Hyppää sisältöön

Lämmin vastaanotto innosti ensikertalaista

Hanna-leiri

Hannat liikkeellä -leirin osallistujat asettuivat riviin etunimen aakkosjärjestyksessä. Näin tutustuttiin leirin alussa. Kuva: Liisa Heinänen.

Millä kirjaimella nimesi alkaa? Oletko aakkosissa minua ennen vai jälkeen? Kuinka kaukaa tulit Turkuun? Milloin lähdit mukaan Toivoa naisille/Hanna-työhön?

Vastaamalla näihin kysymyksiin eri paikkakunnilla Toivoa naisille/Hanna-työssä mukana olevat tutustuivat toisiinsa Hannat liikkellä -leirin alkajaisiksi. Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän leirikeskuksessa Sinapissa viikonvaihteessa järjestetyllä leirillä oli 40 osallistujaa.

– Tunnelma on lämmin ja rauhallinen. Kaikki tuntuvat ystäviltä, joiden kanssa on helppo keskustella, turkulainen Marja Koivisto kuvaa leiriä.

Hän sanoo päässeensä helposti porukkaan, vaikka ei itse ole vielä mukana missään Hanna-rukousryhmässä.

– Leiri kyllä innosti siihen suuntaan.

Ilmastakin voi kiittää

Marja Koivisto piti myös Sansan seniorityöntekijä Seija Uimosen puheenvuoroista. Hänen Raamatun opetuksensa teemoja olivat hyväksytyt ja huolehditut.

– Hän puhui ymmärrettävästi. Ryhmätyöt aiheiden pohjalta olivat hyvä lisä.

Seija Uimonen kysyi aurinkoisen merimaiseman edessä istuvilta kuulijoiltaan, muistiko kukaan kiittää aamulla herätessään puhtaasta ilmasta, jota saamme hengittää.

– Emme osaa kiittää itsestäänselvyyksistä.

Hän sanoi, että monet rukouksemme jäävät kuulematta, koska Jumala ei koskaan toimi meidän vahingoksemme.

Martti Luther opetti, että emme saa määrätä aikaa, paikkaa ja tapaa siihen, miten Jumala vastaa rukouksiimme. Pyysimme jotain, mutta emme saaneet, koska Jumala antoi jotain parempaa.

Rippikoululaiset mukaan

Turun leirillä oli sekä alusta saakka mukana olleita että vasta liikkeeseen tutustuvia. Paimion rukousryhmä aloitti viime syksynä.

– Olemme saaneet ideoita toimintaamme, Marja Alhokankare kertoi.

Hiukan pitempään toiminut Eurajoen ryhmä on vieraillut seurakunnan nuortenilloissa ja rippikoulussa. Nuoret ovat lukeneet rukouskalenterin rukouksen.

– Kokemukset ovat olleet hyviä. Olen ihaillut nuorten vakavaa suhtautumista asiaan, Jenni Korkeakoski kertoi.

Leiriläiset halusivat lisää tietoa erityisesti ihmiskaupan vastaisesta työstä, jota varten on laadittu Kätketyt aarteet -ohjelmasarja. Se ladataan kuuntelulaitteille, joita jaetaan seksuaalisen hyväksikäytön uhreille. Suomalaiset ovat alkaneet tukea tätä hanketta vuoden alussa. Parhaillaan ohjelmasarjaa käännetään unkarin kielelle.

Liike toiminut 20 vuotta

Kansainvälinen Toivoa naisille/Hanna-rukousliike on toiminut Suomessa lähes liikkeen perustamisesta alkaen. Liike viettää tänä vuonna 20-vuotisjuhliaan. Sen ytimenä on rukouskalenteri, jossa on kuukauden jokaiselle päivälle yksi lyhyt rukous maailman naisten puolesta. Sen rukoilee samana päivänä noin 50 000 ihmistä eri puolilla maailmaa.

Toinen ydinasia on radio-ohjelmat, jotka tulevat sekä naisten arkea että hengellistä etsintää ja elämää. Niitä lähetetään 70 kielellä. Suomalaiset tukevat yhdeksällä kielellä tuotettavia ja lähetettäviä ohjelmia. Uusimpana mukaan tuli vuoden vaihteessa kazakki. Suomessa rukousliikkeen taustajärjestönä on Sansa.

Liisa Heinänen