Hyppää sisältöön

Kambodžalainen Bopha: Tärkeintä on palvella Jumalaa

Nainen mikrofonin edessä radioasemalla.

Bopha tuottaa Sansan tukemaa Naisten ilta -ohjelmaa Krusa FM -radiokanavalla. Kanava on osa FEBC-Kambodžan työtä. Kuva: Eila Murphy.

Kambodžan pääkaupungissa Phnom Penhissa toimiva perheradio Krusa FM on tärkeä 27-vuotiaalle Bophalle. Hän on kuunnellut kanavaa paljon. Viimeiset 4 vuotta hän on itse myös työskennellyt Krusa FM:llä.

Bopha päätyi perheradioon töihin, kun hänen siskonsa kertoi kanavan hakevan työntekijää. Sansan mediatutkija Eila Murphy haastatteli viime talvena Bophaa. 

Kristillisellä radioasemalla työskentelevä Bopha ei kasvanut kristityssä perheessä. Hän löysi uskon käydessään nuorena seurakunnassa ystävänsä kanssa. 

– Minulla oli jonkinlainen usko Jumalaan, muttei se ollut kovin selkeä ja vahva. Lukioikäisenä olin masentunut ja pelokas. Uskoni vahvistui, kun Jumala antoi minulle mahdollisuuden opiskella yliopistossa.  

Bopha jakaa siunausta eteenpäin

Bopha juontaa Krusa FM:llä kolmea ohjelmaa, joista yksi on perjantai-iltaisin lähetettävä tunnin mittainen Naisten ilta. Ohjelmassa käsitellään vieraan kanssa jotakin tiettyä teemaa.  

– Kuuntelijat saavat vinkkejä esimerkiksi siitä, miten miehen tulisi kohdella vaimoaan tai miten olla hyvä vaimo, Bopha kertoo.  

Hänellä on perhe, joten radio-ohjelman teemat liittyvät usein omaankin elämään. Bophan mukaan rakkauden ja huolenpidon osoitukset puolisolle unohtuvat helposti arjessa. Siksi hän haluaa herätellä ohjelman kuuntelijoita pohtimaan asiaa ja rakastamaan puolisoaan niin kuin toivoisivat itseään rakastettavan.  

Naisten ilta -ohjelma on suunnattu 18–45-vuotiaille naisille. Soittajissa on Bophan mukaan sinkkuja ja naimisissa olevia sekä vanhempia naisia. He haluavat tietää esimerkiksi avioelämästä ja siitä, miten valmistautua naimisiinmenoon.  

Bopha iloitsee työstään Krusa FM -kanavalla. Näin hän voi myös jakaa eteenpäin saamaansa siunausta. 

– Minulle on tärkeintä palvella Jumalaa. Olen innostunut saadessani työskennellä kanavalla, jota olen itsekin kuunnellut, hän kertoo.