Hyppää sisältöön

Toivoa naisille -ohjelmien televisiointi laajeni Intiassa

Toivoa naisille -työ on laajentunut Intiassa, kun oriyan- ja gujaratinkieliset ohjelmat siirtyivät keväällä radiosta televisioon. Tämä parantaa merkittävästi toivon viestin eteenpäin viemistä ja intialaisten naisten tavoittamista. Aiemmin Toivoa naisille -ohjelmat olivat näillä kielillä radiossa.

Sansan tukemat hindinkieliset Toivoa naisille -ohjelmat siirtyivät radiosta televisioon jo viime vuonna.

Radiosta kameran eteen

Oriyankielinen ohjelma julkistettiin 21. toukokuuta ja sitä lähetetään kerran viikossa. Bhubaneswarissa järjestetyssä julkistamistapahtumassa oli paikalla 50 ohjelman tukijaa. Tapahtumassa rukoiltiin katsojien puolesta, että he oppisivat ja kasvaisivat kristittyinä sekä tulisivat ohjelman kautta siunatuiksi.

Ohjelman juontaja kertoo olleensa aiemmin Toivoa naisille -ohjelman ääni radiossa. Hän ei olisi uskonut mahdollisuuteen juontaa televisio-ohjelmaa. Aluksi hän koki haastavana tv-kameroiden edessä olemisen mutta on Pyhän Hengen vahvistamana saanut rohkeuden toimia tehtävässä. Hän ylistää Jumalaa siitä, että he ovat saaneet mahdollisuuden tavoittaa niin monia naisia Odishan alueella.

Odishan katsojat kertovat

Eräs Odishan osavaltion Sundergarhista tuleva katsoja kertoo katsoneensa aiemmin toista TWR:n tuottamaa ohjelmaa, mutta löytäneensä sitten Toivoa naisille -ohjelman. Sen jälkeen hän otti yhteyttä Toivoa naisille -tiimiin. Hän kertoo vaikeasta tilanteestaan kotona, jossa hänen miehensä kohtelee häntä huonosti. Hän oli aiemmin yrittänyt paeta ja lopulta hän koki ainoaksi pakomahdollisuudekseen itsemurhan. Yritys ei kuitenkaan onnistunut. Hän oli katsonut Toivoa naisille -ohjelmaa ja sai siitä paljon toivoa epätoivoiseen tilanteeseensa. Toivoa naisille -tiimi jatkaa yhteydenpitoa hänen kanssaan, antaa sielunhoidollista apua ja rukoilee hänen kanssaan.

Mukundpurin kylästä, Gajapatin alueelta tuleva katsoja kertoo sairastaneensa syöpää, johon ei saanut tarvitsemaansa hoitoa. Jostain syystä kaikki hoitotoimet peruuntuivat. Vaikean ja pelottavan tilanteen edessä hän on kuitenkin saanut toivoa ja lohtua ohjelmista. Hän kertoo laittaneensa toivonsa Jumalaan, jolle kaikki on mahdollista. Hän kokee uskonsa uudistuneen ja luottamuksensa Jumalaan vahvistuneen sairauden keskellä. Hän on kiitollinen TWR:n työstä ja sen tuottamista ohjelmista.

Rukousten ja unelmien täyttymys

Gujaratinkielisen ohjelman julkistamistapahtuma pidettiin 7. toukokuuta. Ohjelmia lähetetään kahdesti viikossa: lauantaisin varsinainen ohjelma ja sunnuntaina uusinta.

Ohjelman käsikirjoittajan mukaan tv-lähetysten aloittaminen oli pitkän rukoustyön tulos ja unelmien täyttymys. Myös hän juontaa ensimmäistä kertaa elämässään tv-ohjelmaa. Hän on halunnut omistautua täysin uudelle tehtävälleen ja on sen vuoksi viettänyt paljon aikaa rukouksessa.

Haasteet ovat olleet isoja ja hän on kokenut usein olevansa mahdottoman tehtävän edessä. Samalla hän on kuitenkin saanut tuntea vahvasti Jumalan avun ja vahvistuksen tehtävässään.

Gujaratin katsojat kertovat

72-vuotias nainen Panchmahalsista kertoo katsovansa ohjelmia miehensä kanssa ja saavansa niistä paljon iloa ja toivoa elämäänsä.

Nainen Vadodarasta kertoo kertomuksen samarialaisesta naisesta koskettaneen häntä erityisesti. Kertomus auttaa ymmärtämään Jumalan rakkauden naisia kohtaan ja heidän ainutlaatuisen arvonsa Jumalan silmissä.

Eläkkeellä oleva mies Vadodarasta kertoo menettäneensä äskettäin vaimonsa ja katsovansa nyt Toivoa naisille -ohjelmia, jotka välittävät erityisellä tavalla viestiä naisten arvostamisesta.

Mies Suratista onnittelee TWR:ää Toivoa naisille -ohjelmien televisioinnista. Hän on nähnyt, miten monet naiset kärsivät alemmuuden tunteesta ja sen aiheuttamista ongelmista. Hänen mielestään Toivoa naisille -ohjelma vahvistaa naisia ja tukee myös miehiä kohtaamaan naiset paremmin ja oikeamielisemmin.

Kati Lücke