Hyppää sisältöön

Tutkimus todistaa: SAT-7 Pars muuttaa elämän

Nuoret istuskelevat Isfahanissa, Iranissa.

Tutkimuksen mukaan SAT-7 Pars tukee eristettyjä uskovia ja auttaa korjaamaan kristinuskoa koskevia väärinymmärryksiä. Kuva: iStock.

Tuore tutkimus osoittaa SAT-7 Pars -kanavan huomattavan vaikutuksen katsojiensa hengelliseen kasvuun. Lähes 23 prosenttia vastaajista kertoi sitoutuneensa Jeesuksen seuraamiseen. Yli 60 prosenttia arvioi, että SAT-7 Pars on auttanut heitä kasvamaan uskossaan.

– Työmme ohittaa sensuurin ja ylittää rajat Jumalan evankeliumilla, joka muuttaa ihmisen elämän. Vaikka olemme vain yksi pieni lanka ihmisen matkalla kohti Jumalaa, olemme kuitenkin merkittävä osa sitä kangasta, jota Jumala kunkin ihmisen elämäntarinassa kutoo, sanoo SAT-7 Parsin toiminnanjohtaja Panayiotis Keenan.

– Enemmistö kyselyyn vastanneista oli kotoisin Iranista tai Afganistanista, joissa kristillisen opetuksen saatavuutta rajoitetaan voimakkaasti. SAT-7 Parsin työyhteisöä rohkaisi saada tietää, että ohjelmamme todella tavoittavat ihmisiä ja vetävät heitä lähemmäs Jumalaa.

Arvokasta hengellistä ohjausta

Lisäksi tutkimus osoitti, että SAT-7 Pars tarjoaa arvokkaita hengellisen kasvun välineitä riippumatta siitä, missä vaiheessa kristillistä vaellustaan katsoja on. Tutkimuksen mukaan tämä olikin kanavan työn merkittävin vaikutus: yli 60 prosenttia vastaajista kertoi ymmärtävänsä nyt paremmin kristinuskoa ja yli 50 prosenttia oli vahvistunut uskossaan.

Lähes 40 prosenttia vastaajista kertoi, että SAT-7 Pars on auttanut heitä vahvistamaan yhteyttään Jumalaan ja toisiin uskoviin – monilla vastaajista puuttuu mahdollisuus muuhun seurakuntayhteyteen. Katsojat valitsivat mieluisimmaksi ohjelmatyypiksi opetusohjelmat ja toivoivat niitä lisää, koska kristillistä opetusta omalla kielellä ei muuten juuri ole saatavilla.

– Tutkimus osoittaa, että SAT-7 Parsilla on merkittävä rooli kristinuskoa koskevien väärinymmärrysten korjaamisessa ja eristettyjen uskovien tukemisessa, Keenan sanoo.

“Toivon säde”

On selvää, että kyselyyn vastasi vain pieni osa kanavan katsojista eivätkä vastaukset sellaisenaan edusta koko katsojajoukon näkemyksiä. Kuitenkin tulokset antavat arvokasta tietoa joistakin SAT-7 Parsin työn vaikutuksista.

Eräs iranilainen katsoja kirjoitti: “Joka päivä ohjelmanne antavat minulle voimia, vahvistavat uskoani ja siunaavat minua erityisesti hengellisellä opetuksella. Teillä on erinomaisia opettajia! Ne antavat minulle toivon säteen tähän pimeyteen.”

Kyselyyn vastasi 883 henkilöä, joista 376 oli SAT-7 Parsin katsojia. Heistä 288 vastasi kysymykseen siitä, miten kanava on vaikuttanut heidän elämäänsä. Heistä 66 kertoi tulleensa kanavaa katsottuaan Jeesuksen seuraajiksi.

SAT-7 / käännös Anne Tuovinen

Tue SAT-7:n satelliittitelevisiotyötä!