Hyppää sisältöön

Kuuntelijatapaamiset vahvistavat ohjelmien tekijöiden ja kuuntelijoiden yhteyttä

Kambodzalaisia radiokuuntelijoita ja radio..

Monet Sansan yhteistyökumppanit kuten FEBC-Kambodžan eli Voice of Loven työntekijät tapaavat ohjelmien kuuntelijoita säännöllisesti. Kuva: Voice of Love.

Kuuntelijatapaamiset ovat tärkeä osa Sansan yhteistyökumppaneiden työtä maailmalla. Sen lisäksi, että ohjelmien tekijät voivat tavata radiokuulijoita, on heillä mahdollisuus kertoa evankeliumia tapaamisiin tulleille. Korona-aikana yhteydenpito on hoidettu pääasiassa puhelimitse, viestein ja sosiaalisen median kautta.

FEBC-Thaimaa järjestää kuuntelijatapaamisia normaalisti muutaman kerran vuodessa, kuivan kauden aikana, joka kestää lokakuusta maaliskuuhun. Koronarajoitusten aikana pidettiin tapaamiset jouluna ja ystävänpäivänä Facebookin välityksellä.

FEBC-Mongolian työntekijätkään eivät tavanneet radiokuulijoita koronarajoitusten aikana kasvotusten. Psykologisen ohjelman tekijä, toimittaja Byambajav Bayasgalan kertoo, että ihmiset soittivat ja lähettivät tekstiviestejä mieltä painavista asioista.

Yhteistä tekemistä ja evankeliumia

Silloin kun yhteen kokoontuminen on mahdollista, kuuntelijatapaamiset sisältävät monenlaista ohjelmaa peleistä musiikkiin, draamaan ja evankeliumin julistukseen. Osallistujille jaetaan transistoriradioita ja palkintoja. Psykologisten ohjelmien kuuntelijat saavat puolestaan kuulla kokoontumisissa mielenterveyteen liittyvistä teemoista.

Kuuntelijatapaamisiin tulee yleensä muutakin väkeä kuin vakiokuuntelijoita, mikä ilahduttaa hengellisen työn tekijöitä.

– Strategiani on yrittää saada muutaman kuuntelijan kautta saman tai lähikylän ihmiset osallistumaan kuuntelijatapaamiseen. Saamme tavata kuuntelijoita ja mainostaa radio-ohjelmiamme alueen ihmisille, jotta he voivat virittäytyä taajuudelle, jossa ohjelmamme lähetetään, kertoo FEBC-Thaimaan ohjelmatoiminnan ja kuuntelijapalvelun päällikkö Kamolthip Prapunpong.

Ihmiset ovat vastaanottavaisia

Kuuntelijatapaamisten järjestäjien mukaan ihmiset arvostavat ohjelmia ja tapaavat tekijöitä hyvin mielellään.

– Tapaamisissa kuuntelijat kokevat saavansa aidomman suhteen meihin. Tietysti heillä on myös mahdollisuus kuulla suoraan sanoma Jumalasta ja Jeesuksesta Kristuksesta, Kamolthip Prapunpong sanoo.

– Ihmiset ovat erittäin innokkaita saamaan neuvoja ja tietoa kanssamme yhteistyössä toimivilta psykologeilta. Viime vuosina psykologit ovat alkaneet kouluttaa enemmän, tosin koronarajoitusten vuoksi sosiaalisen median kautta. Näin monet saavat tukea mielenterveydelleen, Byambajav Bayasgalan iloitsee.

Kuuntelijatapaamisten järjestäminen antaa paljon myös ohjelmien tekijöille.

– Siemenen kylväjinä se on etuoikeus, että voimme myös niittää satoa eli sieluja Kristukselle, Prapunpong kiteyttää.

Elina Uusikylä …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Lue lisää ja lahjoita! >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Flahjoituskohteet%2Fyhteydenpito%2F”]Sansan kevätkeräys tukee tuiki tärkeää yhteydenpitotyötä.