Hyppää sisältöön

Run for Missions: Radion väki juoksi tukea radioasemalle

Radio Dein joukkue Ratinassa.

Radio Dein joukkueen juoksijat Mikko Hurskainen (vas.), Anna Suomalainen, Antti Suonio ja Mikael Juntunen lähtivät maratonviestiin hymyhuulin. Joukkue suunnitteli haastavansa ensi vuonna mukaan julkkisjoukkueen. Mielessä oli jo nimiä musiikki- ja urheilupiireistä. Kuva: Liisa Heinänen.

Radio Dein äänituottaja Antti Suonio kuuli suorassa lähetyksessä ensimmäistä kertaa osallistumisestaan Run for Missions -juoksuhaasteeseen.

Marja Soikkeli Medialähetys Sanansaattajista ja Outi Rajala Lähetysyhdistys Kylväjästä olivat aamuohjelmassa kertomassa juoksuhaasteesta Mikael Juntusen vieraina. Hän ilmoitti, että Radio Dei kokoaa maratonviestijoukkueen ja Antti lähtee mukaan, Antti Suonio kertoi aurinkoisella Tampereen Ratinan stadionilla elokuun viimeisenä lauantaina.

Radio Dein joukkue oli lunastamassa viime vuonna annettua lupausta.

Mongolia kohteeksi

– Kehotin myyntipäällikkö Mikko Hurskaista ostamaan uudet juoksutossut, sillä hänetkin oli valittu joukkueeseen, Mikael Juntunen myhäili Mikko Hurskainen vierellään. Hurskainen esitteli tossujaan tyytyväisenä.

Joukkue on saanut vahvistuksekseen Israelissa asuvan Anna Suomalaisen.

– Olen Antin serkku. Lupasin tulla, jos ehdin samana iltana Helsingissä juostavaan Midnight Runiin, Suomalainen hymyili.

Run for Missions on hyväntekeväisyysjuoksu, jossa kerätään kannatusta lähetystyölle. Radion joukkue oli valinnut kohteekseen Mongoliassa toimivan kristillisen Wind FM -radioaseman. Tuki menee Sansan kautta Mongoliaan.

– Wind FM:n johtaja Batjargal Tuvshintsengel vieraili keväällä ohjelmassamme. Sen jälkeen halusimme tukea Mongoliaa, Juntunen kertoi.

Suosio kasvaa

Radio Dein väki kuului 74 juoksijan joukkoon, jotka edustivat kaikkia Suomen evankelisluterilaisen kirkon suomenkielisiä lähetysjärjestöjä. Mukana oli myös seurakuntien joukkueita ja yksittäisiä juoksijoita. Yhteisenä tunnuksena oli punainen paita, mutta jokainen joukkue tai yksittäinen juoksija oli valinnut keräyskohteensa itse. Run for Missions juostiin nyt kolmannen kerran. Se on kasvannut suosiotaan. Viime vuonna juoksijoita oli 44.

Varainhankinnan päällikkö Erika Niemelä Suomen Pipliaseurasta oli mukana ensimmäistä kertaa. Hän juoksi kymmenen kilometriä.

– Juoksuhaaste tuli puheeksi keväällä. Hankin nyt kokemusta, jonka perusteella voimme suunnitella omaa osallistumistamme jatkossa, hän sanoi.

Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen lähetysjohtaja Ville Auvinen lähti Tampereella puolimaratonille punaisessa paidassa. Hän iloitsi siitä, että lähetyksen väki toimi yhdessä.

Järjestöjen lisäksi paikalla oli yksittäisiä juoksijoita ja seurakuntien joukkueita. Tuusulan Jokelasta Tampereelle tullut Eeva Riipinen teki päätöksen osallistumisesta samalla viikolla.

– Kuuntelin maannantaina Raamattu Kannesta Kanteen -lähetystä Radio Deistä. Ohjelman lopussa kerrottiin tarkasti, mitä Run for Missions on, hän kertoo.

Riipinen valitsi kannattuskohteekseen Toivoa naisille -radio-ohjelmien lähettämisen Aasiassa ja Lähi-idässä. Tuki menee perille Sansan kautta.

Huippuaikojakin

Vaikka moni lähetysjuoksija lähti liikkeelle ilman suuria aikatavoitteita, koviakin tuloksia syntyi. Lohjalaisen Saara Nikanderin aika neljännesmaratonilla oli 42,22. Hänellä on huippu-urheilijan tausta. Nikander voitti Suomen mestaruuden 10 000 metrillä vuonna 2017.

– Hienoa, että tässä voi yhdistää uskon ja urheilun hän sanoi.

Hän oli mukana keräämässä kannatusta Korpin perheelle, joka on lähdössä työhön Etiopiaan Kylväjän lähettämänä.

Nikanderiakin paremman ajan sai Tampereen Harjun seurakunnan maratonviestijoukkuessa juossut Timo Vuorela, 41,12.

Liisa Heinänen