Hyppää sisältöön

Lisa Hall kokoaa yli sadalla kielellä julkaistavaa Toivoa naisille -rukouskalenteria

Lisa Hall kokoaa Toivoa naisille -rukoukset.

Lisa Hallin mukaan parasta työssä on tutustua upeisiin naisiin eri puolilla maailmaa ja olla heihin yhteydessä. Kuva: TWR.

Kerran kuussa yli sadalla kielellä julkaistava rukouskalenteri on kansainvälisen Toivoa naisille -liikkeen ydin. Noin 63 000 rukoilijaa eri puolilla maailmaa rukoilee sen äärellä. Lisa Hall kirjoittaa rukoukset, mutta se on vasta viimeinen vaihe pitkässä työprosessissa.

– Koko prosessin ajan rukoilen ja pyydän Jumalaa olemaan kanssani aiheiden äärellä, Lisa Hall sanoo.

Toivoa naisille -työ on osa kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n työtä. Suomessa työn taustajärjestönä on Sansa. Lisa Hall aloitti rukouskoordinaattorina viime huhtikuussa, mutta on työskennellyt jo kolmen vuoden ajan muissa TWR:n tehtävissä.

Huolellinen taustatyö

Lisa Hall kertoo aloittavansa uuden kalenterin kokoamisen hankkimalla ajanmukaista tilasto- ja taustatietoa.

– Jos aiheena on vaikkapa pakolaiset, tutkin ensin aihetta ymmärtääkseni pakolaisten tilanteita. Internetistä löytyy monia luotettavia lähteitä. Käytettävissäni ovat myös Toivoa naisille -työn raportit eri puolilta maailmaa ja TWR:n arkistot, joista löytyy aiheeseen liittyviä tarinoita.

Hän on ottanut tavakseen myös pyytää suoraan kuukauden aiheeseen liittyviä ajankohtaisia rukouksia noin 120 maasta, joissa kalenteria käytetään.

– Näin saan ensikäden tietoa siitä, mitä eri maissa tapahtuu.

Esimerkiksi syyskuun aiheena oli lähisuhde- ja perheväkivalta. Lisa Hall yllättyi, kun esirukousaiheita alkoi tulvia hänen sähköpostiinsa eri puolilta maailmaa. Aihe on kipeä ja todellinen kaikkialla maailmassa kulttuurista tai yleisestä hyvinvoinnista riippumatta.

Esirukoilijat tukena

Lisa Hall kertoo olevansa unelmatyössään.

– Rukous ja Raamattu ovat minulle kaikki kaikessa. Minulla on Herran Sanan nälkä ja halu keskustella hänen kanssaan rukouksessa. Olen saanut johtaa rukousryhmiä ja -tapahtumia. Rohkaistun nähdessäni rukoilijoita ylistämässä ja tuomassa tarpeensa Taivaalliselle Isälle.

Hän etsii myös Raamatusta rukouskalenterin aiheeseen liittyviä kohtia. Raamatun jakeet saattavat päätyä sellaisenaan kalenteriin. Esimerkiksi marraskuun Kiitos ja ylistys -teeman kolmannen päivän rukous on suoraan psalmista 105: “Herra, kiitämme Sinua ja huudamme avuksi nimeäsi, kerromme kansoille suurista teoistasi! Laulamme sinulle, ylistämme sinua, kerromme ihmetöistäsi.”

Raskaidenkin aiheiden käsittelyyn löytyy apua Raamatusta.

– Löydän kohtia, jotka tuovat esiin Jumalan välittämisen, myötätunnon ja rakkauden vaikeissa tilanteissa olevia naisia kohtaan.

Lisa Hall kertoo, että hänen tukenaan on kaksi esirukousryhmää, joita hän tapaa viikoittain. Hän sanoo tarvitsevansa esirukousta erityisesti kirjoittaessaan kalenteria ja siihen liittyvää tieto-osuutta.

– Joinakin kuukausina rukouksen lisäksi paastoan kirjoittamisvaiheessa. Haluan kuulla Jumalan äänen ja kirjoittaa, mitä hän haluaa enkä omia ajatuksiani.

“Kokonaan hänen”

Lisa Hall kertoo tulleensa tuntemaan Kristuksen kuusivuotiaana.

– Hyvä raamatunopetus loi elämääni vahvan perustan ja juurrutti uskoani lapsesta saakka.

Nuorena hän tunsi Jumalan kutsun hakeutua raamattukouluun.

– Siellä koin uuden sitoutumisen Jeesukseen. Halusin olla kokonaan hänen, tehdä mitä hän pyytäisi ja mennä minne hän ohjaisi.

Lisa Hallin tie vei kahdeksi vuodeksi lähetystyöhön Japaniin. Sitten hän avioitui vuonna 1987 ja hänestä tuli kahden pojan äiti. Yksi hänen elämänsä vaikeimmista hetkistä liittyy lapsiin, kun hänen esikoisensa oli vähällä kuolla.

– Haastavinta on olla tekemättä työtä omassa voimassani. Jumala haluaa, että etsin hänen tahtoaan ja saan voimani ja viisauteni häneltä. En voi kuulla Jumalan ääntä, jos johdan itse elämääni. Pyydän esirukousta, jotta voisin olla oksa viinipuussa kuten Jeesus kuvaa Johanneksen evankeliumin 15. luvussa.

Liisa Heinänen

Kirjoitus on julkaistu Lähde-lehdessä 4/2019.

Vuosi 2020 on Suomen Toivoa naisille -työn 20-vuotisjuhlavuosi. Seuraa tapahtumia ja tule mukaan!