Hyppää sisältöön

Pienpiiri antaa iloa ja voimaa

Pienpiiri

Jokainen pienpiiri on omannäköisensä, ja kokoontumiskerrat rakentuvat eri tavoin. Kuva: Mervi Viuhko.

Elämme ihmeestä Sansan pienpiiritoiminnassa. Vastoin kaikkia nykytrendejä viime vuosien aikana medialähetyksen merkeissä tapahtuva pienpiiritoiminta on kasvanut. Jumala on kutsunut uusia ihmisiä mukaan. Unelmoimme tänä vuonna medialähetyksen merkeissä kokoontuvan 200 pienpiirin määrän ylittyvän.

Olemme saaneet kuulla monia ihmeellisiä tarinoita. Kuinka pitkäänkin sydämessä ollut haave löytää oman näköinen tapa olla mukana seurakunnan ja lähetyksen toiminnassa on löytynyt esimerkiksi Hanna-piiristä. Jumala on valmistanut toisia ottamaan vetovastuuta, ja usein vastuuta myös jaetaan usean henkilön kesken.

Piireillä on oma elinkaarensa. Moni jopa vuosikymmeniä toiminut piiri on haikeudella ja kiitollisuudella päättänyt toimintansa. Usein syynä on ollut piiriläisten ja vetäjän ikääntyminen tai muutokset elämäntilanteissa.

Jos voimat eivät enää riitä pienryhmätoiminnassa mukana olemiseen, onneksi arvokasta esirukoilijan tehtävää ei tarvitse jättää.

Mediapiiri kokoontuu Vaasassa

Vanhan Vaasan pappilassa on jo usean vuoden ajan kokoontunut medialähetyksen rukouspiiri Mediapiiri-nimellä. Piirin vetäjä Antti Warén kertoo:

− Iltamme runkona on Lähde-lehdestä ja Sansan nettisivuilta kerätyt uutiset, kuuntelijapalautteiden läpikäyminen sekä yhteinen rukous. Rukouslappujen avulla rukous kattaa melko tarkasti Sansan eri kohdealueet.

− Olemme Jumalalle kiitollisia, että saamme olla mukana maailmanlähetyksessä Sansan ja sen kumppaneina olevien medialähetysjärjestöjen kanssa, kun ne toteuttavat Vapahtajamme antamaa lähetyskäskyä.

Jokainen pienpiiri on erilainen

Jokainen piiri on omannäköisensä, ja kokoontumiskerrat rakentuvat hieman eri tavoin. Yhteisenä tekijänä on, kuinka Sanan, rukouksen ja lähetysasian äärelle kokoontuminen virkistää tuoden iloa ja voimaa.

Monet työmme yhteydessä toimivat pienpiirit suunnittelevat kausitoimintaansa. Joissakin on tapana kutsua vierailijoita, ja toiset kantavat vastuuta omalla palveluvuorollaan seurakunnan jumalanpalveluksissa. Lisäksi piirit järjestävät kirkkokahveja ja muita tapahtumia sekä ovat mukana tempauksissa.

Moni piiri haluaa suuntautua myös maailmalle. Kertoa ja kutsua toisiakin mukaan viemään toivon ilosanomaa medialähetystyön keinoin.

Haluatko mukaan?

Kaipaatko sinäkin hengelliseen hengitykseesi raikastusta? Jos et vielä ole löytänyt paikkaasi pienpiiristä rohkaisen sinua kyselemään, millaisia piirejä seurakunnassasi toimii, ja menemään mukaan.

Tai puhuuko Isä sydämellesi uuden raamattu- tai rukouspiirin perustamisesta, jossa on mukana medialähetystyön ulottuvuus? Ota rohkeasti yhteyttä!

Mervi Viuhko

Sansan verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhkon kirjoitus on julkaistu Lähde-lehdessä 1/2016.