skip to Main Content

Israel

Israelissa Jeesukseen uskovien juutalaisten määrä on hyvässä kasvussa – mediatyö vaikuttaa.

Kuva messiaanisesta seurakunnasta, jossa vietetään raamatullista juhlaa, jonne on kutsuttu holokaustista selvinneitä. Samalla he kuulevat evankeliumin.

Juutalaiset ovat palanneet vuosisataisten vainojen jälkeen maahansa. Alue oli pääosin autiomaata, mutta kovalla työllä se on saatu kukoistamaan. Raamatun lupaukset paluumuuton seurauksena syntyvästä heräämisestä ovat vasta oraalla.

Israelissa on noin 200 messiaanista juutalaista seurakuntaa ja arviolta 30 000 messiaanista juutalaista. He eivät siis kutsu itseään kristityiksi, mutta uskovat Uuden testamentin todeksi. Jeesus, hepreaksi Yeshua (Jumala pelastaa) on heille Messias ja Lunastaja. Aiemmin messiaaniset juutalaiset kokivat kovaakin painostusta ortodoksijuutalaisten taholta, mutta painostus on vähentynyt. Israelin ulkopuolella messiaanisia juutalaisia arvioidaan olevan 0,2–0,4 miljoonaa.

Arabi- ja muiden kristittyjen määrä Israelissa on noin 150 000. Heidän määränsä on vähentynyt. Islamilaisen painostuksen takia arabikristittyjä on lähtenyt paljon ulkomaille. Aiemmin kristityt kaupungit, kuten Betlehem ja Nasaret, ovat nykyään muslimienemmistöisiä kaupunkeja.

Sansan tukeman Caspari-keskuksen Israelin-työtä johtaa Alec Goldberg Jerusalemista.

Mediatyö on tuonut Herran kärsivän palvelijan ihmisten huulille

Aivan viime vuosina mediatyö on kasvanut Israelissa räjähdysmäisesti. Viime vuosina suosituimmat messiaaniset videot ovat tuottaneet yli miljoona katselukertaa. Esimerkiksi Jesaja 53:n Messias profetia on tullut yleiseksi puheenaiheeksi.

Sansa on mukana tukemalla Netivyah-raamatuntutkimuskeskuksen radio-ohjelmia sekä Caspari-keskuksen monimediatyötä. Caspari-keskus muun muassa kouluttaa vastuunkantajia, kuten sapattikoulun eli pyhäkoulun opettajia ja valmistaa materiaalia messiaanisten seurakuntien käyttöön.

Tule mukaan Rauhan ruhtinaan työhön

Jeesus on monen muun tittelin lisäksi Rauhan ruhtinas. Joissakin messiaanisissa seurakunnissa on sekä juutalaisia että arabeja.

Jeesus on yhdistänyt heidät yhdeksi seurakunnaksi. Kerran toteutuu Jesajan 19. luvun yhteys joidenkin arabikansojen ja Israelin välillä. Myös muut vielä toteutumattomat Raamatun profetiat koskien Israelia, kuten Hesekiel 36, Room. 9–11 ja Sak. 12, käyvät toteen.

Sak. 12:10: Mutta Daavidin sukuun ja Jerusalemin asukkaisiin minä vuodatan armon ja rukouksen nöyrän hengen. Ja he kohottavat katseensa minuun, kohottavat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet. He surevat häntä, niin kuin surraan ainoaa poikaa, ja valittavat häntä katkerasti, niin kuin esikoista valitetaan. 

Olemme saaneet juutalaisilta Sanan, Aabrahamin uskon, profeetat ja lupaukset, mutta ennen kaikkea Messiaan Jeesuksen. Evankeliumi lähti juutalaisten apostolien kautta liikkeelle saavuttaakseen lopulta meidätkin. On aika maksaa velkaa takaisin juutalaisille. Monimediatyö Israelissa nostaa juutalaisten katsetta Messiaaseen, jonka lunastamiksi kristityt uskovat ovat jo saaneet tulla.

Valmista Herralle tietä – lahjoita Israelin mediatyöhön!


Uusimmat artikkelit ja palautteet Israelista:


lahjoituskohteet-indonesia

Indonesia

Indonesiassa keräämme varoja mm. yhteistyökumppanimme FEBC:n mediatyöhön ja -koulutukseen.

lahjoituskohteet-intia

Intia

Viemme evankeliumin perille nopeasti, helposti ja edullisesti yli puolen miljardin intialaisen ulottuville, 14 kielellä. Anna evankeliumi lahjaksi intialaisille.

lahjoituskohteet-iran

Iran – SAT-7 Pars

SAT-7 Parsin farsinkielisten tv-ohjelmien näkyvyysalueella asuu satoja miljoonia ihmisiä, joista moni etsii totuutta, toivoa ja kestävää perustusta elämälleen.

lahjoituskohteet-keskiaasia

Keski-Aasia

Paljon hedelmää tuottanut Toivoa naisille -työ on laajentunut Keski-Aasiaan.

lahjoituskohteet-kiina

Kiina

Ihmisen yksi perustarve on tulla nähdyksi ja kohdatuksi. Vuorovaikutteisen median välityksellä yhä useampi kiinalainen tavoitetaan yksilöllisesti evankeliumilla.

lahjoituskohteet-lahetit

Lähetit

Lähetys- ja projektityöntekijämme antavat medialähetystyölle kasvot. Ole mukana lähettämässä!

lahjoituskohteet-mongolia copy

Mongolia

Mongolian perheradio kertoo Jeesuksesta ja antaa vastauksia taivaskaipuuseen.

lahjoituskohteet-toivoanais

Toivoa naisille!

Toivoa naisille on kansainvälinen rukousliike, joka tuottaa radio-ohjelmia naisille ja perheille sekä haastaa rukoilemaan.

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku