Hyppää sisältöön

Miljoonat intialaiset kamppailevat arjessa, mutta toivoa on tarjolla ja sitä riittää!

Ranchin katedraalin alttari.

Intialaiset koristelevat kirkkonsa runsaasti ja kauniisti esimerkiksi jouluksi; olipa rakennus muutoin vaatimaton tai komea. Kuva Jharkhandista Ranchin katedraalista. Kuva: Timo Lankinen.

On paljon intialaisia, jotka eivät tiedä mitään elävästä Jumalasta, koska hindulaisuudessa on miljoonia jumalia. Kylissä palvotaan kiviä, puita, aurinkoa ja kuuta, eivätkä ne voi täyttää ihmisten sydämissä olevaa tyhjyyttä. Ihmiset etsivät, ehkä tietämättäänkin, totuutta ja oikeaa Jumalaa.

Kun nämä ihmiset alkavat kuunnella kristillisiä radio-ohjelmia, he usein sanovat, etteivät tiedä, mitä heille tapahtui. Jokin ohjelmassa kosketti ja elämä alkoi muuttua. Monet ovat kertoneet, että Jumala on parantanut fyysisiä sairauksia, perheenisä on raitistunut, perheväkivalta vähentynyt ja naisen asema kohentunut. Tärkeintä on kuitenkin syntien sovitus ja elämä Kristuksessa.

Kuuntelijapalaute Intiasta:

– Perheemme kuuluu toisen uskonnon piiriin. Olemme keskiluokkaisia, meillä on huonekalukauppa. Teen myös puusepäntöitä, sillä en ole käynyt kouluja. Olen aina kuunnellut mielelläni hindinkielisiä elokuvalauluja radiosta. Työtä tehdessänikin pidän radion lähellä. Yhtenä iltana etsiessäni taas musiikkia osuin magahinkielisen ohjelmanne kohdalle. Kuuntelin sen kokonaan ja tunsin rauhaa. Kuuntelin myöhemminkin ja aloin huomata itsessäni muutoksia. Alaisetkin ihmettelivät, miten olin muuttunut hyväntuuliseksi, enkä ollut heille vihainen. Silloin tajusin, että se johtui ohjelmastanne. Olen uskossani vasta kuin pieni lapsi, minun täytyy vahvistua. Vain Jeesus voi muuttaa ihmisen, ja hän tekee sitä ohjelmien kautta. Olen todella kiitollinen teille!

Intiassa on enemmän lukutaidottomia kuin missään muussa maassa

Intia on yksi maailman nopeimmin kasvavista talousmahdeista, mutta silti huomattava osa kansasta elää köyhyydessä. Intian maaseudun kylissä ei aina ole puhelin- tai kännykkäverkkoa, ei edes sähköä. Radiot ovat halpoja ja helppokäyttöisiä, eivätkä ne välttämättä vaadi sähköä. Maaseudun asukkaille radio on erittäin tärkeä, ja sitä voikin kuunnella jopa 99 prosenttia intialaisista. Mikään muu tiedotusväline ei tavoita ihmisiä yhtä laajasti. Sansan yhteistyökumppani TWR-Intia (Trans World Radio) jakaa radioita kaikkein köyhimmille.

Radio tavoittaa kaikki, niin köyhät kuin rikkaat, suurkaupunkien ja maalaiskylien asukkaat, lukutaidottomat ja korkeasti koulutetut. Intiassa on enemmän lukutaidottomia kuin missään muussa maailman maassa. Radiolla myös saavutetaan ihmisiä, joiden luo muutoin, joko maantieteellisesti, poliittisesti tai uskonnollisesti, on hankala päästä.

Evankeliumi on sama kaikille. Jokaisella köyhimmälläkin intialaisella on oikeus kuulla rakastavasta, synnit anteeksiantavasta ja iankaikkisen elämän tarjoavasta Jumalasta.

Puoli miljardia intialaista voi kuunnella Sansan tukemia ohjelmia

Sansan ja suomalaisten kristittyjen tukemien ohjelmien ulottuvilla on jo puoli miljardia kuuntelijaa Intiassa. Tällä hetkellä Sansa tukee siellä mediatyötä 14 kielellä.

Kyseisten radio-ohjelmien kuuntelijoista suurin osa on kastittomia. Kastilaitos on Intian perustuslaissa kielletty, mutta käytännössä syrjintä syntyperän perusteella jatkuu. Evankeliumi ylittää siis kastirajatkin.

Intian yli 1,3 miljardista asukkaasta suurin osa on hinduja. Kristittyjä on 24–28 miljoonaa. Monet intialaiset kuulevat evankeliumin ja kasvavat uskossaan kuuntelemalla kristillisiä radio-ohjelmia. Sansa juhlii tänä vuonna 30-vuotista yhteistyötä TWR-Intian kanssa. TWR-Intia puolestaan juhlii 40 vuotta jatkunutta radio- ja medialähetystyötään.

Lue lisää ja katso videoita: sansa.fi/intia tai leivo itsellesi pala Intiaa jouluksi!

Merja Kauppinen

Juttu on julkaistu joulukuun Lähde-lehdessä 6/2018.