Hyppää sisältöön

Indonesian Toivoa naisille -työ on radio-ohjelmia ja käytännön avustustyötä

Verenpaineen mittausta.

Indonesian Toivoa naisille -koordinaattori mittaa verenpainetta. Kuva: TWR.

Indonesian Toivoa naisille -koordinaattori (jonka nimeä ei turvallisuussyistä mainita) on seurannut Jeesusta vuodesta 1975 ja tahtonut kertoa Jeesuksesta muillekin. Hänestä tuli koordinaattori vuonna 1999, tosin virallinen titteli on ohjelmajohtaja.

80 prosenttia Indonesian naisista on muslimeja. Vuodesta 2000 lähtien Indonesian Toivoa naisille -tiimi on tuottanut satoja Toivoa naisille -ohjelmia. Aluksi niitä lähetettiin TWR:n ja yhden paikallisradion kautta, mutta nykyään paikallisradioita on monta kymmentä eri puolilla Indonesiaa. Myös kaksi nettiradiota lähettää ohjelmia.

Oletettavasti siis miljoonat indonesialaisnaiset kuuntelevat hyvää sanomaa Kristuksesta radion välityksellä. On vaikeaa saada tarkkoja lukuja, koska suuri osa naisista ei osaa kirjoittaa tai kertoa tunteistaan. Tänä aikana palautteita on tullut noin 8900 kappaletta.

Köyhyys on suuri ongelma

Radio-ohjelmien lisäksi työtä tehdään aivan ruohonjuuritasolla opettamalla naisille terveydenhoitoa. Monilla ei ole mahdollisuutta päästä terveydenhuollon piiriin. Heille annetaan opastusta ja hoidetaan sairauksia. Seminaareissa kerrotaan terveydenhoidosta ja järjestetään käytännön harjoituksia. Joskus myös jaetaan ruokaa.

“Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.” (Matteus 28:19). Tämä koskee myös Indonesian naisia. On vielä miljoonia, jotka eivät ole kuulleet Kristuksesta ja jotka tarvitsevat hänen rakkauttaan. Samoin on vielä lukematon määrä heitä, jotka tarvitsevat apua selvitäkseen jokapäiväisestä elämästään. He tarvitsevat tukea pystyäkseen itse kohtaamaan arjen haasteet.

− Jotkut kuuntelijat ovat saaneet apua terveytensä hoitamiseen, jotkut taas kokevat käyttäytymisensä muuttuneen. Monet lukutaidottomat ovat kuulleet Jumalan sanaa ja saaneet tietoa Jumalasta.

Köyhyys on erittäin suuri ongelma 70 prosentille Indonesian naisista. Siitä seuraavat terveysongelmat vaikeuttavat heidän elämänhallintaansa. Muun muassa erilaiset syövät ovat hyvin yleisiä. Myös kotiväkivalta on edelleen hälyttävän yleistä. Miljoonat naiset työskentelevät ulkomailla surkeissa oloissa menettäen näin ihmisarvonsa.

Toistaiseksi kristillistä työtä on saanut tehdä rauhassa, vaikka Indonesia onkin muslimimaa.

Päämääränä naisia Kristukselle

Indonesian Toivoa naisille -tiimi haluaa panostaa naisten tavoittamiseen kylissä. Hyvän sanoman kertominen ja auttaminen heidän ongelmissaan tulee olemaan jatkossakin tärkeä osa työtä.

Radio-ohjelmien lisäksi käytössä on Audio Mini Box -laite, jonka avulla ohjelmia voidaan kuunnella ryhmissä. Kristityt naiset kuuntelevat Toivoa naisille -ohjelmista tuttuun tapaan Elämää varten -osion sekä Sielua varten -osion. Musliminaiset kuuntelevat ainoastaan Elämää varten -osion.

− Päämääränämme on saavuttaa naisia Kristukselle.

Lähde: TWR-Indonesia