Hyppää sisältöön

Tutustu projekti- ja lähetystyöntekijöihimme!

Sansan projekti- ja lähetystyöntekijöitä.

Sansan projekti- ja lähetystyöntekijät kuvattiin lähettikokouksessa Genevessä marraskuussa 2022. Eturivissä Eila Murphy (vas.), Erja Tillgren, Sirpa Rissanen ja Miia da Silva. Takarivissä Roy Rissanen (vas.), Mikael Tunér ja Ilkka Kastepohja. Kuvasta puuttuu vanhempainvapaalla ollut Elina Braz de Almeida. Kuva: Grégoire de Fombelle / Kirkkojen maailmanneuvosto.

Sansalla on tällä hetkellä kahdeksan projekti- ja lähetystyöntekijää viidessä eri maassa. He työskentelevät kansainvälisten kumppaneidemme palveluksessa. Tässä jutussa esittelemme heidät, ja he myös jakavat ilonaiheitaan ja esirukouspyyntöjään.

Elina Braz de Almeida

Elina Braz de Almeida palvelee pastorina Kroatian evankelisen kirkon Kutinan seurakunnassa sekä vastaa kirkon lapsi- ja nuorisotyöstä. Hän aloitti lähetystyöntekijänä vuonna 2005.

Tuusulasta kotoisin oleva Elina elää kansainvälistä arkea brasilialaissyntyisen Thiago Braz de Almeidan sekä kahden pienen tyttären kanssa. Thiago tekee etsivää nuorisotyötä media-, musiikki- ja tanssiryhmä M18:n kanssa.

− Iloitsen Uimosen Seijasta, joka on äitiyslomani tuuraajana. Iloitsen nuoresta teologian opiskelijastamme Petrasta, joka ottaa jatkuvasti lisää vastuuta seurakunnassa. Iloitsen myös uusista nuorista, jotka ovat löytäneet M18-työn kautta tiensä kirkkoon ja Jeesuksen elämäänsä.

Ilkka Kastepohja

Ilkka Kastepohja tukee Sansan aasialaisten kumppanien mediakehitystyötä ja toimii Aasian aluepäällikkönä Suomesta käsin. Vuosina 2019–2021 hän työskenteli Singaporessa vaimonsa Päivi Kastepohjan kanssa. 

Jyväskyläläinen Ilkka on tehnyt kristillistä mediatyötä ja kehityshankkeita yli 30 vuotta. Tänä vuonna luvassa on useita työpajoja, seminaareja ja sosiaalisen median koulutusta Aasiassa.

− Kristilliselle sisällölle on kiinnostusta, ja esimerkiksi Thaimaassa ja Kiinassa puhutaan miljoonista käyttäjäkerroista tai latausmääristä. Rukoile kouluttajatiimille taitoa avata parhaat somekäytännöt eri kulttuureissa. Rukoile, että evankeliumi tavoittaa etsijät eri somekanavien kautta.

Eila Murphy

Eila Murphy työskentelee kansainvälisen medialähetysjärjestö FEBC Internationalin (Far East Broadcasting Company) yhteydessä Suomesta käsin. Hän mm. tutkii median käyttöä Aasiassa sekä opastaa Sansan kumppaneita tekemään yleisötutkimusta ja hyödyntämään siitä saatua tietoa.

Kangasniemeltä kotoisin oleva Eila on ollut Sansan työssä ja FEBC:n palveluksessa vuodesta 1988. Hän ja Yhdysvalloista kotoisin oleva Patrick Murphy työskentelivät Filippiineillä, Saipanilla ja Englannissa ennen kuin muuttivat Säynätsaloon.

− Iloitsen monesta projektista, joita tällä hetkellä teen. Rukousta toivon Patrickin puolesta. Hän sai sydänkohtauksen ollessaan Yhdysvalloissa. Rukoillaan, että sydän saisi tarvittavan hoidon ja hän pääsisi kotiin.

Roy Rissanen

Roy Rissanen on lähetystyön konkari, mutta Sansan työssä hän aloitti lokakuussa 2022. Roy on asunut perheineen ulkomailla ja tehnyt lähetystyötä vuodesta 1993, mm. lähetyslentäjänä Afrikassa ja Aasiassa. Nyt hän toimii satelliittitelevisio SAT-7:n kumppanuusjohtajana Kyproksella.

− Iloitsen siitä, että Jumala on valmistanut minua nykyiseen tehtävääni. Olen oivaltanut, että liiketalouden johtamisen koulutus, ura lentämisessä ja lähetystyöntekijän kokemus antavat juuri ne valmiudet, joita tarvitsen.

Hän rukoilee SAT-7:n ohjelmantekijöille kykyä tehdä puhuttelevia ohjelmia, jotka myös muuttavat Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ihmisten elämää.

Sirpa Rissanen

Sirpa Rissanen työskentelee Sansan Lähi-idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian aluepäällikkönä Kyproksella. Samoin kuin miehensä Roy, Sirpakin on lähetystyön konkari. Sansan töissä hän aloitti satelliittitelevisio SAT-7:n hankehallinnossa vuonna 2016. Myöhemmin tie vei perheradio Wind FM:n työyhteyteen Mongoliaan ja sittemmin takaisin Kyprokselle.

− Iloitsen mahdollisuudesta olla mukana viemässä Jumalan rakkautta, toivoa ja rohkaisua ympäri maailmaa. Iloitsen siitä, että Kyproksella venäläiset ja ukrainalaiset asuvat sovussa keskenään. Iloitsen myös terveydestä ja perheestäni.

Miia da Silva

Miia da Silva työskentelee TWR:n (Trans World Radio) Euroopan, Keski-Aasian, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan Toivoa naisille -työn koordinaattorina. Hän aloitti Sansan lähetystyöntekijänä vuonna 2020. Etelä-Pohjanmaalta kotoisin oleva Miia, brasilialaissyntyinen Lucas da Silva ja heidän pieni poikansa asuvat tällä hetkellä Irlannissa.

− Iloitsen työtovereistani niin TWR:ssä, Sansassa kuin paikallisseurakunnissakin. Rukoillaan Toivoa naisille-työn uudelle kansainväliselle johtajalle Susie Pekille siunausta, viisautta ja johdatusta tehtävään.

Erja Tillgren

Erja Tillgren työskentelee MediaWorksin palveluksessa Itävallassa. MediaWorks on osa yli sadassa maassa toimivaa Operaatio Mobilisaatiota (OM).

Porvoosta kotoisin oleva Erja on työskennellyt Sansassa vuodesta 2011 ja lähetystyöntekijänä runsaan vuoden. Mediastrategina hän auttaa kouluttamaan ja kehittämään paikallisten tiimien mediatyötä.

− Iloitsen kansainvälisestä työyhteisöstä ja työkavereistani. MediaWorks tarvitsee uusia työntekijöitä, kuten ohjelmistokehittäjiä, sisällöntuottajia, talouden ja hallinnon ammattilaisia sekä varainhankkijoita. Rukoilethan, että Jumala lähettää oikeat ihmiset hoitamaan tehtäviä. 

Mikael Tunér

Mikael Tunér on tehnyt töitä persiankielisten tv-ohjelmien tuotannossa vuodesta 2008. Vuosina 2008–2011 hän asui perheineen Kyproksella ja työskenteli SAT-7 Pars -kanavalla. Sen jälkeen hän on ohjannut ja tuottanut ohjelmia Suomesta käsin.

Tukholmassa syntynyt ja nykyään Mustasaaressa asuva Mikael eli lapsuutensa ja varhaisnuoruutensa Afganistanissa. Siellä hän oppi myös persian kielen.

− Pyydän rukoilemaan iranilaisten puolesta. He haluavat rauhaa, mutta islamilainen hallinto vangitsee, pahoinpitelee ja teloittaa heitä. Muistakaa myös afganistanilaisia. He kärsivät talibanien epäinhimillisen hallinnon ja laajan nälänhädän vuoksi.

Annaleena Pakkanen

Kirjoitus on julkaistu Sansa-lehdessä 1/2023.

Haluatko tutustua paremmin projekti- tai lähetystyöntekijään? Tilaa maksuton ystäväkirje!

Sansan projekti- ja lähetystyöntekijät antavat merkittävän panoksen medialähetystyön hyväksi. Mahdollista heidän työnsä jatkossakin lahjoittamalla kevätkeräykseen!