Hyppää sisältöön

Pienryhmässä kuunnellaan toisia ja tullaan itse kuulluiksi

Vapaaehtoisia koulutuksessa.

Sansan piiriväkeä vapaaehtoisten aluetyöntekijöiden ja lähettiläiden VAT-koulutuksessa Lohjalla syyskuussa. Kuva: Mervi Viuhko.

Pienryhmissä toteutuu yhdessä etsiminen ja löytäminen − yhteinen kasvu ja keskinäinen tukeminen. Niissä kuunnellaan toisia ja tullaan itse kuulluiksi. Joskus pienryhmää on kuvattu seurakunnaksi pienoiskoossa. Saa kokea tulevansa hoidetuksi, käyttää saamiaan lahjoja ja kasvaa lahjoissa, joita Jumala on antanut.

Pienryhmän yhteyshenkilön tehtävä taas on opettaa vastuunkantoa toisten hengellisistä tarpeista. Joskus voi olla hyvä osittaa vastuuta niin, että piirin koordinointia ja vetämistä jaetaan useamman kesken. Jeesuskin lähetti tehtäviin kaksittain.

Hiljattain on julkaistu tutkimus vapaaehtoistoiminnasta. Sen tuloksissa vahvistuu, kuinka sitoutuminen pitkäaikaiseen vastuunkantamiseen on ohentunut. Erityisesti nuorempaa sukupolvea kiinnostavat enemmän projektit ja tempaukset.

Herää kysymys: Olisiko lähetystyön yhteydessä perinteisellä muodolla toimivien pienryhmien rinnalle hyvä rakentaa määräaikaisia, teemallisia ja eri tavoin tavoitteellisia pienryhmiä tai soluja? Ideoidaan ja kehitetään pienryhmätoimintaa yhdessä!

Sansan ja seurakuntien yhteydessä lähes 200 pienryhmää

Sansan ja seurakuntien yhteydessä toimii eri puolella Suomea lähes 200 pienryhmää. Niissä rakennutaan yhdessä Sanan äärellä, jaetaan oman arjen todellisuutta, eletään toisten rinnalla ja tuodaan yhteisessä rukouksessa niin omat kuin medialähetystyön asiat Kaikkivaltiaan eteen. Saadaan jättää taakat ristin juurelle ja lähteä arkeen voimaantuneina.

Puhuuko Jumala sydämellesi, että seurakuntaasi olisi perustettava uusi piiri? Koetko kutsumusta palvella pienryhmän koollekutsujana tai vetohahmona? Tai tuntuuko sinusta, että raamattupiirisi kaipaa lisäulottuvuutta? Yksinkertaisesti: haluaisitko lähteä mukaan medialähetystyön pienryhmätoimintaan?

Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme mielellämme lisää: , p. 050 574 2855 (Toivoa naisille -työ) tai , p. 050 551 6180. Tuemme sinua tehtävässäsi aineiston, koulutuksen ja ohjauksen avulla. Voimme järjestää kaikille avoimen Uuden ryhmän startti-illan, johon tulemme tarvittaessa kertomaan toiminnastamme.

Mervi Viuhko

Sansan verkostotoiminnan johtaja Mervi Viuhkon kirjoitus on julkaistu Lähde-lehdessä 4–5/2018.