Hyppää sisältöön

Mobiilisovellus vahvistaa ja varustaa kiinalaisia kristittyjä

Kiinankielisen mobiilisovelluksen mainoskuva.

Mandariinikiinankielisen mobiilisovelluksen kehittäminen kesti lähes kolme vuotta. Sansa rahoitti kehittämiskuluista 90 prosenttia, mikä oli mahdollista merkittävän yrityslahjoituksen vuoksi.

Kiinaan on lähetetty kristillisiä radio-ohjelmia ulkomailta jo vuosikymmenten ajan. Mediateknologian kehitys on tuonut Taiwanilla toimivan Sansan kumppanin, Voice of Salvationin (Pelastuksen ääni, VOS) mediapalettiin uusia kanavia. Näitä ovat internet, sosiaalinen media ja uusi älypuhelinsovellus.

Sovelluksen kehittäminen kesti lähes kolme vuotta ja maksoi useita kymmeniä tuhansia euroja. Sansa rahoitti 90 prosenttia kehittämiskuluista, mikä oli mahdollista merkittävän yrityslahjoituksen vuoksi.

VOS:n johtaja Brad Yun mukaan kiinalaisten mediankäyttö on muuttunut. Aikaisemmin ajateltiin, että lyhytaaltoradio tavoittaa Kiinassa parhaiten. Nykyään radio-ohjelmat tavoittavat erityisesti maaseudun väestöä.

Nyt arvioidaan, että mobiilisovelluksesta tulee tärkein kanava, jolla vahvistetaan kiinalaiskristittyjä syvällisellä raamatunopetuksella ja varustetaan heitä kertomaan uskostaan. Myös VOS panostaa aikaisempaa enemmän digitaaliseen mediaan.

Taiwanissa on suhteessa vähemmän kristittyjä kuin Kiinassa

Taiwanin 23 miljoonan väestöstä kristittyjen osuus on vain noin 4,5 prosenttia. Se on suhteellisesti vähemmän kuin Kiinassa. VOS on siksi aloittanut nuorille taiwanilaisille suunnatun evankelioivan keskusteluohjelman “I Talk” yhteistyössä Taipein protestanttisten seurakuntien kanssa.

VOS:n toiminnan kehittymisen avain on aktiivinen yhteistyö Kiinan kirkon vastuullisten kanssa. Tätä kautta mobiilisovelluksille on mahdollista saada laaja käyttäjäkunta. Samalla sanoma pelastuksesta tulee miljoonien kiinalaisten ulottuville. Verkoston luomiseen ja evankelioivien ohjelmien tuottamiseen VOS tarvitsee ennen kaikkea esirukousta mutta myös taloudellista tukea.

Radiostudio Voice of Salvationin perusti Taiwanissa Norjan lähetysliitto. Sansa on tukenut studion toimintaa sen alusta, vuodesta 1974.

Tietoa Taiwanista

  • Taiwan on Itä-Aasiassa sijaitseva yli 23 miljoonan asukkaan valtio, jossa puhutaan pääasiassa mandariinikiinaa.
  • Taiwanin yleisimpiä uskontoja ovat buddhalaisuus, kungfutselaisuus ja taolaisuus.
  • Väestöstä 84 % on taiwanilaisia, 14 % mannerkiinalaisia ja 2 % alkuperäiskansaa.
  • Taiwan on kooltaan hieman Belgiaa suurempi saari, vain tunnin lentomatkan päässä Manner-Kiinasta.

Päivi ja Ilkka Kastepohja[vc_row”” h2=”Ryhdy Rkk-ohjelman ystäväksi!” use_custom_fonts_h2=”” h2_font_container=”” h2_use_theme_fonts=”” h2_google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h2_css_animation=”” h4=”” use_custom_fonts_h4=”” h4_font_container=”” h4_use_theme_fonts=”” h4_google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” h4_css_animation=”””” shape=”rounded” style=”””””lg””right””Lue lisää ja liity >>” btn_style=”modern” btn_gradient_color_1=”turquoise” btn_gradient_color_2=”blue” btn_gradient_custom_color_1=”#dd3333″ btn_gradient_custom_color_2=”#eeee22″ btn_gradient_text_color=”#ffffff” btn_custom_background=”#ededed” btn_custom_text=”#666″ btn__custom_color=”#666″ btn__custom_hover_background=”#666″ btn__custom_hover_text=”#fff” btn_shape=”rounded””” btn_size=”md” btn_align=”inline” btn_button_block=”” btn_add_icon=”” btn_i_align=”left” btn_i_type=”fontawesome” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” btn_i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” btn_i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” btn_i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” btn_i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” btn_i_icon_monosocial=”vc-mono vc-mono-fivehundredpx” btn_i_icon_material=”vc-material vc-material-cake” btn_i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” btn_css_animation=”” btn_custom_onclick=”” add_icon=”” i_on_border=”” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” i_icon_monosocial=”vc-mono vc-mono-fivehundredpx” i_icon_material=”vc-material vc-material-cake” i_color=”blue” i_background_style=”” i_background_color=”grey” i_size=”md” i_css_animation=”””url:http%3A%2F%2Frkk-sansa.net%2Fliity-ystavarenkaaseen%2F|||” h2_link=”” h2_el_id=”” h2_el_class=”” h4_link=”” h4_el_id=”” h4_el_class=”” custom_background=”” custom_text=”” btn_el_id=”” btn_el_class=”” btn_custom_onclick_code=”” i_custom_color=”” i_custom_background_color=”” i_link=”” i_el_id=”” i_el_class=””][vc_column] …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Lue lisää ja lahjoita >>””””””url:https%3A%2F%2Fsansa.fi%2Flahjoituskohteet%2Fkiina%2F|||”]Tule mukaan tavoittamaan kiinalaisia!