Venäjä & Inkerin kirkon mediatyö

Lahjoituskohteen kuva

VENÄJÄ: mediatyö

Kertymä 01.01.2024 - (nettilahjoitukset)

kerätty: 1000 €

tavoite: 20000 €

keskilahjoitus: 500 

lahjoituskertoja: 2 kpl

uusimmat: € / kpl

5.0%

Lahjoita

Kertalahjoitus

Kuukausittain

Valitse lahjoitussumma klikkaamalla tai oikealle kirjoittamalla

Lahjoitit €, kohteelle Venäjä & Inkerin kirkon mediatyö.

Venäjällä sananvapaus, media ja uskonnonvapaus ovat selkeässä valtion ohjauksessa. Terrorismin vastainen laki tekee kristillisestä työstä entistä haastavampaa mutta ei mahdotonta. Inkerin kirkko lasketaan Venäjällä ns. vanhoihin kirkkoihin, joiden toimintaedellytykset ovat muita protestanttisia kirkkoja paremmat.

Inkerin kirkon tv-työ on vahvistunut

Ilonaihe on, että lopetusuhan alla ollut Inkerin kirkon tuottama tv-ohjelma Kristinuskon ABC jatkuu. Lisäksi Karjalan TV:ssä on alkanut uusi ohjelma. Karjalan TV on Venäjän valtiollinen kanava, joka näkyy koko Karjalan tasavallan alueella. Valtaosa ohjelmista on venäjänkielisiä, mutta sääntöjen mukaan kanavalla on oltava tietty määrä ohjelmia myös kansallisilla kielillä.

Kahdesti kuussa nähtävä Kristinuskon ABC on suomenkielinen ohjelma, joka sai alkunsa jo 1990-luvulla. Ohjelma tekstitetään venäjäksi, mikä laajentaa katsojakuntaa ja houkuttelee ruudun ääreen myös suomen kielen opiskelijoita.

FEBC tavoittaa nuoria venäjänkielisiä

Sansa tukee medialähetysjärjestö FEBC:n kautta myös lyhytvideotuotantoa Venäjällä. Somessa jaettavat lyhyet YouTube-videot käsittelevät ajankohtaisia aiheita ja nuoria aikuisia kiinnostavia kysymyksiä kristillisestä näkökulmasta. Tavoitteena on johdattaa venäläisnuoria tuntemaan kristinuskon perusteet ja keskustella heidän kanssaan.

Pidä lähetys käynnissä − tule kuukausilahjoittajaksi

Tee tärkeä päätös. Pienikin summa kuukausittain lahjoitettuna takaa säännöllisen tuen tämän tärkeän työmuodon jatkamiseksi. Toimit samalla monelle venäläiselle “kummina”, joka mahdollistaa heille pääsyn kristillisten mediasisältöjen pariin.


Varojen käyttö: Lahjoitus käytetään työhön Venäjällä FEBC:n ja Inkerin kirkon kautta lahjoittamisvuonna tai kahtena lahjoittamista seuraavana vuonna. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään muuhun medialähetystyöhön Sansan tai yhteistyökumppanien kautta.

Tarinoita alueelta

Herra löysi ja kutsui

Romanin elämässä tapahtui käänne 2007.
– Olin juuri muuttanut Pietarista takaisin Viipuriin. Elämässäni ei ollut vielä silloin tilaa Jumalalle, eikä minulla ollut minkäänlaista mielikuvaa kirkosta. Ystäväni kutsuivat minut luterilaisen seurakunnan nuorten kokoontumiseen, jossa lauloimme, juttelimme ja joimme teetä. Nuorten välitön ja lämmin suhtautuminen teki minuun vaikutuksen ja aloin käydä silloin tällöin kirkossa. Ensin kävin nuortenilloissa ja leireillä, sitten jumalanpalveluksissa ja muissa tilaisuuksissa. Vuoden kuluttua minut konfirmoitiin.

Roman kuvailee, että hän ei löytänyt Herraa, vaan Herra löysi ja kutsui hänet. Roman sai kutsun pelastettujen joukkoon, mutta myös palvelemaan seurakuntaa.

– Ymmärsin jo silloin, etten voi olla passiivinen kirkossa. Seuraavan viiden vuoden aikana osallistuin nuorisotyöhön, pidin pyhäkoulua ja toimin suntiona. Vuonna 2014 sain Viipurin seurakunnalta kutsun palvella katekeettana Svetogorskin kappeliseurakuntaa.

Romanin tarina

Karatuzan seurakunnan tilanne

Rukoilemme Karatuzan Pyhän Yrjön seurakunnan puolesta. Seurakunnan kirkkoherrana toimii Vladimir Shilovski. Hän on jättänyt rukousaiheeksi maan käyttöön liittyvät ongelmat ja kirkon rakennustöiden jatkumisen.

Karatuzan seurakunnan tilanne

Palaute Novosibirskistä

Rukoilemme aktiivisesti Novosibirskin seurakunnan puolesta. Kirkkoherra Timur Pamjatnyh pyytää rukoilemaan uusia mahdollisuuksia julistaa evankeliumia sekä yksimielisyyttä seurakunnalle ja viisautta sen palvelijoille. Seurakunta tarvitsee lapsityöntekijöitä, joten rukoilemme pyhäkoulun uudelleenkäynnistymisen puolesta.

Palaute Novosibirskistä

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Muita lahjoituskohteita

Rohkaisua Raamatusta

Kaifas Jeesuksesta ja hajallaan olevista Jumalan lapsista

“Ettekö te käsitä, että jos yksi mies kuolee kansan puolesta, se on teille parempi kuin että koko kansa joutuu tuhoon?» Tämä ei ollut hänen oma ajatuksensa, vaan sen vuoden ylipappina hän lausui ennustuksen: Jeesus oli kuoleva kansan puolesta, eikä vain sen kansan puolesta, vaan kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset.”

Joh. 11:50-52

Osion kuva

Lisätietoja mediatyöstä Venäjällä

Lahjoita medialähetystyölle Venäjällä

Lahjoita kohteeseen
Kaikki lahjoituskohteet