skip to Main Content

Israel – mediatyöllä kohti Messiaan tuntemista

Israelissa messiaanisten, Jeesukseen uskovien juutalaisten määrä on lähtenyt viime vuosina hyvään kasvuun. Siihen on merkittävästi vaikuttanut media, jota käytetään sekä juutalaisten että arabien evankelioimisessa. Jouduta Israelin hengellistä heräämistä – kylvä mediatyöhön Israelissa!

Esimerkkikuva israelilaisesta messiaanisesta seurakunnasta. Tässä vietetään raamatullista juhlaa, jonne on kutsuttu holokaustista selvinneitä. Samalla he kuulevat evankeliumin.

Yleistilanne

Juutalaiset ovat palanneet vuosisataisten, lähinnä niin kutsuttujen kristittyjen taholta kokemiensa vainojen jälkeen maahansa. Alue oli pääosin autiomaata, mutta kovalla työllä se on saatu kukoistamaan. Raamatun lupaukset paluumuuton seurauksena syntyvästä heräämisestä ovat vasta oraalla. Jumalan kunnioittaminen Israelissa on merkittävästi yleisempää kuin länsimaissa, mutta pelkkä Toora ei tuo ihmistä henkilökohtaiseen suhteeseen Jumalan kanssa.

Israelissa on noin 120–150 messiaanista juutalaista seurakuntaa ja arviolta 20 000 messiaanista juutalaista. 40 vuodessa määrä on yli satakertaistunut. He eivät siis kutsu itseään kristityiksi mutta uskovat Uuden testamentin todeksi. Jeesus, hepreaksi Yeshua (Jumala pelastaa) on heille Messias ja Lunastaja. Aiemmin messiaaniset juutalaiset kokivat kovaakin painostusta ortodoksijuutalaisten taholta, mutta painostus on vähentynyt. Israelin ulkopuolella messiaanisia juutalaisia arvioidaan olevan 0,2–0,4 miljoonaa.

Arabi- ja muiden kristittyjen määrä Israelissa on noin 150 000, ja heidän määränsä on vähentynyt. Islamilaisen painostuksen takia arabikristittyjä on lähtenyt paljon ulkomaille. Aiemmin kristityt kaupungit, kuten Betlehem ja Nasaret, ovat nykyään muslimienemmistöisiä kaupunkeja.

Sansa tukee Caspari-keskuksen monimediatyötä. Keskus sijaitsee aivan Jerusalemin ytimessä, ja sen Israelin-työtä johtaa Alec Goldberg.

Mediatyö on tuonut Herran kärsivän palvelijan ihmisten huulille

Aivan viime vuosina mediatyö on kasvanut Israelissa räjähdysmäisesti. Vuoden 2016 aikana eräs messiaaninen video Herran kärsivän palvelijan profetiasta, Jesaja 53:sta, sai yli 700 000 katselukertaa. Jotkut rabbit ovat kauhukseen todenneet Jeesuksen kärsimykset profetoivasta luvusta, että ”kaikista Raamatun profetioista tämä yksi luku on tullut nyt kaikkien puheenaiheeksi”.

Sansa on mukana tukemalla Netivyah-raamatuntutkimuskeskuksen radio-ohjelmia sekä Caspari-keskuksen monimediatyötä. Caspari-keskus muun muassa kouluttaa vastuunkantajia ja valmistaa materiaalia messiaanisten seurakuntien käyttöön.

Tule mukaan Rauhan ruhtinaan työhön

Jeesus on monen muun tittelin lisäksi Rauhan ruhtinas. Joissakin messiaanisissa seurakunnissa on sekä juutalaisia että arabeja. Jeesus on yhdistänyt heidät yhdeksi seurakunnaksi.

Netivyah-raamatuntutkimuskeskuksen johtaja Joseph Shulam.

Olemme saaneet juutalaisilta Sanan, Aabrahamin uskon, profeetat ja lupaukset, mutta ennen kaikkea Messiaan Jeesuksen. Evankeliumi lähti juutalaisten apostolien kautta liikkeelle saavuttaakseen lopulta meidätkin. On aika maksaa velkaa takaisin juutalaisille.

Vielä toteutumattomat Raamatun profetiat koskien Israelia (esim. Hesekiel 36–37, Sak. 12 ja Room. 9–11) käyvät toteen. Samoin tulee vielä toteutumaan Jesajan 19. luvun yhteys joidenkin arabikansojen ja Israelin välillä. Lopullinen rauha toteutuu, kun Jeesus palaa Jerusalemiin hallitsemaan koko maailmaa. Suuri osa juutalaisista jo odottaa Messiaan tuloa. He vain eivät ole ymmärtäneet Messiaan toista tehtävää, maailman syntien sovittamista ristinkuolemalla.

Sak. 12:10: Mutta Daavidin sukuun ja Jerusalemin asukkaisiin minä vuodatan armon ja rukouksen nöyrän hengen. Ja he kohottavat katseensa minuun, kohottavat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet. He surevat häntä, niin kuin surraan ainoaa poikaa, ja valittavat häntä katkerasti, niin kuin esikoista valitetaan. 

Monimediatyö Israelissa nostaa juutalaisten katsetta Messiaaseen, jonka lunastamiksi kristityt uskovat ovat jo saaneet tulla.

Tule mukaan valmistamaan Herralle tietä – lahjoita Israelin mediatyöhön!


mongolia-ykköskuva-800 copy

Mongolian perheradio

Mongoliassa ikävöidään etäällä asuvia perheenjäseniä tai sitä puolisoa, jonka kanssa meni naimisiin mutta jonka alkoholi tärveli. Tyhjyyttä täytetään materialla tai epäjumalilla. Perheradio kertoo Jeesuksesta ja antaa vastauksia taivaskaipuuseen.

lahjoituskohteet-toivoanais

Toivoa naisille!

Sansa kustantaa radio-ohjelmia Toivoa naisille -työn kautta Indonesian, Intian, Kambodžan, Kazakstanin ja Turkin naisille. Lisäksi tehdään sosiaalisen median työtä arabian kielellä. Ohjelmat auttavat naisia jokapäiväisessä elämässä ja tuovat esille kristillisen toivon. Jaa hyvää radiolla – välitä toivoa naisille!

lahjoituskohteet-intia

Evankeliumin valoa Intiaan

Monet Intian kristityt sytyttävät talojensa katoille kynttilöitä tai savisia öljylamppuja merkiksi siitä, että Jeesus on maailman valo. Viemme evankeliumin perille nopeasti, helposti ja edullisesti yli puolen miljardin intialaisen ulottuville, 14 kielellä. Anna paras lahja intialaisille – evankeliumi.

lahjoituskohteet-SAT-7

SAT-7 – toivoa epävarmuuden keskelle

Tule muuttamaan Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan tulevaisuutta! Osallistu keräykseen, jonka tuotto käytetään SAT-7-kanavien ohjelmatuotantoon. SAT-7 sataa taivaalta hyviä uutisia alueelle, jossa ihmisten tavoittaminen evankeliumille on muutoin vaikeaa.

lahjoituskohteet-lahetit

Lähettikeräys

Evankeliumilla on maailmalla ennennäkemätön tilaus. Media on näkymätön lähetti, mutta lähetys- ja projektityöntekijämme antavat medialähetystyölle kasvot. Lähetystyöntekijä tarvitsee laajan tukiverkoston, myös taloudellisesti. Ole mukana lähettämässä!

lahjoituskohteet-rkk

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma, radioaalloilla ja mobiilisti!

Raamattu kannesta kanteen (Rkk) on vuodesta toiseen Radio Dein kuunnelluimpia ohjelmia. Kylvä radioaalloilla sekä kännykkäsovelluksen kautta tapahtuvaan raamattutyöhön tavoittamaan suomalaisia Sanan opetuksen äärelle, joka arkipäivä. Samalla siunaat koko Suomea. Lahjoita nyt!

lahjoituskohteet-aasia

Lahja aasialaisille perheille

Monessa Aasian maassa radiotyötä tehdään perhenäkökulmasta. Kristilliset perheradiot kertovat evankeliumin koko perheelle. Lahjasi avulla moni aasialainen voi kuulla evankeliumin ensimmäistä kertaa.

lahjoituskohteet-kiina

Tavoitetaan miljoonia kiinalaisia

Ihmisen yksi perustarve on tulla nähdyksi ja kohdatuksi. Vuorovaikutteisen median välityksellä yhä useampi kiinalainen tavoitetaan yksilöllisesti evankeliumilla.

lahjoituskohteet-keskiaasia

Kazakstan – kuka kertoisi heille?

Paljon hedelmää tuottanut Toivoa naisille -työ on laajentunut Keski-Aasiaan. Kazakinkielistä Toivoa naisille -radio-ohjelmaa lähetetään Kazakstanissa. Tarvetta ohjelmille on, ja radio tavoittaa kazakkeja hyvin. Kristillistä ohjelmaa voi kuunnella myös internetissä ja mobiilisovelluksella. Valloita tilaa Jumalan mahdollisuuksille Kazakstanissa tarjoamalla työhön varoja!

lahjoituskohteet-turkki

Toivon evankeliumia SAT-7 Türkin välityksellä

”Valo loistaa pimeydessä, pimeys ei ole saanut sitä valtaansa.” Joh. 1:5. Kristillinen satelliittitelevisio SAT-7 Türk lähettää ohjelmia rohkaistakseen ja vahvistaakseen turkkilaisia kristittyjä. Ohjelmia katsovat muutkin kuin kristityt, ja heille kanava tarjoaa totuudenmukaista tietoa kristinuskosta.

lahjoituskohteet-indonesia

Evankeliumin iloa Indonesiaan

Kristityksi tuleminen ja kristittynä eläminen ei ole helppoa kaikkialla Indonesiassa. Keräämme varoja mm. yhteistyökumppanimme FEBC:n mediatyöhön ja -koulutukseen Indonesiassa ja muualla Aasiassa. Osallistu nyt!

lahjoituskohteet-iran

Kohti toivoa SAT-7 Parsin kanssa

SAT-7 Parsin farsinkielisten tv-ohjelmien näkyvyysalueella asuu satoja miljoonia ihmisiä, joista moni etsii totuutta, toivoa ja kestävää perustusta elämälleen. Kun ihminen löytää kanavan, katsoo sitä ja tutustuu Jeesukseen, hänen elämänsä muuttuu. Me suomalaiset voimme tarjota evankeliumia iranilaisille. Lahjoita nyt.

Teemavuosi-2016_KohtiToivoa

Kohti toivoa -keräys

SAT-7:n, TWR:n ja FEBC:n ohjelmat tavoittavat ihmisiä maissa, joissa kristittynä eläminen on vaikeinta. Televisio- ja radio-ohjelmat ovat monelle myös se puuttuva oma seurakunta. Auta meitä kertomaan Kristus-valosta ja toivosta vaikeissa oloissa eläville lähimmäisillemme. Lahjoita nyt.

Kerayskuva2016Intia

Toivoa Intiaan vähemmistökielillä

Tue radio-ohjelmien tuotantoa kielillä, joilla ei ole muita kristillisiä radio-ohjelmia. Osta nimikko-ohjelma tai ohjelma-aikaa! Jos lahjoitat koko ohjelman (130 €), saat tiedon ohjelman lähetysajasta.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku