Hyppää sisältöön

Sansan ja Helsingin seurakuntien yhteistyö syvenee

Intialaiset naiset ylistävät.

Helsingin seurakuntayhtymän talousarviotuki palaa Sansalle viiden vuoden tauon jälkeen. Kuva kuuntelijakokouksesta Intian Tamil Nadusta: Annaleena Pakkanen.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) ja Helsingin seurakuntien yhteistyö syvenee. Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto päätti 10. lokakuuta palauttaa seurakuntayhtymän talousarviotuen Sansalle viiden vuoden tauon jälkeen.

Yhteisen seurakuntatyön johtaja Stefan Forsén sanoo, että sähköiseen mediaan keskittyvä Sansa täydentää Helsingin lähetystyökuviota:

– Sansa täyttää hyvin ne kriteerit, joita kumppaneiltamme edellytämme. Sansa tekee myös yhteistyötä Suomen Lähetysseuran, Pipliaseuran ja Kirkon Ulkomaanavun kanssa.

Yhteisen kirkkovaltuuston päätöksen mukaan talousarviotuki vuosille 2020–2023 keskitetään näille neljälle järjestölle. Yhteensä avustussumma on noin 2,9 miljoonaa euroa vuodessa. Sansan osuus siitä on noin neljä prosenttia. Yhteisen kirkkoneuvoston päätettäviin kohdennettuihin avustuksiin myönnettiin 17 prosenttia.

Yhteistyösopimuksia nyt kahdeksan seurakunnan kanssa

Vuonna 2011 yhteinen kirkkovaltuusto päätti leikata tuen Sansalta vuoteen 2014 mennessä. Päätöksen taustalla oli tulkinta, jonka mukaan Sansa ei olisi täyttänyt seurakuntayhtymän tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyviä kriteerejä. Päätöksen seurauksena yhteistyö joidenkin Helsingin paikallisseurakuntien kanssa vaikeutui.

– Uskon, että nyt tehty päätös elvyttää ja syventää Sansan ja kaikkien Helsingin seurakuntien yhteistyötä Jumalan rakkauden ja toivon evankeliumin välittämiseksi radion, satelliittitelevision ja sosiaalisen median kautta sinne, missä tarve on kaikkein suurin, sanoo Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvinen.

Tällä hetkellä Sansalla on yhteistyösopimus kahdeksan Helsingin seurakunnan kanssa.