Hyppää sisältöön

Medialähetyspäivillä luvassa juhlahumua ja kansainvälistä tunnelmaa

Hyvinkään kirkko ja kirkonmäki kesällä.

Hyvinkään kirkonmäellä on kesäkuun toisena viikonloppuna kansainvälinen tunnelma, kun Medialähetyspäiville ja Sansan 50-vuotisjuhlille saapuu ennätysmäärä ulkomaisten kumppanien edustajia. Kuva: Annaleena Pakkanen.

Kesäkuun toisena viikonloppuna, 9.–11.6., vietetään Hyvinkään kirkonmäellä Medialähetyspäiviä. Samalla juhlistetaan Sansan 50-vuotista historiaa lähetystyössä.

Medialähetyspäivät alkaa kansainvälisissä tunnelmissa. Perjantaina 9.6. kuullaan kaikille avoimessa lähetysseminaarissa mielenkiintoisia puheenvuoroja mm. Sansan yhteistyökumppaneilta työn vaikuttavuudesta sekä yhteistyön voimasta ja siunauksesta.

Mukana ovat Kevin Keegan (FEBC-Australia), Jan Ørskov (SAT-7), Susie Pek (TWR, Toivoa naisille -työ), Lauren Libby (TWR), Dipendra Halder (TWR-Intia), Dirk Müller (TWR-Eurooppa), David Fry (MediaWorks)  ja Per Birkeli (Norea Mediemisjon). Lisäksi puheenvuoroja kuullaan Jukka Kääriäiseltä (Kylväjä), Kirkon lähetystyön keskuksen Vesa Häkkiseltä ja Sansan mediatutkija Eila Murphylta ja globaalin lähetystyön koordinaattori Helmi Mikkolalta.

– Mikäli haluat tietää mitä globaali medialähetystyö on, millaiset tahot tekevät sitä ja miten se oikeasti muuttaa maailmaa, seminaari avaa sitä oikein hyvin. Tällainen mahdollisuus ei toistu kovinkaan usein. Nyt kannattaa tulla paikan päälle, rohkaisee Medialähetyspäivien isäntä, Sansan kotimaantyön johtaja Mikko Matikainen.

Muistelua, musiikkia ja mediaa

50-vuotissyntymäpäivien juhlinta alkaa perjantaina iltapäivällä Kohtaamisten torilla kakkukahvien merkeissä. Illalla on Hyvinkään kirkossa Pekka Laukkarisen juontama juhlagaala, jossa nähdään välähdyksiä vuosikymmenten varrelta ja kuullaan videoterveisiä maailmalta sekä duo Eve & Ossin ja farsinkielisen artistin Dariush Golbaghin musiikkia. Ilta huipentuu Maksettujen Viulujen konserttiin.

Lähetystyö on lähellä esiintyjien sydäntä.

– Meille on todella tärkeää, että mahdollisimman moni saisi kuulla Jeesuksesta ja saisi hyvän musiikin kautta innostavia ja hoitavia kokemuksia, kertoo Maksettujen Viulujen jäsen Henna-Maria Harju.

Lauantaina 10.6. on luvassa monipuolista ohjelmaa, kuten Jukka Norvannon raamattuopetusta, kanavia, Sansan historiaa valottava tilaisuus sekä kiitosjuhla, jossa on mukana myös senioreita ja työn ystäviä vuosikymmenten varrelta. Musiikissa palvelevat Eve & Ossi, Heikki ja Elina Uusikylä sekä Dariush Golbaghi.

Sunnuntain 11.6. messussa saarnaa Espoon hiippakunnan piispa Kaisamari Hintikka, joka siunaa samalla Sansan uudet työntekijät. Messu taltioidaan ja lähetetään Yle radio 1:ssä 25.6. Medialähetyspäivien päätösjuhlassa suuntaudutaan jo tulevaisuuteen.

”Yhteys tuo turvaa ja toivoa”

Medialähetyspäivien pitopaikaksi valikoitui Sansan synnyinpaikka Hyvinkää, ja tapahtuma järjestetään yhteistyössä Hyvinkään seurakunnan kanssa. Päivillä iloitaan ja kiitetään yhteydestä niin eri seurakuntien, kansainvälisten yhteistyökumppaneiden kuin työn ystävienkin kanssa.

− Yhteys toiseen ihmiseen ja Jumalaan tuo elämään turvaa, merkityksellisyyttä ja toivoa. Medialähetys luo tällaisia yhteyksiä ja avaa sydämiä. Hyvinkään kirkossa saamme kuulla hyvää opetusta, kohdata ja rukoilla yhdessä. Olet tervetullut mukaan, Mikko Matikainen kutsuu.

Medialähetyspäiviä voi seurata striiminä sekä osittain Radio Dein kautta. Katso ohjelma ja lisätiedot.