Hyppää sisältöön

Seurakunnilla on tärkeä merkitys medialähetystyön mahdollistajina

Yhteistyösopimukset seurakuntien kanssa ovat elintärkeitä Medialähetys Sanansaattajille (Sansa), sillä niiden avulla on mahdollista välittää tukea Aasiassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Euroopassa tehtävälle medialähetystyölle.

Sopimukset tarjoavat seurakunnille yhdenlaisen mahdollisuuden olla mukana täyttämässä lähetyskäskyä.

– Iloitsemme mahdollisuudesta palvella seurakuntia lähetystehtävän toteuttamisessa. Yhteistyö syventää kumppanuutta Sansan kanssa ja vahvistaa tuen suuntaamista seurakunnan valitsemalle tukikohteelle heidän valitsemallaan tavoitesummalla, kertoo Sansan yhteyspäällikkö Tea Rasi.

Tukea työalueille, teemoille ja läheteille

Sansalla on tällä hetkellä reilut 220 yhteistyösopimusta seurakuntien ja kappeliseurakuntien sekä muutaman järjestön kanssa. Sopimusten määrässä on tapahtunut pientä kasvua. Joillakin seurakunnilla on useampi sopimus.

Tuettavia kohteita ovat esimerkiksi TWR-Intian mediatyö, Aasian mediatyö, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan satelliittitelevisiotyö (SAT-7), Toivoa naisille -työ sekä Sansan lähetys- ja projektityöntekijät. Sopimus voi kattaa koko työmuodon tai osan siitä kuten vaikkapa yhden SAT-7:n kanavan.

Tukikohde voi muuttua vuosien varrella. Rasi toteaa, että tavoitteena on valita kohteita, jotka tarvitsevat kullakin hetkellä erityisesti tukea. Uusimpia tukikohteita ovat vuoden 2022 alussa Itävaltaan mediatyöhön lähtenyt Erja Tillgren sekä lokakuun alussa SAT-7:n rahoitusjohtajana Kyproksella aloittava Roy Rissanen.

Seurakunnat voivat saada tietoa kohteista Sansan vapaaehtoisten, senioreiden, työntekijöiden ja lähetystyöntekijöiden tekemiltä seurakuntavierailuilta, virtuaalisista Lähetyskiihdyttämöistä sekä Sansan seurakuntapalveluista ja nettisivuilta.

Media tavoittaa tehokkaasti eri olosuhteissa

Toisin kuin useimmat suomalaiset lähetysjärjestöt, Medialähetys Sanansaattajat on keskittynyt erityisesti median kautta tehtävään lähetystyöhön. Tea Rasi näkee, että medialla on omat lyömättömät vahvuutensa evankeliumin levittäjänä eri tilanteissa ja poikkeusoloissa.

– Usko median mahdollisuuteen viedä sanomaa sinne, missä sitä ei ole vielä kuultu tai missä se rohkaisee ahtaissa oloissa eläviä, on säilynyt seurakunnissa vahvana, hän iloitsee.

– Korona-aika on auttanut näkemään, miten mahtavan työn äärellä me olemme.