Hyppää sisältöön

Katso ihmistä: Joulukuun tarina Mongoliasta

Esittelemme vuoden 2021 aikana 12 tarinaa, joissa mediatyön koskettamat ihmiset kertovat, miten Jumalan rakkaus muutti heidän elämänsä. Tässä on Shijirtuya Chimeddorjin tarina Mongoliasta.

Shijirtuya Chimeddorj, 37, on neljän pojan äiti, joka asuu perheineen Mongolian pääkaupungissa, Ulaanbaatarissa. Hän alkoi kuunnella FEBC:n Perheradion ohjelmista ensimmäisenä äideille suunnattua ohjelmaa.

− Kun sain tavata ja tutustua ohjelman juontajaan, Uugantsetsegiin, sain uutta innostusta hänen tavastaan elää uskoa todeksi. Sinkkuvuosinani olin käynyt seurakunnassa, mutta sittemmin neljän lapsen äitinä se oli jäänyt vähemmälle. Ymmärsin, että halusin palata takaisin seurakunnan yhteyteen. Kerroin tästä Uugantsetsegille, ja hän kutsui minut mukaan paikalliseen seurakuntaan. Perheistämmekin on tullut ystäviä, ja saamme jakaa uskonelämää yhdessä.

Kuuntelijan ja juontajan erityinen suhde

Äideille suunnatun ohjelman juontaja, Uugantsetseg, kertoo, että hän on vuosien varrella tavannut lukuisia naisia ja äitejä ohjelman kautta ja nauttinut saadessaan jakaa heidän kanssaan kokemuksia ja elämäntarinoita. Shijirtuya on hänelle erityinen kuuntelija.

− Shijirtuya ja minä olemme äitejä yhteensä kymmenelle lapselle! Jaamme ajatuksia viisaasta vanhemmuudesta ja Raamatun mukaisesta elämästä ja keskustelemme radio-ohjelmien opetuksista.

Shijirtuyan elämässä Jumala on toiminut näiden radio-ohjelmien kautta perustavanlaatuisella tavalla.

− Ohjelmat ovat rohkaisseet ja voimaannuttaneet minua. Olen löytänyt itseni Kristuksessa, vastaanottanut hänet Pelastajanani ja innostunut osallistumaan seurakunnan toimintaan säännöllisesti. Minulle on ollut tärkeä havainto, että kun elän läheisessä suhteessa Jumalaan, Hän vahvistaa myös suhteita perheessäni paljon vahvemmiksi kuin mihin pystyisin omin voimin. Olen kiitollinen myös siitä, että poikani kasvavat lapsuudesta saakka uskossa ja janoavat oppia lisää Jeesuksesta.

Katso Shijirtuya Chimeddorjin tarina!