Hyppää sisältöön

Sansa ja Suomen Lähetyslentäjät solmivat yhteistyösopimuksen

Juha Auvinen ja Janne Ropponen

Juha Auvinen (vas.) ja Janne Ropponen allekirjoittivat Sansan ja Suomen Lähetyslentäjien yhteistyösopimuksen Sirpa ja Roy Rissasen lähettämisestä Mongoliaan. Kuva: Sansa.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) ja Suomen Lähetyslentäjät (MAF Suomi) ovat solmineet yhteistyösopimuksen. 16.2.2018 Järvenpäässä allekirjoitettu sopimus koskee Sirpa ja Roy Rissasen lähettämistä Mongoliaan. Roy Rissanen työskentelee lähetyslentäjänä ja Sirpa Rissanen Wind FM -radioaseman hankehallinnossa.

Suomen Lähetyslentäjät on lähettänyt Roy Rissasen MAF:n (Mission Aviation Fellowshipin) palvelukseen Mongoliaan 1.1.2018 alkaen neljäksi vuodeksi ja Sansa Sirpa Rissasen Wind FM -perheradion palvelukseen myös neljäksi vuodeksi.

Sirpa Rissanen on toiminut Sansan lähetystyöntekijänä jo 1.2.2016 alkaen, tähän asti SAT-7:n hankehallinnossa Kyproksella. Roy Rissanen on samana aikana tehnyt MAF:n lentäjän työtä Mongoliassa lyhytaikaisten sopimusten puitteissa. Nyt Roy ja Sirpa pääsevät taas palvelemaan yhdessä samassa maassa.

Erityislähetysjärjestöjen yhteistyö on luontevaa

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Sansan toiminnanjohtaja Juha Auvinen ja Suomen Lähetyslentäjien toiminnanjohtaja Janne Ropponen. Kumpikin järjestö lähettää oman työntekijänsä itsenäisesti ja vastaa kuluista, seurakuntasopimuksista ja varainhankinnasta erikseen.

– Pidän tärkeänä, että kaksi tekniikan keinoin kyseisen maan ihmisiä ja kumppaneita palvelevaa erityislähetysjärjestöä toimii yhteistyössä kokonaisvaltaisen lähetystehtävän toteuttamisessa, sanoo Juha Auvinen.

– Yhteistyö Sansan kanssa sujuu mutkattomasti ja voimme hyvillä mielin yhdessä suomalaisten seurakuntien kanssa lähettää Rissaset palvelemaan vaativiin lähetystehtäviin. Näin kristillinen lähimmäisen rakkaus, apu, ilo ja toivo tavoittavat niistä osattomat Mongoliassakin − lentokoneen ja radioaaltojen välityksellä, hehkuttaa Suomen Lähetyslentäjien toiminnanjohtaja Janne Ropponen.

Mongoliassa on tarvetta lähetyslennoille ja mediatyölle

Sirpa ja Roy Rissanen olivat aloittamassa lähetyslentäjien työtä viisi kertaa Suomen kokoisessa Mongoliassa jo 1999–2002. Paikoittain kokonaan puuttuva tieverkosto ja ankara ilmasto ovat keskeisiä syitä, miksi sekä lähetyslentotyölle että medialähetystyölle on maassa suuri tarve.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) on 1973 perustettu Suomen ev.lut. kirkon lähetysjärjestö. Suomen Lähetyslentäjät on perustettu 1976.