Hyppää sisältöön

Sansa jättää Suomen teologisen instituutin jäsenyyden

Raamattu on avoinna kirkon alttarilla.

Suomen teologinen instituutti tuottaa luterilaista ja raamatullista teologiaa ja tukee teologian opiskelijoita heidän opinnoissaan ja hengellisessä elämässään. Kuva: Bócsa Evelin / Unsplash.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) hallitus on tehnyt päätöksen, että järjestö ei vuoden 2023 alusta lukien enää jatka Suomen teologisen instituutin (STI) jäsenjärjestönä. Päätös tehtiin pitkän harkinnan tuloksena ja asiasta neuvoteltiin ennen päätöksen tekemistä myös STI:n edustajien kanssa. Päätös ratkaisee ristiriidan, joka on vallinnut STI:n sääntöjen ja Sansan toiminnan välillä koskien naispappeutta.

− Järjestöjen välinen yhteistyö on meille luontevaa ja tärkeää, eikä meidän tarvitse ajatella kaikista asioista samalla tavalla voidaksemme tehdä hedelmällistä yhteistyötä. Useimmiten se ei kuitenkaan edellytä keskinäistä jäsenyyttä. Toivommekin, että jäsenyyden lakkaamista ei nähdä suhteiden katkaisemisena STI:n suuntaan, sanoo Sansan hallituksen puheenjohtaja Sami Jalonen.

Suomen teologisen instituutin pääsihteeri Santeri Marjokorpi kommentoi päätöstä:

− Olisimme tietenkin toivoneet, että Sansa olisi jatkanut jäsenenä, sillä he ovat tuoneet paljon STI:n kokonaisuuteen. Uskon, että monenlainen yhteys järjestöjemme välillä säilyy, vaikka virallista jäsenyyttä ei enää ole.

STI tekee teologista tutkimusta ja koulutusta

Suomen teologinen instituutti on teologista tutkimus- ja koulutustyötä tekevä laitos, jonka jäseninä on useita Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestöjä ja herätysliikkeitä. STI tuottaa luterilaista ja raamatullista teologiaa ja tukee teologian opiskelijoita heidän opinnoissaan ja hengellisessä elämässään.

Sanansaattajat r.y. (nykyisin Medialähetys Sanansaattajat) on yksi STI:n perustajajäsenjärjestöistä. STI:n säännöissä mainittu teologinen yhteistoiminta-asiakirja on allekirjoitettu 29.12.1987.