Hyppää sisältöön

Radio rohkaisee Lähi-idässä

katunäkymä Jordaniasta

Sansa tekee ja tukee mediatyötä Lähi-idän ja Keski-Aasian alueella arabian, farsin, heprean, turkin ja venäjän kielillä. Kuva Jordanian Ammanista: Matti Korpiaho.

Radio on monille kristityille elämänlanka, joka rohkaisee ja neuvoo. Yksi tällaisista kristityistä on Jemenissä asuva Mahdi. Jemen on Open Doors -järjestön mukaan kristittyjen vainolistalla yhdeksäntenä. Kristillisiä ohjelmia kuunteleva Mahdi kirjoitti medialähetysjärjestö TWR:n arabiankieliselle osastolle:

– Ohjelmanne auttaa minua niin kuin vauvaa, joka opettelee kävelemään… Teidän ansiostanne olen nyt pelastunut! Pyydän, että rukoilette Jemenin ja maan kristittyjen puolesta. Rukoilkaa uskoni ja turvallisuuteni puolesta, koska jos joku saa selville, että olen uskossa, minut saatetaan tappaa.

Mahdi kuuntelee muun muassa Voimaa vainoissa -nimistä ohjelmaa. Toinen TWR:n Lähi-itään radioimista ohjelmista, joka tukee ahtaalla olevia kristittyjä, on nimeltään Toivoa Syyriaan.

Khalid Syyriasta kirjoitti TWR:lle, että hän tuli uskoon juuri tätä ohjelmaa kuunnellessaan ja että hänen kolme lastaan aiotaan evakuoida Libanoniin:

– Rukoilkaa lasteni puolesta. Toivon kovasti, että he kohtaisivat Jeesuksen niin kuin minä olen kohdannut. Olen yrittänyt kertoa heille Herrasta, mutta on vaarallista, jos he kertovat jollekin uudesta uskostani. Rukoilkaa kanssani, että joku Libanonissa voisi auttaa heitä uskossa eteenpäin.

“En ole kukaan enkä mitään”

Naisten kohtaamia ongelmia käsitellään Toivoa naisille -ohjelmassa. Sitä radioidaan laajalla Lähi-idän alueella paitsi arabian kielellä, myös Iranissa puhuttavalla farsin kielellä.

– En usko, että kukaan antaa minulle oikeuksia tai näkee minussa mitään arvoa. En ole kukaan enkä mitään. Vain miehillä on kaikki oikeudet. Voisitteko kertoa lisää siitä, että Jumala rakastaa myös minua, “alempiarvoista sukupuolta”, pyysi palestiinalaisalueella asuva Shereen viestissään.

Sansan yhteistyökumppani TWR lähettää kristillistä ohjelmaa yli 230 kielellä ja murteella. Sansa tekee ja tukee mediatyötä Lähi-idän ja Keski-Aasian alueella arabian, farsin, heprean, turkin ja venäjän kielillä.

TWR