Hyppää sisältöön

Pirjo Ketola juoksee Intian naisten hyväksi

Pirjo Ketola juoksee.

Pirjo Ketola juoksi toukokuussa Tampereella kansainvälisessä Pyynikki-juoksussa vaativassa maastossa. Seuraava tavoite on Tampereen maratonin joukkueviesti. Kuva: Janne Kalliomäki.

Juoksutapahtumiin osallistuminen on pirkkalalaiselle Pirjo Ketolalle entuudestaan tuttua. Tänä vuonna Tampere maratonille osallistumiseen tuo lisämaustetta mukanaolo hyväntekeväisyysjuoksussa. Ketola juoksee elokuun lopun tapahtumassa Pirkkalan seurakunnan maratonjoukkueessa lähetystyön hyväksi.

– Tämä tuo ihan uutta merkityksellisyyttä juoksuun. Olen innolla mukana, hän sanoo.

Run for Missions -hyväntekeväisyysjuoksu juostaan nyt kolmatta kertaa Tampere maratonilla. Mukana on eri matkoilla yksittäisiä juoksijoita ja seurakuntien ja lähetysjärjestöjen maratonjoukkueita, joissa neljä ihmistä juoksee yhteensä maratonin eli 42,2 kilometriä. Viime vuonna lähetystyön hyväksi juoksi Tampereella 45 juoksijaa. He erottuivat suurimpana ryhmänä punaisissa paidoissaan.

Ketola pitää siitä, että lähetystyötä tehdään näkyväksi. Hän sanoo, että seurakunnan paikallistoiminnasta tiedetään, mutta lähetystyö jää usein vähemmälle huomiolle.

– Kuulin, että viime vuonna punaisten paitojen joukko herätti huomiota ja ihmiset halusivat tietää, mistä on kysymys. Ajattelin miettiä etukäteen lyhyen vastauksen siihen, miksi haluan juosta lähetystyölle ja mitä lähetystyössä tehdään, Ketola sanoo.

Naisten auttaminen tärkeää

Pirkkalan seurakunnasta on lähdössä kolme joukkuetta mukaan Tampere maratonille. He juoksevat tukea orijankieliselle Toivoa naisille -työlle Intiassa.

Toivoa naisille -työ on osa maailmanlaajuisen medialähetysjärjestö TWR:n työtä. Liike toimii yli 120 maassa. Suomessa sen taustajärjestönä on Sansa. Työssä on kaksi puolta. Toinen puoli on rukouskalenteri, jossa on lyhyt rukous jokaiselle päivälle. Toinen puoli ovat naisille suunnatut radio-ohjelmat, joissa on niin arkeen kuin hengellisiin asioihin liittyvää sisältöä. Suomalaiset tukevat ohjelmien tuottamista ja lähettämistä 10 kielelle.

– Naisena ja äitinä muiden äitien auttaminen lämmittää sydäntäni. Olen ollut itsekin mukana Pirkkalassa Toivoa naisille -rukousryhmässä. Rukousliike pitää kalenterin aiheissa esillä naisten tilanteita ja oikeuksia. Se on itsellenikin tärkeää.

Mieli piristyy lenkillä

Pirjo Ketola on juossut kuusi maratonia ja lisäksi lyhyempiä kilpamatkoja.

– Kun kiinnittää numerolapun rintaan, siitä saa lisää energiaa lähtöviivalle. Tällä kertaa lähetystyön tukeminen tuo uuden ulottuvuuden kisaan.

Hänen kokemuksensa mukaan lenkille lähtö on raskaan työpäivän jälkeen parempi vaihtoehto kuin sohvalla löhöäminen.

– Lenkillä mieli piristyy ja saan uutta voimaa, pysyn kunnossa ja olen varmasti myös helpompi lähimmäisenä. Usein juoksun jälkeen ajatus kulkee ja epäselvät asiat ratkeavat.

Juostessaan Pirjo Ketola kuuntelee usein raamattuopetuksia tai kristillisiä radiokanavia.

– Ihania hetkiä on myös ne, jolloin vain kuuntelen luonnon ääniä ja viipyilen omien ajatuksien kanssa.

Liisa Heinänen

Lue lisää juoksuhaasteesta!