Hyppää sisältöön

Eve & Ossi mukana Medialähetyspäivillä – Paikka lähetystyössä löytyi musiikin kautta

Muusikot Ossi ja Eve.

Duo Eve & Ossi tunnetaan koskettavista, elämänmakuisista kappaleista. Pariskunta nähdään Hyvinkään Medialähetyspäivien Juhlagaalassa ja lauantaina useammassakin tilaisuudessa. Kuva: Eetu Linnankivi.

Kesäkuun 9.–11. päivä järjestettävillä Medialähetyspäivillä saadaan nauttia niin energisistä esityksistä kuin koskettavasta tulkinnasta. Pääesiintyjinä ovat suomalaiset kokoonpanot Eve & Ossi ja Maksetut Viulut sekä farsinkielinen artisti Dariush Golbaghi.

Eve & Ossi ovat mukana sekä perjantain Juhlagaalassa että lauantain tilaisuuksissa. Ohjelmistossa on pariskunnan omia, elämänmakuisia lauluja sekä tuttuja virsiä. Hyvinkäällä kuullaan todennäköisesti marraskuussa julkaistavan albumin kappaleitakin.

Sansa on tuttu Soinissa asuville Eve (Eveliina) ja Ossi Mäki-Reinille muun muassa seurakunnan nimikkolähetin kautta. Pariskunta näkee lähetystyön tärkeänä Jumalan antamana tehtävänä, jota voi toteuttaa eri tavoin.

– Lähetystyötä pystyy tekemään omalla paikallaan välittämällä sanomaa ja Jumalan rakkautta sekä pitämällä Raamatun arvomaailmaa esillä ja elämällä sitä todeksi. Voi olla lähettämässä ja tukea lähetystyötä, Ossi sanoo.

Eve oli lapsena kiinnostunut lähetystyöstä ja pohti jopa kentälle lähtemistä. Kutsumus löytyi lähempää.

– Olen löytänyt oman paikkani lähetystyössä musiikin kautta. Koen tekeväni lähetystyötä, vaikka olen lähinnä Suomen sisällä.

– Kyllä tämä tuntuu jonkinlaiselta kutsumukselta, että on saanut tietynlaisia lahjoja ja mahdollisuuksia käyttää niitä – ja niitä haluaa käyttää nimenomaan Jumalan kunniaksi ja muiden iloksi ja hyödyksi, Ossi lisää.

Yhteen hioutunut tiimi

Eve & Ossi ovat keikkailleet yhdessä vuodesta 2012 asti ja julkaisseet neljä levyä. Heistä on hioutunut toimiva tiimi, joka kirjoittaa laulut yhdessä. Laulunikkari Ossi pyörittelee tekstejä ja melodioita päässään ja esittelee niitä Evelle, joka osallistuu prosessiin miettimällä muun muassa laulujen sisältöä. Ossi viimeistelee laulut.

Ajatusten herättäminen ihmisissä on yksi parivaljakon tavoite.

– Haluan tehdä musiikkia, joka lohduttaa, vahvistaa, puhuttelee ja koskettaa. Ehdottomasti haluan tehdä myös nautittavaa taidetta, mutta siinä pitää olla sisältöä, ravintoa, Ossi pohtii.

Kauniisti yhteen soivalla pariskunnalla on riittänyt keikkoja koronan jälkeen. Eve työskentelee erityisopettajana, joten tahti väsyttää joskus. Keikkailu on kuitenkin palkitsevaa ja antaa voimaa.

– Monet laulumme ovat rukouksenomaisia ja esiintyessä tulee puhuttua myös Jumalalle. Se on hoitavaa.

Rkk inspiroi Maksettuja Viuluja

Maksetut Viulut saa musiikkiinsa inspiraatiota Rkk-ohjelmista. He ovat mukana Juhlagaalassa. Kuva: Maksettujen Viulujen arkisto.

Ossi Mäki-Reini esiintyy Medialähetyspäivien Juhlagaalassa myös Maksettujen Viulujen riveissä. Useita levyjä julkaissut, energinen folk pop -yhtye tulkitsee sekä tuttuja hengellisiä klassikoita sovitettuina rempseään ja koskettavaan tyyliin että omia kappaleitaan.

Esiintyminen Sansan juhlissa on mieluisa, sillä yhtyeen jäsenet ovat suuria Raamattu kannesta kanteen -sovelluksen ja Jukka Norvannon raamattuopetusten faneja.

– Rkk-sovellus on meillä itse kullakin ahkerassa käytössä ja sen myötä kasvanut hengellinen pääoma ja raamatuntuntemus ovat tuoneet meitä lähemmäs Jeesusta ja inspiroineet useita meidän biisejämme. Rkk on itselleni myös suurin yksittäinen uusien biisien inspiraation lähde, yhtyeen jäsen Henna-Maria Harju kertoo.

Hänelle myös Sansan kesäpäivät ovat tuttuja jo lapsuudesta, sillä tädin perhe oli Sansan kautta radiolähetystyössä Swazimaassa. Harju kokee tekevänsä lähetystyötä musiikin kautta.

– Koemme bändin lähetystyön muodoksi, johon Jumala on kutsunut meidät. Teemme tätä duunia ahkerasti, rukoillen ja johdatusta pyytäen. Meille on todella tärkeää, että mahdollisimman moni saisi kuulla Jeesuksesta ja saisi hyvän musiikin kautta innostavia ja hoitavia kokemuksia.

Koskettavaa farsinkielistä musiikkia

Ulkomaisena muusikkovieraana Medialähetyspäivillä on iranilaistaustainen Dariush Golbaghi, joka on tehnyt muun muassa farsinkielistä ylistysmusiikkia. Golbaghi on perustanut Hollantiin SafeHouse-järjestön, joka palvelee erityisesti nuorta, farsinkielistä sukupolvea Euroopassa ja Turkissa sekä Iranin maanalaisessa seurakunnassa.

Medialähetyspäivillä musisoivat myös Elina ja Heikki Uusikylä sekä Lady 3R eli Arja Savuoja.

Katso Medialähetyspäivien koko ohjelma!

Elina Uusikylä