Hyppää sisältöön

Medialähetyspäivillä siunattiin työntekijöitä uudelle kaudelle

Mikael Tunér ja Elina Braz de Almeida Lakeuden Risti -kirkossa.

Medialähetyspäivillä siunattiin viidennelle työkaudelle Mikael Tunér ja kuudennelle työkaudelle Elina Braz de Almeida. Lisäksi Ilkka Kastepohja sai sairastumisen vuoksi siunauksen etänä toiselle työkaudelleen. Kuva: Annaleena Pakkanen.

Kolme lähetys- ja projektityöntekijää siunattiin uudelle työkaudelle Medialähetyspäivien messussa Seinäjoen Lakeuden Ristissä sunnuntaina 29. elokuuta.

Kuudennelle työkaudelle siunattiin vuodesta 2004 Kroatian evankelisen kirkon palveluksessa, Kutinan seurakunnassa työskennellyt Elina Braz de Almeida. Viidennelle työkaudelle siunattiin vuodesta 2008 persiankielisen SAT-7 Pars -kanavan tuotannossa toiminut Mikael Tunér. Uusi työkausi alkoi käytännössä jo viime vuonna, mutta koska koronan vuoksi Medialähetyspäivät siirtyi yli vuodella, myös siunauksen toimittaminen viivästyi.

Lisäksi messussa siunattiin etäyhteyksin Ilkka Kastepohja toiselle työkaudelle Aasian aluepäällikön tehtäviin. Aasian aluepäällikkönä vuodesta 2019 toiminut Ilkka Kastepohja ei päässyt sairastumisen vuoksi fyysisesti paikalle.

Jokainen ihminen on lähimmäinen

Sunnuntai 29. on lähimmäisen sunnuntai. Jumalan ja lähimmäisen rakastamisesta puhutaan kristillisessä perinteessä paljon, totesi Lapuan hiippakunnan piispa Simo Peura saarnassaan.

− Ne eivät ole toistensa vaihtoehdot, vaan saman asian kaksi puolta. Kun osoitamme rakkautta hädässä olevaa lähimmäistä kohtaan, toteutamme Jumalan tahtoa ja rakastamme häntä. Lähimmäisen tuleekin olla omasta luopumisen ja rakkauden kohde.

Evankeliumikirjan mukaan “Jeesus oli elämällään ja opetuksellaan esimerkkinä Jumalan rakkaudesta, joka ylittää kaikki rajat”. Hän luopui omasta elämästään ja antoi kaikkensa meidän hyväksemme. Lisäksi evankeliumikirjan mukaan Kristuksen “esikuva velvoittaa meitä näkemään jokaisessa ihmisessä lähimmäisen”.

− Me emme ole siis vain lahjan saajia vaan sen eteenpäin viejiä. Hyvien tekojemme, omasta luopumisen ja rakkauden tulee suuntautua toisiin ihmisiin, niihin lähimmäisiin, jotka tarvitsevat meitä ja joita me voimme eri tavoin auttaa, piispa Simo Peura sanoi.

Tällaisella rakkaudella on monta muotoa. Joku antaa työpanoksensa hyvän puolesta, toinen antaa rahojaan. Olennaista on omastaan luopuminen.

−  Tätä sanomaa uskosta ja rakkaudesta Sansa on vienyt jo monen vuosikymmenen ajan kaikkialle maailmaan.

Hän muistutti, että lähetysjärjestöillä on keskeinen paikka kirkon lähetystehtävän toteuttamisessa. Vaikka nyt uudelle työkaudelle siunatut ovat työsuhteessa Sansaan, he toimivat koko kirkon hyväksi.

− Yhteys kirkkoon näkyy siinäkin, että seurakunnissa rukoillaan teidän puolestanne. Toivon, että nämä rukoukset kantavat teitä työssä ja antavat teille uutta rohkeutta. Ette ole yksin.

Annaleena Pakkanen

Katso Medialähetyspäivien messu Seinäjoen Lakeuden Rististä!