Hyppää sisältöön

Te saatte voiman

Lähde-lehden pääkirjoituskuvassa Juha Auvinen.

Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus Lähde-lehdessä.

Lähetystyön juhlilla siunataan tehtäviinsä uusia ja uudelle työkaudelle kokeneita lähetystyöntekijöitä. Näin myös Sansan Medialähetyspäivillä. Siunaaminen tapahtuu lähettävän seurakunnan, ystävien, esirukoilijoiden ja tukijoiden keskellä Kolmiyhteisen Jumalan nimeen.

Apostolien teoissa kerrotaan Jeesuksen sanoneen seuraajilleen: “Te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee teihin, ja te olette minun todistajani…” Tuo ilmoitus on voimassa edelleen. Pyhä Henki antaa voiman kertoa sanoin ja teoin, lähellä ja kaukana, ilosanomaa nimenomaan Jeesuksesta Kristuksesta. Vain hänestä kertominen synnyttää pelastavaa uskoa. Hänestä kertoessamme olemme kirkon mission ytimessä.

Jeesuksen seurakunnalle lupaama Pyhän Hengen lahja on myös tehtävä. Pyhä Henki on voima, joka teki mahdolliseksi apostolien toiminnan. Sama voima mahdollistaa heidän työnsä jatkajien, Sinun ja minun, lähetystoiminnan. Sama Pyhä Henki, joka aikoinaan varusti Ylösnousseen silminnäkijätodistajat työhön, kutsuu ja varustaa täällä “maan äärissä” kristittyjä lähetystehtävään, jotta mahdollisimman moni saisi kuulla synnin, kuoleman ja pahan vallan voittaneesta Kristuksesta.

Todistajan tehtävä ei ole vain kirkon viranhaltijoiden tai lähetystyöhön lähetettyjen tehtävä. Se kuuluu niin työntekijöille kuin vapaaehtoisille, pienpiirien vetäjille kuin kielenkääntäjille, IT-osaajille kuin myyjäistalkoolaisille, esirukoilijoille kuin varoillaan lähetystyötä tukeville. Kaikkeen tähän Pyhä Henki kehottaa ja antaa voiman.

Pyhän Hengen voimassa eläminen merkitsee tietoiseksi tulemista siitä vastuusta, joka kristityillä on muista ihmisistä. Jokaisella ihmisellä on oikeus kuulla maailman Vapahtajasta, Herrasta Jeesuksesta Kristuksesta.

Uuden testamentin lähetyskäskyjä verrattaessa huomio kiinnittyy siihen, että Luukkaan tähdentämää Pyhän Hengen saamista vastaa Matteuksella Ylösnousseen lupaus, että hän on seuraajiensa kanssa joka päivä maailman loppuun asti. Näiden lupausten varassa me elämme, liikumme ja olemme.

Toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus toukokuun Lähde-lehdestä 3/2018.