Hyppää sisältöön

Tuomas Ukkonen lähtee maratonille lähetystyön hyväksi

Tuomas Ukkonen juoksee

Tuomas Ukkonen (vas.) juoksi ensimmäisen maratoninsa vuonna 2009. Helsinki City Run -tapahtumassa hän juoksi puolimaratonin. Maratonin vuoro on Tampereella elokuussa. Kuva: Minttumaria Ukkonen.

Hämeenkyröläinen Tuomas Ukkonen on yksi lauantaina 19.5.2018 Helsinki City Run -juoksutapahtumaan osallistuneista 13 000 juoksijasta. Ukkonen juoksi puolimaratonin eli 21,1 kilometriä aikaan 1:36:19. Hän haki Helsingistä vauhtia päämatkalleen Tampereelle.

− Lähden elokuun 25. päivänä Tampere maratonille. Tavoitteena on parantaa omaa ennätystä eli juosta maraton alle 3,5 tunnissa.

Tuomas Ukkonen on mukana Run for Missions -juoksuhaasteessa. Siinä juoksija haastaa juoksulleen tukijoita, jotka lahjoittavat rahaa lähetystyölle.

− Minun hyväntekeväisyyskohteeni on Intian medialähetystyö. Kun etsin kohdetta, minuun teki vaikutuksen se, että Sansan tukema työ tuo evankeliumin 500 miljoonan intialaisen ulottuville. Tämä on tärkeää, sillä on vielä paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia, hän sanoo.

“Kuulun joukkueeseen”

Tuomas Ukkonen sai jo Helsingissä tuntumaa Run for Missions -juoksuporukkaan, sillä siellä oli muitakin Tampereelle lähetystyön hyväksi juoksemaan ilmoittautuneita. Helsingissä juosseista Tampereelle ovat ilmoittautuneet muun muassa arvostettu Raamatun opettaja Eero Junkkaala ja Sansasta Ilkka Kastepohja.

− Emme ehtineet tavata kovin pitkään, sillä juoksijat lähtivät matkaan eri ryhmissä oman aikatavoitteensa mukaan. Tuli silti tuntu, että kuulun Run for Missions joukkueesen, joka toimii yhdessä, Ukkonen sanoo.

Run for Missions -juoksuhaaste on seurakuntien, järjestöjen ja kaikkien lähetystyön tukijoiden yhteinen tapahtuma. Siihen voi osallistua juoksemalla maratonin, puolimaratonin, kymmenen kilometriä tai keräämällä neljän juoksijan ryhmän joukkuemaratoniin, jossa kukin juoksee 10,5 kilometriä. Haasten alullepanija on Sansa.

Tampere maraton on juoksuhaasteen päätapahtuma, mutta muissakin juoksutapahtumissa voi juosta lähetystyön hyväksi. Kukin juoksija tai joukkue valitsee keräyskohteensa itse.

“Lenkillä akut latautuvat”

Tuomas Ukkonen kertoo lenkkeilleensä jonkin verran talvellakin, mutta lenkit pitenivät maalis-huhtikuussa. Nyt kilometrejä kertyy noin 200 kuukaudessa.

− Pidän luonnossa liikkumisesta ja saan lenkkeillä hienoissa maisemissa. Lenkillä akut latautuvat ja lenkin jälkeen on hyvä olo. Juoksu tuo hyvän yleiskunnon, joka antaa virtaa joka päivälle. Juoksutapahtumaan ilmoittautuminen tuo tavoitteen, joka tuo pohjaa harjoittelulle. Nyt voin samalla tehdä jotain lähetystyön hyväksi.

Ukkonen ideoi vielä keinoja tukijoiden haastamiseen. Hän miettii, miten juokseminen ja lähetystyö voisivat linkittyä yhteen.

− Olen esittänyt tukihaasteen sosiaalisessa mediassa ja seurakunnassa, mutta etsin vielä muita mahdollisuuksia. Pitää seurata, onko haaste otettu vastaan.

Run for Missions -juoksuhaasteeseen osallistuvat saavat oman esitteen, jota voi jakaa tukijoille. Haasteella on oma sivu osoitteessa sansa.fi/juoksuhaaste.

Liisa Heinänen