Hyppää sisältöön

Katse eteenpäin

Marko Pihlajamaan pääkirjoituskuva.

Va. toiminnanjohtaja Marko Pihlajamaan pääkirjoitus Sansa-lehdestä. Kuva: Sari Savela, kuvankäsittely: Sami Heinomo.

Ajoimme talviyönä lumimyrskyssä Keski-Suomesta kotiin Hyvinkäälle. Lunta satoi lähes vaakatasossa ja tie oli liukas. Ajaminen vaati suurta keskittymistä, katse oli pidettävä tiukasti tiessä. Ajovaloista heijastuvat lumihiutaleet vetivät häiritsevästi huomion itseensä.

Näin on usein myös ihmisen elämässä ja Jumalan valtakunnan työssä. Ajoittain tulee lumipyryä ja vesisadetta, välillä aurinko paistaa ja lämmittää. On tärkeää keskittyä ja pitää mielessä oleellinen. Menneen murehtiminen ei auta, Jumalan kansa kulkee kohti tulevaisuutta.

Heprealaiskirjeen kirjoittaja kehottaa kiinnittämään katseen oleelliseen ja ottaa mielikuvan juoksukilpailusta: “Juoskaamme sinnikkäästi loppuun se kilpailu, joka on edessämme, katse suunnattuna Jeesukseen…” (Hepr. 12:1b-2a).

Sansa on perustettu, jotta ihmiset kuulisivat hyvän uutisen Jeesuksesta, joka antaa synnit anteeksi ja lahjoittaa uuden elämän ja toivon. Tuomme tämän iloisen uutisen ihmisten ulottuville erityisesti median välityksellä.

Kutsumme ihmisiä Jeesuksen luokse

Sansan näky sytyttää minut aina uudelleen. Kutsumme ihmisiä Jeesuksen luokse. Tätä työtä teemme Suomessa seurakuntien, yhteistyökumppanien, vapaaehtoisten ja työntekijöiden verkostona, ja ulkomailla teemme yhteistyötä monien eri lähetysjärjestöjen kanssa.

Herra avaa eteemme edelleen uusia näkyjä ja mahdollisuuksia. Seuraamme teknistä kehitystä, etsimme uusia välineitä ja toimintatapoja, joilla evankeliumi tuodaan ihmisten ulottuville. Silti emme saa hurmaantua tekniikasta yli muun. Katseen on pysyttävä Jeesuksessa ja evankeliumin sanomassa. Tekniikka ja erilaiset tavat toimia ovat vain välineitä, vaikkakin tärkeitä.

Sansan kolehtipyhänä 5. maaliskuuta monet vapaaehtoiset ja työntekijät vierailevat seurakunnissa kertomassa uutisia siitä, miten sanoma Jeesuksesta muuttaa ihmisten elämää. Kolehtikohteena on evankeliumi perheille ja lapsille median välityksellä Aasiassa.

Sansa täyttää kesällä 50 vuotta. Juhlistamme tätä 9.–11. kesäkuuta Hyvinkäällä Medialähetyspäivillä.

Syvä kiitollisuus täyttää mielen, kun ajattelen sitä, kuinka Sansa on saanut olla kertomassa evankeliumia jo vuodesta 1973 alkaen. Suuntaamme katseemme tuleviin vuosikymmeniin Jeesuksen kanssa.

Marko Pihlajamaa

Pääkirjoitus on julkaistu Sansa-lehdessä 1/2023.