Hyppää sisältöön

Matka jatkuu ja medialähetystyön merkitys kasvaa

Lähde-lehden pääkirjoituskuvassa Juha Auvinen.

Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvisen pääkirjoitus Lähde-lehdessä.

On tullut kiitosten aika. Yli 18 vuotta Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) toiminnanjohtajana on päättynyt ja osan loppuvuotta palvelen taustalla Senior Advisorina ennen siirtymistäni eläkkeelle ensi vuoden alussa.

Tässä työssä minua on innostanut ja pitänyt sen näkeminen, mitä Jumala tekee maailmassa median kautta. Olen tavannut eri maissa ihmisiä, jotka ovat kuunnelleet radiota, katsoneet televisiota tai käyttäneet nettiä ja somea, ja sitä kautta kohdanneet evankeliumin. Minua on rohkaissut nähdä ja kuulla, mitä Jumalan elävä sana on heissä saanut aikaan. Evankeliumin muutosvoima vaikuttaa yksittäisten ihmisten, perheiden ja kokonaisten yhteisöjen elämässä. Muutos ulottuu paitsi hengelliseen elämään usein myös sosiaaliseen ja koko muuhun elämään oloissa, joissa aikaisemmin ei ehkä tunnettu Jeesusta Kristusta.

Luottamukseni Jumalan armolliseen huolenpitoon, kaikkivoipaisuuteen ja viisauteen on kasvanut monien haasteiden, muutosten, jopa vastoinkäymistenkin keskellä. Tämä maailma kaikesta huolimatta on Jumalan hyvissä rakastavissa käsissä ja hänen Henkensä johdatuksessa. Siitä olen kiitollinen.

Medialähetystyön mahdollisuudet ja merkitys ovat kasvaneet uuden teknologian ja ihmisten mediakäyttäytymisen muutosten myötä. Sansan työ on laajentunut ja kumppanuudet ovat vahvistuneet niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Yhä uudet ihmiset Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa voivat saada toivoa ja rohkaisua median kautta. Tämä on korostunut koronapandemian aikana. Kristillisten mediasisältöjen kysyntä on kasvanut merkittävästi.

Syyskuun alussa Arto Antturi on aloittanut Sansan toiminnanjohtajana. Myös Lähde-lehden ja mediatoimituksen päätoimittajuus siirtyvät hänelle. Kiitän Jumalaa lukijoista ja medialähetystyön tukijoista. Kiitän niin seurakuntia ja kumppanijärjestöjä kuin yksityisiä suomalaisia kristittyjä yhteistyön vuosista. Rohkaisen pysymään mukana mielenkiintoisessa ja uudistuvassa medialähetystyössä. Nyt on medialähetystyön aika! Työn mahdollisuudet ovat suuret tänään ja tulevaisuudessa.

Pääkirjoitus on julkaistu syyskuun Lähde-lehdessä 3/2020.