Hyppää sisältöön

Sansan kirjanpitäjä Pirjo Hyövälti katselee näkymiä lähetysikkunasta

Pirjo Hyövälti hoitaa Putiikkia.

Pirjo Hyövälti Putiikin myyntipöydän takana Medialähetyspäivillä Vantaalla toukokuussa. Kuva: Annaleena Pakkanen.

Syksyllä tulee kolmekymmentä vuotta siitä, kun tulin Hyvinkäälle Sansan toimitaloon – työskentelemään ja silloin myös asumaan. Yläkerrassa oli asuntoja työntekijöitä varten, ja sinne minäkin asetuin vuokralaiseksi. Sanansaattajissa (nyk. Medialähetys Sanansaattajat) oli tuolloin menossa rakennusvaihe: vanhaan autotalliin tehtiin alakertaan uusia toimistohuoneita. Yksi niistä tuli käyttööni.

Toimistossa sykki lähetystyön näky ja into radiolähetystyön merkeissä ja uusien lähettien haasteissa. Siinä itsekin pohdin omaa paikkaani Herran edessä. Olinhan jo päässyt askeleen päähän, näin ajattelin, kun tieni avautui lähetysjärjestöön. Herra, tässä minä olen, minne minut lähetät?

Rukousvastausta odottaessa meni toista vuotta. Sitten Jumala puhui minulle eräänä iltana ollessani rukouksessa: En minä sinua mihinkään lähetä, vaan tässä on sinun paikkasi ja tehtäväsi. Saat katsella päivittäin lähetysikkunasta ja kuulla ihmisten hädästä sanomia, joita tulvii eri puolilta maailmaa. Saat olla rukoilemassa heidän puolestaan.

“Minua koskettaa numeroiden takana oleva ihminen”

Rohkenen ajatella, että te, lukijat ja Sansan työn ystävät, katselette kanssani samasta lähetysikkunasta. Kuulemme ja näemme maailmassa olevan hädän ja ahdistuksen. Käsitämme, että evankeliumin sanomalla on kiire tavoittaa tarvitsevat, välittää toivoa ja lohdutusta.

Kirjanpitäjänä pyörittelen päivittäin numeroita ja hoidan Lähetyskauppa Putiikkia. Itseäni koskettaa numeroiden takana oleva ihminen. Moni antaa uskollisesti vuodesta toiseen omastaan, myös ajastaan palvelutehtävissä ja rukoilee medialähetystyön puolesta.

Syvä kiitollisuus ja ilo sydämessä nousee jokaisesta, joka jaksaa pysyä rinnallamme yhteisen lähetysnäyn ja tehtävän äärellä. Liitän käteni ristiin ja kiitän Taivaan Isää sinusta ja sinusta ja sinusta… ja siunaan sinua. Olette jokainen tärkeitä lenkkejä yhteisessä lähetystyön ketjussa.

Pirjo Hyövälti

Kirjoitus on julkaistu Lähde-lehdessä 2/2019.