Hyppää sisältöön

Moni farsikristitty tuntee nahoissaan, mitä risti tarkoittaa

Keski-Aasia

Sansa tukee kristillisiä televisio- ja radio-ohjelmia useaan sellaiseen maahan, jossa kristittynä eläminen on vaikeaa. Näitä ovat esimerkiksi Iran, Irak, Syyria, Afganistan ja Turkki. Kuva: TWR Europe.

Monet farsinkielisellä alueella asuvat kristityt tuntevat nahoissaan, mitä risti tarkoittaa. Osa heistä vaarantaa omaisuutensa, uransa, työnsä ja jopa turvallisuutensa seuratakseen Jeesusta. Osa pitää luopumuksia liian suurina, ja osa kieltää uskonsa.

Sansan pitkäaikainen yhteistyökumppani kirjoittaa viestissään farsinkielisten kristittyjen ahdingosta:

– Eräs nainen kertoi kyynelsilmin, kuinka hänen perheensä oli pidätetty kotiseurakunnan tapaamisessa. Naisen 19-vuotiaalle tyttärelle annettiin kaksi vaihtoehtoa: joko paluu aiempaan uskontoon tai raipaniskut ja vankeus. Tytär ei suostunut kieltämään uskoaan Kristukseen. Äiti pakotettiin olemaan läsnä, kun tytärtä rangaistiin. Äiti sulki silmänsä ja rukoili Jumalalta armoa. Tytär ei päästänyt äännähdystäkään ensimmäisten kymmenen raipaniskun ajan. Sitten hän huusi tuskissaan: “Auta, Jeesus. Armahda, Jeesus.” Tytärtä lyötiin vielä 30 kertaa. Äiti rukoili Jumalalta ihmettä. Tytär saikin Jumalalta voimaa pysyä uskossaan Jeesukseen.

Rukoillaan vainottujen puolesta

Kumppanimme pyytää rukoilemaan vainottujen farsinkielisten kristittyjen puolesta:

– Saimme heitä taannoin vieraiksemme hiljentymispäiville. He saivat hengellistä virkistystä ja uutta tahtoa sitoutua Herraan. Rukoilettehan, että he saisivat puolestaan kannustaa muita kristittyjä, jotka eivät päässeet paikalle. Pyydämme rukousta myös niiden puolesta, jotka ovat vasta hiljattain päättäneet seurata Jeesusta.

Eräs mies tuli hiljentymispäiville kristityn kälynsä neuvosta. Hän ei ollut koskaan aikaisemmin osallistunut kristilliseen tapahtumaan ja hänellä oli kristinuskosta vain hatarat tiedot. Mies oli murheissaan, sillä hänen 30-vuotias poikansa oli vastikään saanut aivokasvaindiagnoosin. Raamattutunnilla mies pyysi puheenvuoroa ja liikuttuneena hän kertoi löytäneensä uskon. Mies oli etsinyt jotakin, tietämättä mitä etsi.

Kohti toivoa -teemavuosi

Sansan Kohti toivoa -teemavuonna 2016 työn painopisteenä on kristillinen mediatyö erityisesti vaikeissa oloissa elävien kristittyjen parissa. Televisio- ja radio-ohjelmat, nettisisällöt ja mobiilisovellukset tukevat ja rohkaisevat hajallaan eläviä kristittyjä sekä maanalaisia seurakuntia.

Yhteistyökumppanimme kirjoittaa nuoresta naisesta, joka on päässyt pois vankilasta:

– Hän saa asua vanhempiensa luona ja käydä töissä. Asian käsittely on kuitenkin kesken. Hänet voidaan kutsua koska tahansa suorittamaan rangaistusta. Hän ei saa matkustaa pois maastaan, ja mikäli hänen tiedetään pitävän yhteyttä kristittyihin, hänet vangitaan ilman erillistä oikeuden päätöstä.

– Pyydämme, että rukoilisitte vainottujen kristittyjen puolesta myös jatkossa. Tiedämme viiden muun kristityn olevan vangittuna. Lisäksi 30 muuta kristittyä elää epävarmuudessa. Nämä 30 kristittyä eivät voi lähteä kaupungistaan. Heidän on saavuttava oikeusistuntoon heti kutsun saatuaan. Tilanne on heille ahdistava.

Lue lisää Kohti toivoa -teemavuodesta

Tue vainottuja osallistumalla teemavuoden keräykseen