Hyppää sisältöön

Katso ihmistä: Elokuun tarina Kambodžasta

Esittelemme vuoden 2021 aikana 12 tarinaa, joissa mediatyön koskettamat ihmiset kertovat, miten Jumalan rakkaus muutti heidän elämänsä. Tässä on Kim Jamesin tarina.

“Nimeni on Kim James. Olen ammatiltani sähköasentaja ja moottoripyörien korjaaja. Minulla ja vaimollani on viisi lasta.

Yli 20 vuotta sitten sain ensimmäisen kerran kuulla evankeliumin, kun paikallinen pastori jakoi minulle todistuksensa. Hän oli saanut radion lahjaksi FEBC:lta ja kehotti minuakin kuuntelemaan näitä radio-ohjelmia, jotta kasvaisin uskossani. Näin teinkin: kuuntelin radiota joka päivä ja ymmärrykseni uskosta syveni. Samana vuonna minut kastettiin ja tein selkeän päätöksen lähteä seuraamaan Herraa.

Elämäni mullistui vuonna 2012, kun minua syytettiin aiheettomasti maan varastamisesta ja jouduin syyttömänä vankilaan. Se tuntui todella raskaalta, ja menetin toivoni. Aloin rukoilla – ja paljon.

Evankeliumia vangeille

Rukoillessani aloin kuulla Jumalan ääntä ja sain polvistua hänen eteensä. Erään kerran kuulin Herran sanovan: “Lähetin sinut tänne tuomaan evankeliumia kaikille vangeille”. Pyysin vaimoani lähettämään minulle Raamattuja vankilaan, ja pyysin vartijan suostumuksen. Ihmeellisesti hän suostui siihen, että aloin jakaa Jumalan sanaa vangeille. Puhuin muutaman ihmisen kanssa joka päivä. Kukaan heistä ei ollut koskaan kuullut Jeesuksesta.

Lopulta meitä oli jo kokonainen ryhmä, jonka kanssa saimme ylistää ja rukoilla päivittäin. Vankilan johtaja huomasi tämän eikä pitänyt asiasta ollenkaan, joten hän alkoi vainota ja nöyryyttää minua. Hän pisti minut ryömimään monta kertaa vankilan ympäri kaikkien katsellessa. Ryömiminen oli tuskallista, mutta sen kaiken keskellä nostin katseeni ristiin. Opin jopa kärsimään iloiten uskoni tähden ja antamaan anteeksi vankilan johtajalle.

Kaiken vainon keskelläkin halusin alkaa opettaa muita vankeja palvelemaan Herraa yhä syvemmin. Pyysin vaimoani tuomaan minulle radion ja pyysin vanginvartijalta jälleen lupaa. Saatuamme luvan aloimme ryhmämme kanssa kuunnella FEBC:ia joka ilta ja ylistää Jumalaa radio-ohjelman kautta.

Rakkauden ääni radiosta

Olin vankilassa lopulta puolitoista vuotta. Vapauduttuani jätin radion eräälle toiselle vangille, jotta hän voisi kuunnella sitä joka päivä. Aloin vierailla hänen luonaan vankilassa, ja hän kertoi minulle ohjelmista, joita hän kuunteli. Kun hän kuunteli radiota vankilassa, minä kuuntelin sitä kotona. Tavallaan siis kuuntelimme sitä yhdessä.

Vankeusaikanani kerroin Jeesuksesta yli sadalle vangille, ja rukoilen jatkuvasti jokaisen heidän puolestaan. Olen kiitollinen FEBC:ille heidän palvelustyöstään: radiotyö auttoi minua ensin syventymään uskossani sen alkuaikoina ja sitten jakamaan uskoani muiden kanssa vaikeuksien keskellä vankilassa. Radion avulla rakkauden ääni voi löytää maamme jokaiseen kolkkaan kaikista haasteista huolimatta.”

Katso Kim Jamesin tarina!

…… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Vuositeemasivulle >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Fvuositeema%2F|||”]Tutustu Katso ihmistä -vuositeemaan!