Hyppää sisältöön

Konferenssi vie katseen maailman naisiin – Toivoa naisille -tapahtumat Pirkkalassa 30.10. ja Äänekoskella 31.10.

Maarit Korhonen auringonkukkien keskellä.

Uutiset Afganistanista ovat tuoneet Toivoa naisille -työn teemat entistäkin selvemmin esille: tietoisuus tyttöjen ja naisten tilanteesta eri puolilla maailmaa ja heidän puolestaan rukoileminen, kertoo Maarit Korhonen. Kuva: Liisa Heinänen.

Teimme valtavan määrän paperiperhosia, joilla koristelimme kirkon. Yhteinen ruokailu ja juhla toi yhteenkuuluvuuden tunnetta muiden naisten kanssa. Ystävystyin erään naisen kanssa ja olemme jakaneet siitä lähtien toisillemme peukkuja sosiaalisen median yhteisöpalvelu Facebookissa.

Näin kuvaa pirkkalalainen Maarit Korhonen kokemustaan Pirkkalassa vuonna 2017 järjestetystä valtakunnallisesta Toivoa naisille -työn konferenssista. Hän lisää vielä ehkä tärkeimmän:

– Koin ilmapiirin rakastavaksi. Oli helppo olla oma itsensä.

Nyt neljän vuoden jälkeen Pirkkala kutsuu taas naisia Pirkkalasta ja eri puolilta Suomea lokakuun viimeisenä lauantaina 30.10.2021 järjestettävään Toivoa naisille -konferenssiin. Toinen konferenssi järjestetään seuraavana päivänä sunnuntaina 31.10.2021 Äänekoskella.

Korhonen sanoo, että uutiset Afganistanista ovat tuoneet Toivoa naisille -työn teemat entistäkin selvemmin esille: tietoisuus tyttöjen ja naisten tilanteesta eri puolilla maailmaa ja heidän puolestaan rukoileminen. Eri medioiden kautta lähetettävät Toivoa naisille -ohjelmat viestivät erityisesti naisille siitä, että jokainen heistä on arvokas ja luotu yhdenvertaiseksi miehen kanssa.

– Minua innostaa ja rohkaisee se, että voin auttaa hädässä olevia tyttöjä ja naisia saamaan elämäänsä sisältöä ja turvaa.

Kansainväliset vieraat

Pirkkalan ja Äänekosken konferenssien pääpuhujaksi tulee Toivoa naisille -liikkeen kansainvälinen johtaja Peggy Banks Yhdysvalloista. Hänen väitöstutkimuksensa käsitteli naisten johtajuutta. Hän on kouluttanut naisjohtajia eri puolilla maailmaa ja auttanut seksiperäisen ihmiskaupan uhreja kotimaassaan ja muuallakin.

Työ on kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n työtä. Suomessa sen taustajärjestönä on Sansa.

Banks puhuu Pirkkalassa teemanaan Kantakaa toistenne taakkoja. Juhliin tuo terveisensä myös Euroopan, Keski-Aasian, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan Toivoa naisille -koordinaattori Miia da Silva. Hän aloitti tehtävässään Sansan lähettämänä tämän vuoden alussa. Pirkkalan ja Äänekosken seurakunnat ja Sansa järjestävät konferenssin yhdessä.

Kalenteri yhdistää

Maarit Korhonen on mukana Pirkkalan seurakunnassa noin kerran kuussa kokoontuvassa Toivoa naisille -rukousryhmässä. Ryhmiä toimii eri puolilla Suomea yli sata. Niitä yhdistää rukouskalenteri, jossa on yksi rukous kuukauden jokaiselle päivälle. Sen rukoilee yli 10 000 rukoilijaa eri puolilla maailmaa. Kalenterin teemoja ovat esimerkiksi tyttöjen ja naisten koulutus, lapsimorsiamet ja pakolaiset.

– Rukoilemme vaikeassa tilanteessa olevien tyttöjen ja naisten puolesta. Minua innostaa se, että tuhannet naiset ja miehet rukoilevat saman rukouksen samana päivänä. Silloinkin kun ulkopuoliset maat ja järjestöt ovat voimattomia auttamaan hädänalaisia, rukous voi auttaa.

Rukouskalenterin ohella työn toinen kulmakivi ovat Toivoa naisille -ohjelmat, joita lähetetään radion ja muiden medioiden kautta 73 kielellä. Puolen tunnin ohjelmassa puhutaan naisen arjesta ja Jumalasta, joka on rakastava Isä.

– Naisen elämä voi tulla ohjelmien avulla hieman helpommaksi ja hän rakastaa itseään hieman enemmän.

Katso konferenssien ohjelma ja ilmoittaudu mukaan 20.10. mennessä: Toivoa naisille.fi tai puhelimitse, p. 019 457 7700. Osallistumismaksu 25 euroa maksetaan paikan päällä.

Äänekosken tapahtumaa voi seurata 31.10.2021 kello 12.30–16.40: sansa.fi/tapahtumalive. Kello 10 alkavaan messuun pääsee mukaan live-lähetyksen välityksellä Äänekosken seurakunnan Facebook-sivulla.

Liisa Heinänen …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… …… ……”””” style=”””””lg””right””Toivoanaisille.fi >>””””””url:https%3A%2F%2Ftoivoanaisille.fi%2F|||”]Katso Toivoa naisille -konferenssien ohjelma ja ilmoittaudu mukaan 20.10. mennessä!