Hyppää sisältöön

Medialähetyspäivien lähetysseminaari pureutuu vaikuttavuuteen

Hyvinkään kirkko ja kaksi pikkukuvaa muiden kirkkojen sisätiloista.

Vaikuttavasti tässä ajassa -lähetysseminaarissa Hyvinkään kirkossa 9.6.2023 kuullaan mielenkiintoisia puheenvuoroja medialähetystyön vaikuttavuudesta ja yhteistyön voimasta. Mukana on myös monia kansainvälisiä puhujavieraita. Kuvat mm. Shutterstock, kuvankäsittely: Sami Heinomo.

Medialähetyspäivät saa mielenkiintoisen alun, kun Hyvinkään kirkkoon saapuu perjantaina 9. kesäkuuta joukko kansainvälisten mediajärjestöjen edustajia kertomaan työn vaikuttavuudesta ja yhteistyön merkityksestä.

– Mikäli haluat tietää, mitä globaali medialähetystyö on, ketkä sitä tekevät ja miten se muuttaa maailmaa, tämä seminaari avaa sitä oikein hyvin, sanoo Sansan kotimaantyön johtaja Mikko Matikainen.

Vaikuttavasti tässä ajassa -lähetysseminaari on kaksiosainen. Aamupäivän aikana Kevin Keegan (FEBC-Australia), Jan Ørskov (SAT-7), Susie Pek (TWR:n Toivoa naisille -työ), David Fry (MediaWorks), Jukka Kääriäinen (Kylväjä), Kirkon lähetystyön keskuksen Vesa Häkkinen ja Sansan Helmi Mikkola puhuvat työn vaikuttavuudesta.

Lounastauon jälkeen yhteistyön voimaan pureutuvat TWR:n kansainvälinen johtaja Lauren Libby, Dipendra Halder (TWR-Intia), TWR:n Euroopan johtaja Dirk Müller ja norjalaisen Norean Per Birkeli. Vesa Häkkinen avaa Suomen evankelisluterilaisen kirkon, paikallisseurakuntien ja lähetysjärjestöjen roolia, ja Sansan mediatutkija Eila Murphy käy läpi muun muassa sitä, millaisia välineitä medialähetystyössä kannattaa käyttää.

Tämänvuotisista Medialähetyspäivistä tekee poikkeuksellisen se, että Hyvinkäälle saapuu Sansan 50-vuotisjuhlan vuoksi tavallista enemmän ulkomaisia vieraita.

– Tällainen mahdollisuus ei toistu kovinkaan usein. Nyt kannattaa tulla paikan päälle, Matikainen rohkaisee.

Lähetysseminaarin järjestävät Medialähetys Sanansaattajat ja Hyvinkään seurakunta. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin. Seminaaria pääsee seuraamaan myös suoran nettilähetyksen välityksellä. Tarkempi ohjelma, lisätiedot ja striimauslinkki löytyvät Medialähetyspäivien nettisivuilta.

Tutustu myös Facebook-tapahtumasivuun ja kutsu mukaan kavereitasi!