Hyppää sisältöön

SAT-7 Kids päihittää Googlen Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa

Essam Nagy

Suomessa toukokuussa vieraillut egyptiläinen Essam Nagy on Lähi-idän lapsille televisiosta tuttu Herra Tietävä, joka vastaa lasten kysymyksiin. Kuva: Tiina Virtanen.

– Nykyaikana on helppo hakea nopeita vastauksia Googlesta. Lapset Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa jaksavat kuitenkin odottaa, kunnes saavat vastauksen juuri heidän esittämiinsä kysymyksiin ja jonka he ymmärtävät, kertoo Essam Nagy, SAT-7 Kidsin tuottaja ja juontaja.

Essam Nagylla on oma viikoittainen ohjelma, Miksi on näin?, jossa hän vastaa lapsilta tulleisiin kysymyksiin. Hänen esittämänsä hahmo on Herra Tietävä (Mr. Know). Ohjelma on suunnattu 6–12-vuotiaille, mutta kysymyksiä esittävät 4–44-vuotiaat, jopa tätä vanhemmat. Myös isovanhemmat kysyvät kysymyksiä, joihin itse haluavat vastauksia, lastenlastensa välityksellä.

Herra Tietävä ei tiedä kaikkea, mutta etsii vastaukset

– Joskus lasten ensimmäinen kysymys on helppo. Kun he saavat vastauksen ja huomaavat, ettemme aliarvioi yhtään kysymystä tai kysyjää, alkavat he luottaa meihin. Pikkuhiljaa he uskaltavat kysyä vaikeampia ja syvällisempiä asioita, Essam Nagy jatkaa.

– Joillakin alueilla Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa elämä voi olla hyvinkin kaoottista. Silloin lapsi saattaa soittaa ja kertoa, että perheen auto on poltettu tai taloja luhistunut. Mitä hänen pitäisi tehdä ja rukoilla?

– Tällaisiin kysymyksiin ei ole nopeita vastauksia eikä niitä voi ohittaa. Silloin vastaan rehellisesti, että en tiedä, mutta palaan asiaan lähiviikkojen aikana. Koen tällaiset tilanteet hyvinä, sillä jos osaisin vastata kaikkeen heti, alkaisivat lapset helposti pitää hahmoani esikuvanaan, enkä halua sellaista.

Henkilökohtainen yhteys lapsiin

– Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä jokaiseen kysyjään. Kanavia ovat Facebook, sähköposti, Skype-puhelut, WhatsApp ja Viber, ja kaikki nämä reaaliajassa. Kirjaamme muistiin jokaisen kysyjän ja hänen kysymyksensä. Koska sama lapsi voi lähettää useita kysymyksiä, voimme näin seurata, mitkä ovat niitä asioita, joista hän on kiinnostunut ja kuinka hän kasvaa tiedoiltaan ja uskossaan.

– On tärkeää luoda luotettava yhteys katsojiimme. Vain näin voimme rakentaa vahvan uskon ja rakkauden perustan lasten sydämiin, vakuuttaa Essam Nagy.

Tule mukaan viemään toivoa Lähi-idän lapsille osallistumalla kesäkeräykseen!