Hyppää sisältöön

Parastoon riemullinen ja puhutteleva kiertue

Parastoo ja miehet

Parastoo Poortaheri sai puhua Paltamossa omaa äidinkieltään, farsia. Kuva: Arja Savuoja.

Parastoo Poortaherin oma tie kristityksi ja SAT-7 Parsin työntekijäksi ei jätä ketään kylmäksi. Kiertueella koimme iloa ja itkua. Itseäni puhutteli ehkä kaikkein eniten se, että monet, jotka ovat katsoneet Parastoon ohjelmia alusta saakka eli 12 vuotta, ovat samalla kasvaneet sekä ihmisinä että kristittyinä hänen matkassaan, kuvailee Arja Savuoja, Sansan aluepäällikkö Oulusta.

Parastoo Poortaheri on Sansan niin sanottu kansallinen työntekijä. Hän toimii lastenohjelmien koordinaattorina, juontajana ja käsikirjoittajana. Hänen nykyinen ohjelmansa on nimeltään Tytön maailma (Girl’s Show), jota palautteen mukaan katsovat paljon myös pojat. He haluavat oppia kohtelemaan siskojaan ja muita tyttöjä siten kuin kristityt opettavat.

Nuorten tyttöjen opettaminen on Parastoolle sydämenasia. Hän haluaa vahvistaa tyttöjen itsetuntoa kertomalla, kuinka rakkaita ja tärkeitä he ovat Jumalalle.

Kohtaamisia Oulussa, Paltamossa ja Ylivieskassa

Parastoo Poortaheri ja Arja Savuoja tekivät 22.–26.9.2017 seurakuntakiertueen Oulussa, Paltamossa ja Ylivieskassa. Pari päivää Oulun vierailun jälkeen eräs äiti antoi palautetta:

– Parastoo oli ollut niin mielenkiintoinen vieras, että piti vielä illalla katsoa YouTubesta hänen ohjelmaansa.

Paltamon tilaisuuteen saapui myös kaksi afgaaninuorta, joiden kanssa Parastoo sai jakaa ajatuksia omalla äidinkielellään, farsiksi.

Ylivieskassa yläkoulun oppilaat pitivät Parastoosta niin paljon, että he innostuivat kysymään ennätysmäärän kysymyksiä, ja hän sai jakaa ensimmäistä kertaa elämässään nimikirjoituksia. Parastoo vitsailikin, että hän on Suomessa suositumpi kuin Kyproksella, jossa asuu ja työskentelee.