skip to Main Content

Israel

Israelissa Jeesukseen uskovien juutalaisten määrä on hyvässä kasvussa – mediatyö vaikuttaa.

Kuva messiaanisen seurakunnan juhlasta, jonne on kutsuttu holokaustista selvinneitä. Samalla he kuulevat evankeliumin.

Juutalaiset ovat palanneet vuosisataisten vainojen jälkeen maahansa. Alue oli pääosin autiomaata, mutta kovalla työllä se on saatu kukoistamaan. Raamatun lupausten toteutuma paluumuuton seurauksena syntyvästä hengellisestä heräämisestä on vasta oraalla.

Israelissa on noin 200 messiaanista juutalaista seurakuntaa ja arviolta 30 000 messiaanista juutalaista. He eivät kutsu itseään kristityiksi mutta uskovat Uuden testamentin todeksi. Jeesus, hepreaksi Yeshua (Jumala pelastaa) on heille Messias ja Lunastaja. Aiemmin messiaaniset juutalaiset kokivat kovaakin painostusta ortodoksijuutalaisten taholta, mutta se on vähentynyt. Israelin ulkopuolella messiaanisia juutalaisia arvioidaan olevan 0,2–0,5 miljoonaa.

Arabi- ja muiden kristittyjen määrä Israelissa on noin 150 000. Heidän määränsä on vähentynyt. Islamilaisen painostuksen vuoksi arabikristittyjä on lähtenyt paljon ulkomaille. Aiemmin kristityt kaupungit, kuten Betlehem ja Nasaret, ovat nykyään muslimienemmistöisiä kaupunkeja.

Sansan tukeman Caspari-keskuksen Israelin-työtä johtaa Jerusalemissa Alec Goldberg.

Mediatyö on tuonut Herran kärsivän palvelijan ihmisten huulille

Aivan viime vuosina mediatyö on kasvanut Israelissa räjähdysmäisesti. Viime vuosina suosituimmat messiaaniset videot ovat tuottaneet jopa miljoonia katselukertoja. Videoiden kautta esimerkiksi Jesaja 53:n Messias-profetia on tullut yleiseksi puheenaiheeksi.

Sansa on tukee Jerusalemissa sijaitsevan Caspari-keskuksen monimediatyötä. Caspari-keskus muun muassa kouluttaa vastuunkantajia, kuten sapattikoulun eli pyhäkoulun opettajia, ja valmistaa materiaalia messiaanisten seurakuntien käyttöön. 2020 aloitimme myös Caspari-keskuksessa monimediatyötä tekevän kansallisen työntekijän tukemisen.

Caspari-keskuksen sapattikoulun opettajien opetusohjelmat

Tule mukaan Rauhan ruhtinaan työhön

Yksi Jeesuksen lukuisista nimistä on Rauhan ruhtinas. Joissakin messiaanisissa seurakunnissa on sekä juutalaisia että arabeja.

Jeesus on yhdistänyt heidät yhdeksi seurakunnaksi. Kerran toteutuu Jesajan 19. luvun yhteys joidenkin arabikansojen ja Israelin välillä. Myös muut vielä toteutumattomat Raamatun profetiat koskien Israelia, kuten Hesekiel 36, Room. 9–11 ja Sak. 12, käyvät toteen.

Sak. 12:10: ”Mutta Daavidin sukuun ja Jerusalemin asukkaisiin minä vuodatan armon ja rukouksen nöyrän hengen. Ja he kohottavat katseensa minuun, kohottavat katseensa häneen, jonka ovat lävistäneet. He surevat häntä, niin kuin surraan ainoaa poikaa, ja valittavat häntä katkerasti, niin kuin esikoista valitetaan.”

Olemme saaneet juutalaisilta Raamatun, Aabrahamin uskon, profeetat, mutta ennen kaikkea Messiaan Jeesuksen. Evankeliumi lähti juutalaisten apostolien kautta liikkeelle saavuttaakseen lopulta meidätkin. On aika maksaa velkaa takaisin juutalaisille.

Lahjoita nyt mediatyöhön Israelissa!

Varojen käyttö: Lahjoitus käytetään Caspari-keskuksen mediatyöhön lahjoittamisvuonna tai kahtena lahjoittamista seuraavana vuonna. Mikäli lahjoitusvaroja tulee enemmän kuin tälle kohteelle on tarpeen, ylijäämä käytetään muuhun medialähetystyöhön Sansan tai yhteistyökumppanien kautta.


Uusimmat artikkelit ja palautteet Israelista:


lahjoituskohteet-ukraina-FEBC

Ukraina: Toivon sanomaa

Ukrainan mediatyö tarvitsee akuutisti apuamme. Ukrainalaiset kaipaavat hyviä uutisia ja toivon sanomaa!

lahjoituskohteet-evankeliumia

Parempia uutisia

Ajankohtaiset uutiset vaihtelevat kriisistä toiseen. Meillä on kerrottavana huonojen uutisten sijaan paljon parempi: evankeliumi.

Yhteydenpitotyö

Yhteydenpitotyö osana medialähetystä

Sansan kustantama ohjelmatuotanto koostuu ohjelman tekemisestä, lähettämisestä ja yhteyden pitämisestä. Yhteydenpitotyössä vastataan mm. kysymyksiin ja rukoillaan henkilökohtaisten rukousaiheiden puolesta.

lahjoituskohteet-lahetit

Lähetit

Lähetys- ja projektityöntekijämme antavat medialähetystyölle kasvot. Ole mukana lähettämässä!

lahjoituskohteet-yleiskannatus copy

Yleiskannatus

Tue medialähetystyötä siellä, missä varoja tarvitaan eniten juuri nyt.

lahjoituskohteet-afrikka

Afrikan mediatyö

Sansan tukemat radio-ohjelmat tuovat toivoa Saharan eteläpuolella asuville afrikkalaisille viidellä kielellä.

lahjoituskohteet-indonesia

Indonesia

Evankeliumi etenee Indonesiassa. Keräämme varoja mm. radio-ohjelmiin, kriisiradiotyöhön sekä koulutukseen.

lahjoituskohteet-intia

Intia

Viemme evankeliumin 14 kielellä nopeasti, helposti ja edullisesti yli puolen miljardin intialaisen ulottuville.

lahjoituskohteet-iran

Iran – SAT-7 Pars

SAT-7 Parsin farsinkielisten tv-ohjelmien näkyvyysalueella asuu satoja miljoonia ihmisiä, joista moni etsii totuutta, toivoa ja kestävää perustusta elämälleen.

Japanilaisia nuoria koulupuvut päällä.

Japani

Japanissa tuemme Keikon kirjelaatikko -ohjelman tuotantoa. Ohjelmassa mm. rukoillaan kuuntelijoiden puolesta.

lahjoituskohteet-kambodzha

Kambodža

Evankeliumi ristillä kuolleesta ja ylösnousseesta Jeesuksesta avaa kärsineen kansan haavoille sovituksen mahdollisuuden.

lahjoituskohteet-keskiaasia

Keski-Aasia

Medialähetys on mahdollista myös siellä, minne lähetystyöntekijät eivät pääse. Tule mukaan Keski-Aasian Toivoa naisille -työhön!

lahjoituskohteet-kiina

Kiina

Ihmisen yksi perustarve on tulla nähdyksi. Vuorovaikutteisen median avulla yhä useampi kiinalainen tavoitetaan yksilöllisesti evankeliumilla.

lahjoituskohteet-kroatia-4

Kroatia

Sansa on tehnyt työtä jugoslaavien parissa koko toimintansa ajan. Kumppanina toimii Kroatian evankelinen kirkko.

lahjoituskohteet-mongolia

Mongolia

Mongolian perheradio kertoo Jeesuksesta ja antaa vastauksia taivaskaipuuseen.

lahjoituskohteet-rkk

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma

Raamattu kannesta kanteen on Radio Dein kuunnelluimpia ohjelmia. Poikkeusaikoina kuuntelijamäärä on kasvanut myös netissä ja mobiilisovelluksella.

lahjoituskohteet-toivoanaisille-2022

Toivoa naisille!

Toivoa naisille on kansainvälinen rukousliike, joka tuottaa ohjelmia naisille ja perheille sekä haastaa rukoilemaan. Sunnuntaina 13.3.2022 oli Sansan kolehtipyhä Toivoa naisille -työn hyväksi. Vielä voit osallistua!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku