Hyppää sisältöön

Lähetysaika-uutiskatsaus kiinnostaa ja haastaa

Anna ja Toivo kotistudioissaan.

Onnea nimipäivänäsi, Toivo! Olisiko jotain, mitä haluaisit toivoa tai sanoa?

− Kuuntelin tämän Lähetysaikanne ja olin taas aivan ihastuksissani! Todella mielenkiintoinen, puhutteleva ja kaikin puolin taidokkaasti koottu.

− Lähetysaika on hyvä ohjelma. Sopiiko teille, että jaamme tämän jatkossa seurakuntamme Facesivuilla?

− Nämä ovat todella huippuohjelmia. Kiitos kun teette niitä ja siunaus työhönne edelleen!

Ensimmäinen Sansan tuottama Lähetysaika-uutiskatsaus ilmestyi YouTubeen vuonna 2017. Uutiskatsauksen ideana on kertoa kuulumisia, uutisia ja palautteita Sansan yhteistyökumppaneilta eri puolilta maailmaa sekä haastaa katsojia tulemaan mukaan rukoilemaan, lahjoittamaan ja pitämään esillä medialähetystyötä.

Noin vartin mittaisessa ohjelmassa pääsee vierailemaan Aasiassa, Afrikassa, Lähi-idässä ja Euroopassa, joten ohjelman katsominen on ekologista matkustamista. Lähetysaika ilmestyy YouTuben Lähetysaika-kanavalle noin kerran kuussa.

Kolmaskymmenes Lähetysaika-ohjelma ilmestyi hiljattain. Sitä ovat alusta asti luotsanneet uutisankkurit “Anna” ja “Toivo”, jotka ovat mediatuottaja Merja Kauppinen ja varainhankinnan koordinaattori Erkki Salo. Käsikirjoitus on pääosin Merja Kauppisen käsialaa, editoinnista vastaa Erkki Salo.

Koronapandemia ei säikäyttänyt ohjelmatuotantoa

Koronakevään aikana Lähetysajan uutisankkureiden juontokuvaukset on toteutettu etänä, kumpikin omassa kodissaan tai mökillä. Pieniä teknisiä haasteita on ollut, sillä kodit on sisustettu elämistä eikä kuvauksia varten.

Sopivan kuvaustaustan, valaistuksen ja äänenlaadun saaminen on vaatinut huonekalujen ja lamppujen siirtämistä sekä hetkeä, jolloin muut kotona olevat perheenjäsenet ovat poissa tai ainakin hissukseen. Mutta kaikesta on selvitty, ja tekijöiden mielestä korona-ajan erityisjärjestelyt saavat näkyä ohjelmissa.

Toivon nimipäivähaaste

Toivon nimipäiviä vietetään 4. kesäkuuta. Onnea kaikille Toivoille! Uutisankkuri-Toivollakin on asiaa jokaiselle katsojalle.

− Käy tutustumassa, kuinka laajalle Sansan työ ulottuu. Valitse sitten itseäsi kiinnostava kohde ja tee Toivon päivän hyvä työ lahjoittamalla! Jos et ole vielä lahjoittanut nettisivujen kautta, haastan kokeilemaan kympillä!

− Valitse ensin medialähetystyön kohde tai työntekijä sekä lahjoitussumma. Hyvä valinta on esimerkiksi kesäkeräyksemme evankelioivat ohjelmat Aasiassa. Lahjoittaminen on helppoa, kokeile!

Katso viimeisin Lähetysaika!