Hyppää sisältöön

Nimikko-ohjelma on oiva lahjaidea

Ohjelmalahjatodistus on kaksiosainen.

Lahjoitustodistuksessa on kaksi osaa, joista ensimmäinen on lahjoittajalle. Toisen voi halutessaan täyttää ja antaa aineettomana lahjana esimerkiksi jouluna tai syntymäpäivänä. Kuva: Erkki Salo.

Moni haluaa rukoilla kristillisten ohjelmantekijöiden sekä ohjelmien kuuntelijoiden ja katsojien puolesta. Rukous on tärkeää, jotta evankeliumin sanoma tavoittaisi miljoonien ihmisten sydämet, he löytäisivät pelastuksen Jeesuksessa, oppisivat tuntemaan Raamattua ja kasvaisivat uskossaan.

Rukoilemisen lisäksi medialähetystyötä voi tukea ostamalla nimikko-ohjelman. Se tarkoittaa, että yksityinen henkilö tai pienpiiri ostaa valitsemansa ohjelman ennen sen lähettämistä radiossa tai televisiossa. Jos Sansalla on ohjelman ostajan yhteystiedot, saa ostoksesta “kuitiksi” lahjoitustodistuksen.

Hiljattain uusitussa todistuksessa on kaksi osaa. Yhden voi antaa lahjaksi. Siinä on tyhjä rivi, johon voi kirjoittaa lahjan saajan nimen. Lahjatodistuksen antaminen vie eteenpäin tietoa Sansan työstä.

Lahjoitustodistuksen toinen osa on kirjoitettu lahjoittajan nimellä ja osoitteella. Kummassakin kerrotaan ostetun ohjelman nimen tai muun lahjoituskohteen nimen lisäksi yleensä myös ohjelman tuottaja ja kieli.

Lisäksi todistuksessa on tietoa kohdealueesta ja katsoja- ja kuuntelijapalautetta. Niistä lahjoituskohteista, joiden lähetysajat ovat tiedossamme, lahjoittaja saa ohjelman lähetysaikatiedon. Se mahdollistaa täsmäaikaisen rukouksen juuri silloin, kun ohjelma lähetetään.

Lahjoitustodistuksen ostaminen on helppoa

Jokainen meistä voi olla lähetystyöntekijä, joka vie evankeliumin sanomaa ja tuo toivoa tämän maailman hädän keskelle. Kirjanpitäjä Pirjo Hyövälti, miten nimikko-ohjelmia voi ostaa?

− Meillä on kolme tapaa. Helpoin tapa saada lahjoitustodistus on lahjoittaa Sansan nettisivujen kautta mille tahansa kohteelle vähintään 90 euroa. Vaihtoehdot löytyvät osoitteesta sansa.fi/lahjoituskohteet.

− Ohjelmahinnan 90, 130, 150 tai 300 euroa voi maksaa myös Sansan tilille FI 37 5062 0320 0320 18 ja valita haluamansa ohjelman viitenumeron. Viitenumerot löytyvät sivulta sansa.fi/lahjoita/viitenumerot, Lähde-lehdestä ja Ristiaalloilla-julkaisusta.

− Jos valitsee Sansan mediatyön yleiskannatuksen, voin valita kohteen tarpeen mukaan. Kolmas tapa on soittaa minulle numeroon p. 050 564 3541, tilata ohjelma ja maksaa myöhemmin, Pirjo Hyövälti kertoo.

Vuosittain Sansasta ostetaan reilut 3000 nimikko-ohjelmaa.

−  Ohjelman tai muun media-ajan ostaminen on hyvä lahjavinkki vaikkapa joululahjaksi tai syntymäpäiväksi. Tai jos viettää omia juhlia, voi lahjatoiveeksi kerätä rahaa tiettyyn, itselle mieleiseen ohjelmalähetykseen, vinkkaa Pirjo Hyövälti.

Katso lyhyt video nimikko-ohjelmista ja lahjoitustodistuksesta:

Kirjoitus on julkaistu joulukuun Lähde-lehdessä 4/2019.