Hyppää sisältöön

Kahden miljardin tavoite täyttyi

Mobiiliviestintää

Yhä useampi seuraa kristillisiä sisältöjä mobiilisti. Kuva: Juuli Jokinen.

Sansan tavoite viedä evankeliumi kahden miljardin ihmisen ulottuville vuoden 2015 loppuun mennessä on toteutunut. Nyt lähes 2,1 miljardia ihmistä voi seurata Sansan tukemia ja kansainvälisten yhteistyökumppaneiden toteuttamia kristillisiä radio- ja televisio-ohjelmia sekä nettisisältöjä.

Kolme neljäsosaa kuuntelijoista ja katsojista on Aasiassa. Sansan tukemia kristillisiä ohjelmia voi seurata 405 miljoonaa intialaista ja 1106 miljoonaa ihmistä muualla Aasiassa, kuten Kiinassa ja Indonesiassa.

Lähi-idässä, Pohjois-Afrikassa sekä Etu- ja Keski-Aasiassa kuuntelijoita ja katsojia kertyy 421 miljoonaa, muualla Afrikassa 32 miljoonaa ja Itä-Euroopassa 124 miljoonaa. Näin evankeliumi viedään sähköisesti 2088 miljoonan eli lähes 2,1 miljardin ihmisen ulottuville.

Myös lapset seuraavat ohjelmia

2,1 miljardiin on laskettu niiden vähintään 15-vuotiaiden osuus, jotka puhuvat äidinkielenään tai toisena kielenään sitä kieltä, jolla Sansa kustantaa kristillistä ohjelmaa heidän alueellaan.

– Myös lapset seuraavat joitakin Sansan tukemia sisältöjä, esimerkiksi arabian- ja farsinkielisiä tv-ohjelmia, joten olemme saavuttaneet tavoitteemme varmasti. Se ei kuitenkaan tarkoita, että jokaisena päivänä olisi näin suuri yleisö, sanoo Sansan mediatutkija Eila Murphy.

Kaksi miljardia oli Sansan strateginen tavoite vuosille 2010–2015.