Hyppää sisältöön

Sansan vuosi 2018: Evankeliumi eteenpäin

Ihmisiä New Delhin kadulla.

Sansa tuki vuonna 2018 TWR-Intian radiotyötä kymmenellä vähemmistökielellä, Toivoa naisille -työtä neljällä isolla kielellä sekä hindinkielisen tv-työn tuotantoa ja lähetyksiä. Kuva New Delhistä: Marjut Chugh.

Vuosi 2018 oli Sansan toiminnan 45. vuosi ja samalla juhlavuosi, jota vietettiin pääosin työn merkeissä. Strategiakausi 2016−2020 oli puolivälissä, ja voitiin iloita työn etenemisestä erityisesti Aasiassa ja Lähi-idässä. Strategian mukaisesti panostettiin digitaalisen median käytön vahvistamiseen alueilla, joissa sillä on edellytykset tavoittaa suuri joukko ihmisiä.

Sansan medialähetyskumppani Intiassa, TWR-Intia, täytti 40 vuotta. Samalla juhlittiin Sansan ja TWR-Intian 30-vuotista yhteistyötä. Kurukhinkielisten kristillisten radio-ohjelmien käynnistämisestä oli kulunut 30 vuotta ja maithilinkielisten 20 vuotta. Vuositeemana 2018 oli Yhteys muodostettu Intiaan. Myös amharankielisen medialähetystyön aloittamisesta Etiopiassa tuli kuluneeksi 30 vuotta ja hepreankielisen medialähetystyön aloittamisesta Israelissa 20 vuotta.

Sansan ulkomaantyön menoista viime vuonna käytettiin Lähi-itään 26 prosenttia, Intiaan 13 prosenttia, muualle Aasiaan 24 prosenttia, Eurooppaan yhdeksän prosenttia, Afrikkaan neljä prosenttia ja globaaliin, maailmanlaajuiseen työhön kuusi prosenttia. Ulkomaantyön suunnitteluun ja seurantaan käytettiin 18 prosenttia. Strategiakauden keskeisiä tavoitteita onkin seurannan ja arvioinnin lisääminen, jotta on mahdollista entistä paremmin kohdentaa työhön lahjoitetut varat oikein.

Kaikkiaan Medialähetys Sanansaattajat teki ja tuki vuonna 2018 medialähetystyötä 36 kielellä yli 20 maassa Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa.

Lue vuosikertomuksen 2018 nettiversio!