skip to Main Content

Toiminta-aluekartta_AfrikkaRadiosta virtaa elävää vettä Afrikkaan

Sansan tukemat radio-ohjelmat tuovat toivoa Saharan eteläpuolella asuville afrikkalaisille viidellä kielellä. Radio tavoittaa Länsi- ja Keski-Afrikassa asuvia fulani-paimentolaisia. Usean valtion alueella asuvaa heimoa yhdistää fulfulden kieli.

Islamilainen äärijärjestö Boko Haram kylvää alueella kauhua ja epätoivoa. Rukouksemme on, että Kamerunissa tehtävistä radio-ohjelmista kuuluva rakkaus koskettaisi myös vihan valtaamia taistelijoita.

Etsivä löytää myös Etiopiassa

Etiopia on maailman vanhimpia kristittyjä kansakuntia. Etiopian evankelinen Mekane Yesus -kirkko on maailman suurin luterilainen kirkko, joten moni on jo löytänyt Kristuksen. Silti miljoonat yhä etsivät.

Kustannamme kristillisiä radio-ohjelmia Etiopiaan sen 80 kielestä kahdella yleisimmällä, amharaksi ja oromoksi sekä afarin kielellä. Afaria puhuva paimentolaisheimo on yksi maan viimeisistä tavoittamattomista heimoista.

Eriarvoiseen Eritreaan taivaan tasa-arvoa

Kuivuudesta, köyhyydestä ja poikkeustilasta pitkään kärsineen Eritrean ihmisoikeustilanne on huono. Eritrea on yksi niistä maista, joista lähtee eniten pakolaisia Eurooppaan.

Eritrealaiset ovat paljolti riippuvaisia radion välittämästä tiedosta. Sansan tukemat radio-ohjelmat tuovat tukea ja rohkaisua kristityille. Samalla kristilliset ohjelmat antavat uusia näkökulmia myös toisin uskoville.

Kielemme ja kumppanimme Afrikassa

Sansa tukee kristillisiä radio-ohjelmia Afrikassa näillä kielillä: afar, amhara, fulfulde, oromo ja tigrinja.

Pääyhteistyökumppanimme ovat Etiopiassa ja Eritreassa TWR sekä Kamerunissa Luterilainen maailmanliitto.

Radio-ohjelmia tekevät paikalliset luterilaiset kirkot ja niiden radio-osastot: Etiopiassa EECMY-YDCS (Ethiopian Evangelical Church Mekane Yesus – Yemisrach Dimts Communication Services), Eritreassa ELCE-CS (Evangelical Lutheran Church of Eritrea – Communications Service) sekä Kamerunissa EELC (Église évangélique luthérienne du Cameroun) – Radio Sawtu Linjiila.

Lue lisää Sansan ja kumppaneidemme työstä Afrikassa!

Pin It on Pinterest

Back To Top
Haku