Hyppää sisältöön

Jumala luo uutta

Lähde-lehden pääkirjoituskuvassa Juha Auvinen.

Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus Lähde-lehdessä.

Seitsemän viikkoa poliisin valvomassa kotikaranteenissa ollut 48-vuotias kiinalainen kristitty nainen kirjoitti Wuhanista, että tunteet ovat vaihdelleet mielipahan, syyllisyyden, pelon, huolen ja epävarmuuden välillä.

Sitten hän jatkaa: “Karanteenin aikana perhe-elämämme on ollut parempaa kuin koskaan, ja ilman ulkopuolisia häiriöitä. Olemme olleet pakotettuja kohtaamaan toisemme, oppimaan parempaa vuorovaikutusta, antamaan tilaa toiselle, hidastamaan tahtia, ja olemaan perheenä vahvempi kuin milloinkaan. Tänä aikana olemme joutuneet turvautumaan toisten apuun oppiaksemme miten saada ruokaa ja muita välttämättömyyksiä. Olen ollut uudelleen yhteydessä moniin vanhoihin ystäviin. Karanteenin vuoksi siteemme ovat vahvistuneet ja olemme tukeneet toisiamme tavoilla, joita en ole koskaan ennen kokenut.”

Kokemukset voivat olla tuttuja monille asuinmaasta riippumatta. Koronapandemia on koskettanut koko ihmiskuntaa ja kaikkia elämänalueita. Mikään ei ole entisellään. Poikkeusolojen aiheuttama etätyön lisääntyminen on siivittänyt myös Suomen digiloikkaan, jolla voi olla pysyviä vaikutuksia työelämään ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Luovuus on otettu käyttöön avun ja tuen tarjoamiseksi tarvitseville lähimmäisille. Toivon jakaminen on yhteinen tehtävämme.

Hengellisten sisältöjen seuraaminen eri media-alustoilla on pandemian aikana lisääntynyt. Koteihinsa eristetyt ihmiset ovat voineet vastaanottaa toivon viestejä, osallistua ja kokea yhteyttä kristittyjen kanssa radion, television, internetin ja sosiaalisen median kautta. Medialähetystyön mahdollisuudet ovat nousseet arvoon arvaamattomaan.

Riemullinen pääsiäissanoma kertoo ristiinnaulitusta ja ylösnousseesta Jeesuksesta, joka murtaa synnin, kuoleman ja pahan vallan. Kipujen mies ja sairauden tuttava tuntee ihmisen osan. Hän on rinnallamme ja voi auttaa. Hän kutsuu yhteyteen kanssaan ja toistemme kanssa. Salliessaan koettelemuksia Jumala haastaa meitä muutokseen, uudistumiseen. Olemaan uusi luomus Kristuksessa.

Hyvän Jumalan luomislahjaa ovat myös keväinen luonnon puhkeaminen uuteen elämään, kesäinen kasvu ja sadonkorjuu. Hän rakastaa, hallitsee ja ylläpitää luomaansa maailmaa. Mitään ei tapahdu hänen tietämättään. Hän luo uutta.

Pääkirjoitus on julkaistu huhtikuun Lähde-lehdessä 2/2020.