Mongolia

Lahjoituskohteen kuva

MONGOLIA: mediatyö

Kertymä 01.01.2024 - (nettilahjoitukset)

kerätty: 720 €

tavoite: 20000 €

keskilahjoitus: 51 

lahjoituskertoja: 14 kpl

uusimmat: € / kpl

3.6%

Lahjoita

Kertalahjoitus

Kuukausittain

Valitse lahjoitussumma klikkaamalla tai oikealle kirjoittamalla

Lahjoitit €, kohteelle Mongolia.

Ulaanbaatarissa toimiva Perheradio Wind FM tietää mongolialaisten tarpeet:

− Meillä on suuria haasteita: korkea inflaatio ja työttömyys, suuret avioero- ja aborttiluvut sekä alkoholismi ja korruptio. Yhteiskuntamme seilaa myrskyävällä merellä ilman arvojen ja päämäärien peräsintä.

− Näiden haasteiden keskellä meidän kristittyjen on tärkeä toimia. Ei ainoastaan puolustaa uskoamme, vaan tarjota apua ja toivoa hukassa oleville ja rikkonaisille ihmisille. Kristillisenä radioasemana meillä on suorastaan velvollisuus tehdä ohjelmia, jotka tuovat toivoa ja rauhaa perheisiin sekä johtavat sovintoon Jumalan kanssa.

Pidä lähetys käynnissä – tule kuukausilahjoittajaksi

Tee tärkeä päätös. Pienikin summa kuukausittain lahjoitettuna takaa säännöllisen tuen tämän tärkeän työmuodon jatkamiseksi. Toimit samalla monelle mongolialaiselle “kummina”, joka mahdollistaa heille pääsyn kristillisten ohjelmien pariin.


Varojen käyttö: Lahjoitus käytetään Mongolian mediatyöhön FEBC:n kautta lahjoittamisvuonna tai kahtena lahjoittamista seuraavana vuonna. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään medialähetystyöhön Sansan tai yhteistyökumppanien kautta.

Tarinoita alueelta

Jokin aika sitten sain FEBC-Mongolialta lahjaksi radion. Se on ollut tosi ystävä – erityisesti koronapandemian aikana, kun en ole päässyt käymään paikallisseurakunnassa. Lähdin mukaan myös radioasemanne pitämään raamatunopetusohjelmaan ja edistyn mukavasti. Olen iloinen, että saan kasvaa Raamatun tuntemisessa.

Radiokuuntelija Mongoliasta
Olen Amarjargal ja asun Huvsgulin maakunnassa. Olen kuunnellut FEBC:n ohjelmia siitä asti, kun radioasema aloitti maakunnassamme. Minulle annettiin silloin Galcom-radio. Radio on yksinkertainen ja helppo käyttää, ja se latautuu auringonvalossa. Minä ja tyttäreni kuuntelemme usein ohjelmaanne nimeltä Tosiasioita Jeesuksesta Kristuksesta. Pidän tarinoista ihmisten tosielämästä ja siitä, kun opetatte ja selitätte Jeesuksesta. Olen käynyt seurakunnassa vuodesta 2009, mutta pandemian vuoksi kirkot ovat kiinni. Kiitos, että radioitte vaikuttavia ja hyödyllisiä ohjelmia arkemme keskelle.
Palaute Mongoliasta
Olen ihanien, 3–10-vuotiaiden lasten äiti. Rukoilen usein näin: ”Hyvä Jumala, en ole koskaan ennen ollut äiti. Lapseni ovat lahja Sinulta. Opeta minulle, kuinka saan heidät johdettua Sinun luoksesi.” En aina ymmärrä lapsiani. Silloin olen kärsimätön, vihainen ja torun heitä. Yhtenä päivänä kuulin ohjelman lasten kasvatuksesta. Naisjuontaja sanoi, että lapset eivät pysy kanssamme ikuisesti. He ovat vanhempiensa luona vain siihen asti, kunnes lähtevät opiskelemaan. Silloin he lentävät luotamme pois kuin linnut. Miksemme siis olisi heidän kanssaan ja viettäisi laatuaikaa, kun he ovat vielä pieniä? Juontaja oli oikeassa! Nyt koetan viettää laatuaikaa lasteni kanssa ja kuunnella heitä, vaikka olisinkin väsynyt tai harmissani. Kiitos, että autoitte minua ymmärtämään tämän.
Palaute Mongoliasta
Ajattelin aina, että kristityt ovat itsekkäitä ihmisiä, mutta olen kuunnellut ohjelmaanne ja käsitykseni kristityistä on muuttunut. Haluan pohtia lisää näitä asioita.  Minulla on kristittyjä ystäviä. He sanovat, että heidän uskonsa ei riitä minulle, vaan sen tulee olla henkilökohtaista ja minun tulee itse ottaa Jeesus vastaan elämääni.
Palaute Mongoliasta
Kuuntelin ohjelmaanne, jossa puhuttiin kuolemasta ja mitä sen jälkeen tapahtuu. En usko, että Jumala antaa anteeksi ihmisille heidän pahoja tekojaan. Ohjelmanne sai minut kuitenkin ajattelemaan Jumalaa. En tiedä, kuinka kauan Jumalaa pitäisi rukoilla. Keskustelin ohjelman juontajan kanssa. Hän selitti minulle, että rukous on yksinkertaisesti keskustelua Jumalan kanssa. Aion kuunnella jatkossakin ohjelmaanne.
Palaute Mongoliasta
Hei, asun Hovdin maakunnassa Mongoliassa. Olen kuunnellut raamattuaiheisia radio-ohjelmia auringonvalolla ladattavalla Galcom-radiolla siitä asti, kun perheradio aloitti lähetykset maakunnassamme. Jokin aika sitten kuulin, että seurakuntaan oli jaettu Itgel- eli Usko-nimisiä radiolaitteita, joissa on raamattuohjelmia muistikortille tallennettuina. Siitä asti kun sain Itgel-laitteen, olen kuunnellut lempiohjelmaani Raamattu kannesta kanteen. Enää minun ei tarvitse odottaa tiettyä ohjelma-aikaa, vaan voin avata laitteen ja kuunnella opetusta silloin kun itse haluan. Kuuntelen mielelläni Ruutin kirjaa yhä uudestaan. Kerran pääsin osallistumaan koulutukseen, jonka pastori Sammy FEBC-Mongoliasta piti maakunnassamme. Koulutus perustui Ruutin kirjaan ja Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaan. Yritän oppia Ruutin kirjasta ja soveltaa sitä oma­­­an elämääni, niin että eläisin viisaasti ja tekisin hyviä päätöksiä. Olen kiitollinen Itgel-radiolaitteista, joita täällä on jaettu. Olen kiitollinen, että julistatte Jumalan sanaa radio-ohjelmien ja näiden laitteiden välityksellä. Olen kertonut eteenpäin kristillisestä radiotyöstä ja tähän mennessä olen jakanut yhteensä 40 radiolaitetta ystäville ja seurakuntalaisille.
Palaute Mongoliasta
Terveisiä Itävallasta, asun täällä täällä töiden takia! Meillä on täällä mongolialainen seurakunta, mutta pappia meillä ei ole. Siksi kuuntelemme raamatunopetuksia Itgel-sovelluksen (Usko) kautta. Ohjelmat ovat niin hyviä, että ne innostavat meitä ottamaan opetukset käyttöön arkielämässämme.
Palaute Mongoliasta

Olen Amarjargal ja asun äitini ja poikani kanssa. Kuva on työpaikaltani Bulganin kauppahallista pohjois-Mongoliasta. Kuuntelen perhevalistusohjelmia Wind-FM -kanavalta. Opin niistä paljon ja yritän soveltaa asioita elämääni ja siihen, miten toimin äitini ja teini-ikäisen poikani kanssa. En ole vielä kristitty, mutta kuuntelen myös raamatunopetusohjelmaa. Aiemmin vaihdoin aina kanavaa, kun alettiin puhua Jeesuksesta. Sittemmin olen oppinut, että ihmiset tekevät syntiä eri tavoin. Olen alkanut kuunnella myös raamattuohjelman rukousosiota.

Kuuntelija Mongoliasta

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Rohkaisua Raamatusta

Arojen maa puhjetkoot hengelliseen kukkaan

Aavikko iloitsee, autiomaa iloitsee, aro riemuitsee, se puhkeaa kukkaan! Kuin lilja kukkikoon maa, se riemuitkoon, huutakoon ääneen! Sen osaksi tulee Libanonin kunnia, Karmelin ja Saaronin ihanuus. Kaikki saavat katsella Herran kunniaa, meidän Jumalamme ihanuutta.

Voimistakaa uupuneet kädet, vahvistakaa horjuvat polvet, sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät: »Olkaa lujat, älkää pelätkö. Tässä on teidän Jumalanne!

Jesaja 35:1-4b

Osion kuva

Lisätietoja Sansan työalue-esittelystä

Lahjoita Mongolian mediatyölle

Lahjoita kohteeseen
Kaikki lahjoituskohteet