Hyppää sisältöön

SAT-7 rohkaisee romahduksen partaalla olevan Libanonin asukkaita

Iäkäs köyhä mies ja savuava katu Libanonissa.

Iäkäs mies yrittää hankkia elantonsa makeisten myynnillä talouskriisistä kärsivässä Libanonissa. Kuva: Shutterstock.

Libanonissa kärsitään parhaillaan hyvin vaikeasta talouskriisistä. Kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n Beirutin-studion tiedottaja Maria Al Khoury kertoo, että maassa on puutetta leivästä, vedestä, polttoaineesta ja sähköstä.

Ihmisillä on vaikeuksia tulla toimeen, sillä elinkustannukset, kuten ruoan hinta, ovat nousseet roimasti Libanonin liiran arvon romahtamisen seurauksena. Yhdistyneiden Kansakuntien YK:n arvion mukaan jopa 78 prosenttia kansasta elää köyhyydessä.

Korona on tuonut oman lisätaakkansa soppaan. Libanonissa pyritään varomaan tartuntojen lisääntymistä, sillä jo ennestään kuormittuneet sairaalat kamppailevat nykyään myös polttoaineen saannin kanssa. Ilman polttoainetta jäädään ilman sähköä.

Seurakuntien toiminta on kärsinyt

Sähkön puuttumisella on ollut vaikutusta Libanonin seurakuntien toimintaan. Monet seurakunnat eivät ole voineet käyttää valoja eivätkä tuulettimia helpottamaan kuumuutta.

Seurakuntalaisten on ollut myös haastavaa päästä autoilla tai linja-autoilla jumalanpalveluksiin polttoaineen heikon saatavuuden vuoksi.

Vielä koronapandemian alkuaikoina seurakunnat pystyivät lähettämään jumalanpalveluksia internetin kautta, mutta nykytilanteessa se on käytännössä mahdotonta.

Toivoa ja iloa pimeyden keskelle

SAT-7:n Libanonin-studio on pystynyt jatkamaan toimintaansa haastavasta tilanteesta huolimatta. Kriisin aikana kristityt johtajat ovat jakaneet kansalaisille minuutin mittaisia toivon sanomia. Katsojien puolesta myös rukoillaan.

– Kiitän Jumalaa siitä, että SAT-7 pystyy lähettämään näinä pimeinä päivinä toivoa ja iloa libanonilaisten koteihin ja koko arabimaailmaan, Maria al Khoury iloitsee.

Sansa tukee SAT-7:n arabiankielistä tv-työtä ja kolmea kansallista työntekijää, joista yksi on SAT-7 Libanonin toiminnanjohtaja Maroun Bou Rachedia.

Libanon tarvitsee esirukouksia

Maria al Khoury vetoaa ihmisiä rukoilemaan Libanonin puolesta.

– Rukoilkaa viisautta valtaapitäville ja kaikille ihmisille. Muistakaa erityisesti heitä, joiden työpaikka on vaakalaudalla. Rukoilkaa, että usko, toivo ja rauha voisivat hallita kaikkien libanonilaisten elämää ja että SAT-7:n Libanonin tiimit voisivat työskennellä tehokkaasti ja levittää Jumalan rakkautta.

Elina Uusikylä

Lähde: SAT-7 ja Mission Network News …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Tue SAT-7:n tv-työtä >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Flahjoituskohteet%2Fsat-7%2F|||”]Lahjoita toivoa Libanoniin sekä muualle Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan.