Rukoile Toimi Lahjoita

Kohti toivoa -keräyksellä evankeliumin iloa Indonesiaan

Kristityksi tuleminen ja kristittynä eläminen ei ole helppoa kaikkialla Indonesiassa. Keräämme varoja mm. yhteistyökumppanimme FEBC:n mediatyöhön ja -koulutukseen Indonesiassa ja muualla Aasiassa. Osallistu nyt!

”Radio on hyvä väline, koska sitä voi kuunnella salaa. Kuuntelen radiota töitä tehdessäni ja kotona huoneessani ilman, että muu perhe tietää. En tiedä, mitä he sanoisivat; kuunteleminen on minulle yksityisasia. Olen yhä hindu, mutta sydämessäni uskon Jeesukseen”, kertoo balilainen Ari Indonesiasta ja jatkaa:

”Kun kuulen, mitä muut ihmiset jakavat radiossa, huomaan, että moni kärsii enemmän kuin minä. Rukoilen, että Jumala parantaa minut sairaudestani, sillä olen jatkuvasti kipeä. Toivon myös, että Jumala antaa minulle vaimon.”

Ari on 30-vuotias koristepuuseppä. Hän asuu yhä lapsuudenkodissaan ja elää hindukulttuurissa. Vaikka suurin osa indonesialaisista on muslimeja, on balilaisista neljä viidestä hinduja. Balilaisen on vaikea kääntyä kristityksi.

Jos perheen yksi jäsen kääntyy kristityksi, jätetään hänet yleensä yhteisön ulkopuolelle. Siksi jotkut ovat sydämestään kristittyjä, mutta noudattavat yhä hindutapoja ja -perinteitä.

Rukoillaan yhdessä

Ari kuuntelee kristillistä Heartline FM Balia, joka on yksi FEBC-Indonesian paikallisradioista. Sansan tukema Rukoillaan yhdessä -esirukousohjelma on suora lähetys, jonne kuuntelijat soittavat tai lähettävät viestejä. Juontaja keskustelee ja rukoilee heidän kanssaan. Rukoillaan yhdessä on Arin lempiohjelma.

”Valtaosa palautteista ja pyynnöistä tulee kristityiltä, mutta myös hindut ja muslimit soittavat lähetykseen”, kertoo juontaja Samuel Adhi Suruk.

Radio rohkaisee

Sansa on tukenut Indonesiassa tehtävää radiotyötä vuodesta 1995. Tuettavat ohjelmat ovat vaihtuneet tarpeiden ja mediakentän muutosten mukaan. Tällä hetkellä Sansa tukee indonesiankielistä Rukoillaan yhdessä -ohjelmaa sekä Toivoa naisille -ohjelmaa (TWR) jaavan ja indonesian kielillä. Lisäksi Sansa on mukana tavoittavassa muslimityössä sekä kriisiradiotyössä.

Lue mediatyön uutisia Indonesiasta!

”Minulla on huoli lähetystyöstä. Meidän tulee toimia nopeasti, jos haluamme, että evankeliumi Jeesuksesta leviää. Haluan lisätä radion vaikuttavuutta ja kouluttaa uusia ohjelmantekijöitä”, linjaa Farida Sukendro, joka toimii Heartline Academyn koulutusjohtajana FEBC-Indonesiassa.

Auta ja osallistu keräykseen

Farida unelmoi, että radio-ohjelmat kannustavat kuuntelijoita henkilökohtaiseen uskoon, kasvattavat heitä uskossa ja rohkaisevat palvelustyöhön. Auta Faridaa toteuttamaan unelmansa ja osallistu keräykseen!

Lahjoitusesimerkkejä

  • Kyniä 20 koulutettavalle 10 €
  • Yhden ohjelman radiointi 50 €
  • Ohjelman tuotanto ja radiointi 90 €

Keräyksen tavoite on 100 000 €, josta nettikeräyksen osuus on 15 000 €.

Kesällä 2016  voitiin jo toteuttaa kaksi radiotyön koulutusta Heartline Yaskin ja Balin studioilla. Koulutettavina oli mm. kirkkojen työntekijöitä ja teologisen seminaarin opiskelijoita.

Lahjoita soittamalla 0600 188 08.

Lahjoitukset kohdistetaan ajankohtaisimpaan Sansan keräykseen tai sinne, missä tarve on suurin.

Puhelun hinta on 15,36 € + paikallisverkkomaksu.

 

Kiitollinen kuuntelija Ari:

Indonesialaisella Sri Nissillä on sinulle asiaa:

Arin kuva: Annaleena Pakkanen

Pin It on Pinterest

Haku