa te olette ahtaalla, mutta pysykää rohkeina: minä olen voittanut maailman.”

− Jeesus ei lupaa yksittäisiä asioita, jotka tekevät maailmassa elämisestä automaattisesti helppoa ja vaivatonta. Sen sijaan hän kehottaa pysymään rohkeana, koska hän on voittanut maailman. Vaikka maailma heittäisi millaisia murheita meidän tiellemme, kuuluu lopullinen voitto Jumalalle. Kerran ilo on oleva täydellinen, piispa Teemu Laajasalo muistutti saarnassaan.

Hän vakuutti, että Jeesuksen lupaus täydellisestä ilosta koskee myös hetkiä, jolloin kaikki toivo näyttäisi olevan mennyttä. “Totisesti, totisesti: mitä ikinä te pyydätte Isältä minun nimessäni, sen hän antaa teille.”

− Kristitty kutsutaan elämään joka päivä luottavaisin mielin. Mikään koettelemus ei ole merkki Jumalan hylkäämisestä. Mikään maailmassa ei voi lopullisesti erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, koska Jeesus on kuolemallaan ja ylösnousemisellaan voittanut maailman. Meillä on täysi oikeutus elää toinen jalka taivaassa − maailman murheet lihassamme tuntien mutta jo taivaan tuoksun aavistaen.

Piispa päätti saarnansa kehotukseen:

− Rakkaat lähetystyöhön lähtijät ja koko kristillinen seurakunta, kertokaa siis rohkeasti maailmalle Kristuksesta. Toimikaa äänenä Jeesuksen häpeämättömälle lupaukselle, joka nostaa murtuneet maasta. Lupaukselle, joka antaa jo kerran kukistetuille tulevaisuuden toivon. Lupaukselle, joka kantaa kuolleet Isän luo täydelliseen iloon. Hyvät ystävät, nostakaa Jeesuksen nimessä odotukset pilviin.

Messun lopussa luovutettiin Medialähetyspäivien viestikapula eli radio Seinäjoen seurakunnalle. Seuraavat Medialähetyspäivät järjestetään Seinäjoella 16.–17.5.2020. Tämänvuotinen tapahtuma oli Sansan, Korson seurakunnan ja Vantaan ev.lut. seurakuntien yhteinen, ja sitä vietettiin teemalla Näkemisen arvoinen.

Annaleena Pakkanen